Web Analytics
More
    Reklāma

    Belgradā prezentēts piemineklis, kuru uzstādīs Apple galvenajā mītnē. Stīvam Džobsam, protams.

    Jaunākie raksti

    Stīvs Džobss vakar (24.02.) būtu svinējis 59. dzimšanas dienu – tā noteikti nav nejaušība, ka serbu tēlnieka Dragana Radenoviča veidotais pieminekļa makets Belgradā tika prezentēts tieši šajā dienā.

    Dragana Radenoviča projektu Apple izvēlējusies no 10200+ kandidātiem, un pilnā izmērā to varēs skatīt, kā jau uzminējāt, Apple galvenajā mītnē (ar to šoreiz saprotam veselu ēku un parka kompleksu) Kupertino, Infinite loop 1.

    Apple žūrijai esot patikusi piemineklī jaušamā nepilnības un nepabeigtības sajūta, kas atšķīrusi to no tūkstošiem citu konkursa dalībnieku: “Daudziem [Apple] mans darbs patika. Viņi jo īpaši izcēla to nepabeigtību, nepilnību, ar kādu es veidoju savus darbus – es strādāju tā, ka beigās  darbos saskatāmi manu pirkstu nospiedumi, galu galā, māksla – tā ir kļūda”, teica mākslinieks.

    Kā redzams attēlā, Pieminekli veido uz augsta pilona izvietots Džobsa galvas atveids. Gar pilona sāniem – pāris burtu kirilicā un bināro sistēmu simbolizējoši skaitļi 0 un 1. Makets mēros ceļu uz Kaliforniju, kur tad arī taps 3-5 m augstais pieminekļa oriģināls.

    Interesanti, ka Centrālā un Austrumu Eiropā jau ir vairāki pieminekļi Stīvam – Budapeštā, Pēterburgā un Odesā.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma