Web Analytics
More
    Reklāma

    Microsoft gatavo bezmaksas Windows 8.1 versiju

    Jaunākie raksti

    Lai arī Microsoft jau ir pārdevis 200 miljonus Windows 8 licenču, tomēr pieprasījums pēc jaunās operētājsistēmas versijas ir mazāks nekā tas bija pēc Windows 7. Iespējams tieši tas programmatūras izstrādes gigantam ir licis pagarināt termiņu, kad uz jauniem datoriem būs pieejams Windows 7 un apsvērt būtisku Windows Phone licenču maksas samazinājumu.

    Pēdējās dienās publiskajā telpā arvien biežāk nonāk informācija, ka Microsoft gatavo speciālu “Windows 8.1 with Bing” operētājsistēmas versiju, ko par simbolisku samaksu (vai pat bez maksas) piedāvās Windows 7 lietotājiem. Šādā operētājsistēmas versijā tiktu iekļauti Office, Skype, OneDrive u.c. Microsoft servisi, kas potenciāli atpelnītu pašas operētājsistēmas versijas mazo maksu. Iespējams Microsoft varētu izlemt paaugstināt savu servisu cenas un daļu bezmaksas pakalpojumu pārvērst par maksas servisiem kā to savulaik izdarīja Google ar Google Apps. Tas varētu tikt darīts ar nolūku vairot to cilvēku skaitu, kas atjaunojas uz Windows 8.1. Iespējams, ka šo Windows 8.1 versiju Microsoft piedāvās arī budžeta ierīču ražotājiem. Tāpat klīst runas, ka Windows RT un Windows Phone tiks apvienoti vienā produktā, kas paredzēts uz ARM platformas veidotām ierīcēm.

    Reklāma

    Jau pēc mēneša Build izstrādātāju konferences laikā uzzināsim vairāk par Microsoft plāniem savu pakalpojumu un produktu monetizācijas ziņā.

    53266_900

    AvotsZDNet
    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    1 komentārs
    Inline Feedbacks
    View all comments
    gatons
    03.03.2014 14:51

    Skumji, bet MS nav neko spējīgi par simbolisku maksu piedāvāt tiem, kas gatavojas izmest mēslainē XP. Gan jau kāda daļa uz Linux aizies.

    Reklāma