Web Analytics
More
    Reklāma

    „HTC Power To Give” projekts apvieno Android telefonu jaudu zinātnes atklājumu veicināšanai

    Jaunākie raksti

    HTC izziņojis jaunu sociālu iniciatīvu „HTC Power To Give” – aplikāciju superdatora radīšanai, kam jaudu veidos apvienota Android viedtālruņu darbība. Pašreiz beta versijā esošās iniciatīvas „HTC Power To Give” mērķis ir rosināt viedtālruņu lietotājiem dot pieeju savu neizmantoto datu apstrādes enerģijai, lai palīdzētu rast atbildes uz sociāli nozīmīgiem jautājumiem. Pašlaik brīvprātīgās skaitļošanas platformas veicina tādu jautājumu izpēti kā cīņa pret vēzi, AIDS, Alcheimera slimība, pieeja dzeramajam ūdenim un citus.

    [youtube=https://www.youtube.com/watch?v=_0oJ39vs_Kk]

    Reklāma

    HTC priekšsēdētāja Šera Vanga (Cher Wang) norāda: „Mēs jau esam izmantojuši inovācijas, lai radītu pārmaiņas mobilo tehnoloģiju pasaulē, bet šī programma mūsu vīziju aiznes vēl soli uz priekšu. Ar „HTC Power To Give” mēs vēlamies ikvienam dot iespēju sniegt atbalstu zinātnei un projektiem, ziedojot savu viedtālruņu neizmantoto datu apstrādes spēku, lai veicinātu pārmaiņas.”

    Aplikācija „HTC Power To Give”, kas ļauj viedtālruņu lietotājiem sniegt atbalstu nozīmīgiem pētījumiem medicīnā, zinātnē un ekoloģijā, izmantojot viņu Android viedtālruņus, radīta Bērklijā Kalifornijas Universitātē sadarbībā ar Dr. Deividu Andersonu (David Anderson). Šis projekts sniegs nozīmīgu atbalstu pasaulē lielākajai brīvprātīgajai skaitļošanas iniciatīvai un kļūs par spēcīgu viedtālruņu globālā tīkla datu apstrādes instrumentu.

    „Uzsāktā iniciatīva „HTC Power To Give” sniegs atbalstu pasaulē lielākai brīvprātīgās skaitļošanas iniciatīvai. Ietekme, ko šis projekts radīs laika gaitā pasaulē, ir iespaidīga. Tā mainīs ļoti daudzus procesus pasaulē,” norāda Kalifornijas Universitātes pārstāvis Dr. Deivids Andersons, kas ir dalītās skaitļošanas iniciatīvas BOINC izveidotājs.

    Viens miljons HTC One viedtālruņu, izmantojot „HTC Power To Give” aplikāciju, spētu nodrošināt tādu pašu jaudu kā viens no pasaulē 30 esošajiem superdatoriem (viens PetaFLOP). Tādējādi organizācijām, kas veic pētniecību, būtu iespējams krasi sašaurināt izpētes laika ciklu, kas pašlaik mēdz būt nedēļas, mēnešus vai pat gadus un desmitgades ilgs, koncentrējoties tikai pašu svarīgāko – atklājumiem. Kā piemēru var minēt jau esošo IBM programmu „World Community Grid”, kas ikvienam sniedz iespēju atbalstīt zinātni, ziedojot savu datoru, viedtālruņu vai planšetdatoru neizmantoto jaudu. Šobrīd šai iniciatīvai jau saziedota gandrīz 900,000 gadu vērta datu apstrādes pieeja zinātniskajai izpētei.

    Šera Vanga piebilst: „Mēs esam apzinājuši ietekmi, ko viens miljons „HTC Power To Give” lietotāju spētu radīt. Pēc analītiķu aprēķiniem 2013. gadā tika pārdoti vairāk kā 780 miljoni Android viedtālruņu. Iedomājieties iespējas, ko mēs spētu radīt savu bērnu nākotnei, ja tikai neliela daļa Android viedtālruņu lietotāju novirzītu neizmantoto datu pārraides jaudu atbilžu rašanai jautājumos, kas skar ikvienu.”

    Kad aplikācija „HTC Power To Give” ir lejuplādēta „Google Play” aplikāciju veikalā, viedtālruņa lietotājam ir iespēja izvēlēties zinātnes programmu, kurai tas vēlas novirzīt daļu sava viedtālruņa darba jaudas. Aplikācija darbosies, telefona uzlādes laikā savienojumā ar bezvadu internetu, dodot iespēju mainīt pasauli laikā, kad pats viedtālruņa lietotājs atpūšas mājās vai sēž pie sava darba galda.

    Beta versijā esošo aplikāciju „HTC Power To Give” iespējams lejuplādēt aplikāciju lielveikalā „Google Play” un tā sākotnēji būs saderīga ar HTC One ģimeni, HTC Butterfly un HTC Butterfly S. Nākamo sešu mēnešu laikā, attīstot pašreizējo versiju, HTC plāno aplikāciju izveidot plašāk pieejamu arī citiem Android viedtālruņu lietotājiem.

    Iniciatīvu „HTC Power To Give” HTC izveidoja sadarbībā ar Kalifornijas Universitātes pārstāvi Deividu Andersonu un starptautisko zīmolvedības kompāniju „Fearlessly Frank”.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma