Web Analytics
More
    Reklāma

    Ko varam sagaidīt no Mobile World Congress 2014?

    Jaunākie raksti

    Nākamajā nedēļā Barselonā norisināsies Mobile World Congress 2014 (MWC) tehnoloģiju izstāde un konference, ko droši var uzskatīt par vienu no dažiem galvenajiem globāla mēroga tehnoloģiju pasākumiem. Ik gadu šo pasākumu klātienē apmeklē vairāk nekā 60 000 žurnālistu, analītiķu, ražotāju pārstvāju un tehnoloģiju interesentu. MWC prezentētās tehnoloģijas un produkti nosaka toni turpmākajam gadam un tāpēc ražotājiem šis ir ļoti nozīmīgs pasākums. MWC laikā būs daudz prezentācijas par NFC, mobilo maksājumu un tā saucamo Beacon aplikāciju/servisu nākotni.

    Šogad MWC apmeklēšu arī es un Kursors.lv ziņošu par interesantākajiem pasākumā prezentētajiem jaunumiem. Tomēr pirms dodos ceļā, laiks īsumā pastāstīt ko mēs varam sagaidīt no šī gada Mobile World Congress. Dažādu produktu paziņojumu nākamnedēļ būs daudz, bet ir vērts pievērst uzmanību dažiem lielākajiem ražotājiem, jo tie pa lielam nosaka kopējo tehnoloģiju attīstību.

    Reklāma

    Samsung

    Nu jau ir diezgan skaidrs, ka tieši MWC ir izvēlēts par Galaxy S5 flagmaņa prezentācijas vietu un 24. februārī (pirmdien) to ieraudzīs visa pasaule. Tas ir interesanti, jo iepriekšējie divi Galaxy S sērijas viedtālruņi tika prezentēti attiecīgi Londonā un Ņujorkā.

    Norādes uz jauno TouchWiz lietotāja saskarni
    Norādes uz jauno TouchWiz lietotāja saskarni

    Ja runājam par gaidāmā viedtālruņa tehniskajām iespējām, tad šobrīd baumu līmenī runā, ka tam varētu būt aptuveni 5 collu displejs ar iespaidīgu 2560 x 1440 pikseļu izšķirtspēju, 3 GB vai 4 GB operatīvā atmiņa ar 64 bitu Exynos 6 vai Snapdragon 805 procesoru, 16 megapikseļu aizmugurējo kamera un 3200 mAh akumulators. Pēdējās baumas arī liecina, ka jaunajā telefonā ir veikti programmatūras uzlabojumi un TouchWiz lietotāja saskarne ir padarīta “mierīgāka” un vairāk līdzīga Android standarta saskarnei. Interesantas ir arī runas par to, ka pasākumā varētu tikt prezentēti uzreiz divi Galaxy S5 modeļi no kuriem viens būtu premium variants (metāla korpuss?), bet otrs vienkāršāka (plastmasas) ierīce.

    Pasākumā visdrīzāk redzēsim arī uzlaboto Galaxy Gear viedpulksteņa versiju un varbūt arī vēl kādus citus jaunus Samsung produktus (piemēram, fitnesa produktus). Ceru, ka Samsung stendā būs pieejams arī Galaxy Round ieliektais viedtālrunis.

    Nokia

    Nokia mobilo telefonu bizness jau ir gandrīz nonācis Microsoft rīcībā, tāpēc šis MWC būs pēdējā iespēja parādīt pasaulei uz ko ir spējīgi karstasinīgie somi. Arī Nokia savu prezentāciju rīko vienā dienā ar Samsung (24. februārī) un savā pasākumā visdrīzāk prezentēs ar 5.2 collu lielu displeju aprīkoto Lumia 1820 planšettelefonu.

    Nokia X
    Nokia X

    Tomēr krietni interesantāka varētu būt Nokia X Android darbinātā viedtālruņa prezentācija par ko esam rakstījuši jau iepriekš. Šobrīd pieejamā informācija liecina, ka tas ir Asha līmeņa (budžeta klases) viedtālrunis, kas darbojas ar Android Open Source Project OS (AOSP) versiju un tām nebūs pieejas Google servisiem (Google Play u.c.). Lai kompensētu šo servisu trūkumu, telefonā tiks iestrādāti Nokia un Microsoft servisi, piemēram, Skype, HERE kartes, Xbox Music un savs aplikāciju veikals. Telefons idejiski nomaina S30/S40 sērijas ierīces un ierīce pamatā paredzēta jaunattīstības tirgiem. Ja runājam par ierīces tehnisko specifikāciju, tad paredzams, ka tai būs 4 collu displejs, Qualcomm Snapdragon S4 procesors, 3 megapikseļu kamera, 4 GB iebūvētā atmiņa un 512 MB operatīvā atmiņa.

    Sony

    sony-sirius

    Arī Sony savu pasākumu rīko vienā dienā ar Samsung un Microsoft, tāpēc cīņa par pasaules tehnoloģiju mediju uzmanību būs milzīga. Tā kā lieliskais Xperia Z1 Compact tika prezentēts pašā gada sākumā, tad paredzams, ka MWC 2014 ietvaros Sony prezentēs Xperia Z1 viedtālruņa sekotāju Xperia Z2 (saukts par Sirius), kam būs uzlabots 5.2 collu displejs un plānāks korpuss.

    No Sony pēc lieliskā Xperia Tablet Z labu laiku ir bijis klusums planšetdatoru jomā un iespējams, ka MWC laikā redzēsim arī jaunumus šajā pusē. Tāpat esmu dzirdējis baumas par Sony gatavotu Windows Phone viedtālruni. Ceru MWC vairāk iepazīties ar gada sākumā prezentēto SmartBand fitnesa aproci, ko uz īsu brīdi redzēju Londonā.

    HTC

    htc-one2-dualcameras

    HTC pagājušais gads ir bijis smags pat par spīti tam, ka HTC One ir lielisks viedtālrunis. Šogad HTC plāno prezenēt uzlaboto One versiju dēvētu par HTC One 2 (baumās figurē arī kā M8). Tam varētu būt 5 collu displejs, 2.3 GHz Qualcomm Snapdragon 800 procesors, 2GB operatīvā atmiņa, metāla korpuss un uzlabota Sense 6.0 grafiskā lietotāja saskarne. Interesantākais varētu būt telefona kameras, jo baumas liecina par to, ka HTC One 2 varētu izmantot uzreiz divas aizmugurējās kameras.

    Papildināts (18.02.2014): Izskatās, ka HTC One sekotājs tiks prezentēts 25. martā.

    LG

    L_Series_III

    LG ir nepacietīgs ražotājs un LG G Pro 2 planšettelefonu paspēja prezentēt jau pirms MWC trakuma. Pagaidām ir gandrīz skaidrs, ka konferences laikā LG prezentēs G2 mini samazināto modeli un trešās paaudzes L-Sērijas viedtālruņu modeļus – L40, L70 un L90. Gluži tāpat kā Samsung gadījumā, es ceru, ka LG stendā būs sagādāts arī šī ražotāja ieliektais viedtālrunis – LG G Flex.

    Sausais atlikums

    Pagaidām pēc baumām var spriest, ka šogad nebūs daudz skaļu un pompozu produktu prezentāciju. Drīzāk ražotāji turpinās pilnveidot savus eksistējošos produktus un piedāvās to uzlabotās versijas. Interesanti cik veiksmīgi būs Samsung lietotāja saskarnes uzlabojumi, jo tie tiešā mērā ietekmēs daudzu miljonu lietotāju ikdienu. Tāpat interesanti kā HTC prezentēs savu divu kameru risinājumu un ko Nokia teiks par savu Android telefonu Microsoft darījuma noslēgšanas priekšvakarā.

    Ko tu esi dzirdējis par gaidāmajiem jaunumiem un ko pats gaidi visvairāk?

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    1 komentārs
    Inline Feedbacks
    View all comments
    mrserge
    17.02.2014 21:08

    Gaidu, kad Galaxy SIII ekrāna nomaiņa vairs nemaksās 140 €. :)

    Reklāma