Web Analytics
More
    Reklāma

    Kaspersky Fraud Prevention — jauna ēra cīņā ar krāpšanu internetā

    Jaunākie raksti

    Barselonā notiekošās konferences Mobile World Congress 2014 ietvaros Kaspersky Lab iepazīstināja ar savu jaunāko izstrādājumu finanšu krāpniecības novēršanai internetā. Platforma Kaspersky Fraud Prevention nodrošina elektronisko maksājumu daudzpakāpju aizsardzību visos transakcijas posmos neatkarīgi no izmantotās ierīces veida. Risinājumam ir klienta lietojumprogrammas, kas garantē lietotāja veikto finanšu operāciju drošību, un tas ietver īpašus rīkus tiešsaistes transakciju aizsardzībai finanšu iestāžu un e-komercijas uzņēmumu pusē.

    Uzņēmuma B2B International un Kaspersky Lab veiktā pētījuma* dati liecina, ka 98% interneta lietotāju visā pasaulē izmanto tiešsaistes banku pakalpojumu vai iepērkas interneta veikalos un 38% no viņiem to dara no mobilajām ierīcēm. Tiešsaistes maksājumu plašā izplatība ir padarījusi elektroniskās naudas zādzību par ienesīgu biznesu hakeriem. Saskaņā ar to pašu pētījumu iepriekšējā gadā ar kiberdraudiem, kas vērsti uz piekļuves ieguvi tiešsaistes kontiem, ir saskārušies 62% lietotāju pasaulē.

    Reklāma

    2013_Your-financial-data_part1

    Protams, banku un maksājumu sistēmās tagad ir paredzēti aizsardzības un krāpšanas novēršanas mehānismi, taču tiešsaistes maksājumu drošība ir nepārtraukti jāpilnveido, jo laika gaitā izmantotās metodes zaudē nozīmi. Tradicionālie līdzekļi — pagaidu paroles, darbību apstiprinājums ar īsziņu, marķieri, vienreizēju paroļu ģeneratori — jau vairs nevar garantēt finanšu operāciju drošību. Analītiskās aģentūras Gartner eksperti norāda, ka «tagad pamatnosacījums ir jauninājumi krāpšanas novēršanas paņēmienu jomā, jo noziedznieki nepārtraukti mācās apiet līdzšinējās aizsardzības metodes, piemēram, ierīces identifikāciju».[1]

    «Finanšu organizācijām ir vajadzīgas tehnoloģijas, kas ļaus aizsargāt to klientus no aktuālajiem draudiem un samazināt ar nozagto līdzekļu atlīdzināšanu saistītos zaudējumus,» norāda Kaspersky Lab pētniecības un izstrādes direktors Nikolajs Grebeņņikovs. «Platforma Kaspersky Fraud Prevention izceļas ar to, ka nodrošina transakciju daudzpakāpju aizsardzību gan lietotāju ierīcēs, gan bankas pusē. Turklāt mēs risinājumā esam ietvēruši pakalpojumus, pamatojoties uz mūsu ilggadējo kiberdrošības aizsardzības pieredzi. Šāda kompleksa pieeja palīdzēs finanšu uzņēmumiem saglabāt savu naudu un, kas ir pat vēl vērtīgāk, palielināt klientu uzticēšanos attālināto banku pakalpojumu sistēmām.

    Jaunās platformas Kaspersky Fraud Prevention sastāvā ir ietverti mehānismi tiešsaistes transakciju aizsardzībai dažādās ierīcēs, serveru risinājumi krāpniecisku darbību atklāšanai maksājumu apstrādes procesā, rīki savu drošības risinājumu izstrādei, kā arī papildu pakalpojumi. Visas platformas daļas var darboties gan patstāvīgi, gan kopā, papildinot cita citu un nodrošinot daudzpakāpju aizsardzību visos tiešsaistes maksājuma norises posmos.

    Kaspersky Fraud Prevention klientu lietojumprogrammas darbojas datoros ar operētājsistēmām Microsoft Windows un Mac OS X, kā arī Android un iOS pārvaldītās mobilajās ierīcēs. Šīs sērijā Kaspersky Fraud Prevention for Endpoints apvienotās lietojumprogrammas ir paredzētas lietotāju ierīču aizsardzībai no attiecīgajai operētājsistēmai raksturīgajiem finanšu kiberdraudiem.

    Ja organizācija plāno izstrādāt savu mobilo lietojumprogrammu vai grib pastiprināt pašreizējās drošību, tā var izmantot programmrīkus Kaspersky Fraud Prevention SDK, kas balstīti uz Kaspersky Lab jaunākajām izstrādēm. Šis komplekts ietver visas vajadzīgās sastāvdaļas no mobilajām ierīcēm veiktu maksājumu drošai aizsardzībai.

    Platformas servera komponents Kaspersky Clientless Engine ļauj atklāt un novērst krāpnieciskas transakcijas pat tad, ja lietotāju ierīcēs nav instalēti aizsardzības risinājumi. Tas strādā uzņēmuma IT infrastruktūras ietvaros. Lai novērtētu darbības likumību, Kaspersky Clientless Engine reāllaika režīmā salīdzina dažādu maksājuma un ierīces, no kuras ienācis pieprasījums, informāciju, atklājot aizdomīgas novirzes un kiberuzbrukumu mēģinājumus. Saņēmis paziņojumu par kaitīgu aktivitāti, uzņēmuma darbinieks var ātri reaģēt un novērst zādzību.

    Kaspersky Fraud Prevention iespējas papildina izglītojoši un analītiski pakalpojumi, kuru ietvaros Kaspersky Lab palīdz uzņēmumiem palielināt savu informētību par finanšu kiberdraudiem un metodēm aizsardzībai pret tiem, kā arī iegūt ekskluzīvas iespējas šīs aizsardzības nodrošināšanai. Turklāt īpašs pakalpojums palīdzēs organizācijām izmeklēt finansiāla rakstura kiberincidentus.

    Kaspersky Lab progresīvās finanšu operāciju aizsardzības izstrādes jau ir augstu novērtētas tirgū — to efektivitāti ir atzinušas neatkarīgās testēšanas laboratorijas AV-TEST, MRG Effitas un Matousec.


     [1] Gartner, Magic Quadrant for Web Fraud Detection, Aviva Laitena, Pīters Fērstbruks, 2013. gada 30. maijā.

    * Pēc Kaspersky Lab pasūtījuma 2013. gada vasarā pētījumu veikusi tirgus izpētes aģentūra B2B International. Pētījuma gaitā tika aptaujāti 8605 respondenti no 16 gadu vecuma, kas dzīvo Latīņamerikas, Ziemeļamerikas, Tuvo Austrumu, Āzijas, Āfrikas un Eiropas valstīs, tai skaitā Krievijā.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma