Web Analytics
More
    Reklāma

    DEMOLA Latvia izsludina pirmo ideju konkursu uzņēmējiem un institūcijām

    Jaunākie raksti

    Līdz 2014.gada 28. februārim jaunā inovāciju atbalsta platforma DEMOLA Latvia aicina uzņēmumus, valsts vai pašvaldību iestādes un organizācijas iesniegt idejas vai problēmsituācijas, kuru risināšanai DEMOLA Latvia piesaistīs Latvijas augstskolu dažādu specialitāšu studentus, tādējādi trīs līdz četru mēnešu laikā iegūstot inovatīvus un gatavus tirgū virzāmus produktus vai pakalpojumus.

    Ja uzņēmumam, iestādei vai organizācijai ir ideja, bet nav sākotnēji ieguldāmo resursu, vai arī ja nepieciešami neordināri risinājumi kādai idejai, DEMOLA Latvia ir labākais risinājums. Turklāt šobrīd ir unikāla iespēja uzņēmumiem un organizācijām būt pirmajiem, kuru idejas tiek realizētas DEMOLA Latvia ietvaros, jo šī inovāciju atbalsta platforma tika atklāta tikai 31. janvārī,” norāda DEMOLA Latvia vadītāja Lilita Sparāne.

    Reklāma

    Lai pieteiktos DEMOLA Latvia, interesentiem ir jāsagatavo īss apraksts par ideju vai problēmsituāciju, īsi raksturojot esošo situāciju, norādot sagaidāmos rezultātus, kā arī studentu komandas profilu.

    Papildus informāciju iespējams saņemt, apmeklējot Latvijas IT klastera mājas lapu www.itbaltic.com (tiešā saite: http://www.itbaltic.com/en/case-studies/demola-latvia/) vai rakstot uz demola@demola.lv vai aiga@demola.lv.

    [youtube:http://www.youtube.com/watch?v=sTNGHarMRdI]

    Inovāciju atbalsta platforma DEMOLA Latvia no citām inovācijas procesu veicinošām aktivitātēm atšķiras ar to, ka uzņēmumam vai organizācijai atnākot uz DEMOLA, jābūt tikai idejai vai problēmai, kuru uzņemsies atrisināt starpdisciplināras studentu komanda. Uzņēmumam sākotnēji nav jāiegulda nekādi naudas līdzekļi, un tikai pēc projekta noslēguma, izvērtējot studentu radīto, būs jāsamaksā iepriekš atrunāta naudas summa par gatavu risinājumu, produktu vai pakalpojumu. Parakstot sadarbības līgumu ar DEMOLA Latvia, īpašā konkursā atlasīti talantīgākie dažādu jomu studenti apņemas trīs līdz četru mēnešu laikā rast inovatīvu risinājumu uzņēmuma definētajai problēmai, pretendējot uz noteiktu naudas summu, kuru uzņēmums apņemas samaksāt studentu komandai par paveikto, ja uzskatīs, ka radītais risinājums atbilst noteiktajiem kritērijiem.

    DEMOLA Latvia 2014. gada laikā plāno īstenot vismaz divpadsmit projektus, tādēļ ikviens Latvijas uzņēmums, institūcija vai organizācija ir aicināta vērsties pie DEMOLA Latvia komandas, lai ar tās palīdzību atrastu ieinteresētus studentus no Latvijas Universitātes, Rīgas Tehniskās universitātes, Ventspils augstskolas, Liepājas augstskolas, Latvijas Mākslas akadēmijas, Rīgas Biznesa skolas, Banku augstskolas, Transporta un sakaru institūta, Rīgas Stradiņa universitātes un Biznesa augstskolas „Turība”.

    DEMOLA ir inovatīva, tomēr praksē jau sevi labi pierādījusi ideja, kā veicināt uzņēmēju un studentu sadarbību, radot jaunus produktus un vienlaikus palīdzot augstskolām saprast tirgus vajadzības. DEMOLA mērķis ir veicināt jaunu un inovatīvu produktu un pakalpojumu rašanos, sadarbojoties augstskolu studentiem ar nozaru uzņēmumiem. Tās ietvaros studenti kopā ar uzņēmuma speciālistiem meklē un rada piemērotākos risinājumus dažādu problēmu atrisināšanai un procesu uzlabošanai. DEMOLA projekts tika sākts 2008. gadā Tamperē, Somijā. Pēdējo gadu gaitā tas ir iemantojis popularitāti un attīstījis savu tīklu – DEMOLA Network.

    DEMOLA ir atvērta sadarbībai ar ikvienu nozari, uzņēmumu un augstskolu, kas vēlas pievienoties projektam.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma