Web Analytics
More
    Reklāma

    Latvijas stārtaps Infogr.am piesaista 1.34 miljonu eiro investīcijas

    Jaunākie raksti

    Infogr.am ir viens no zināmākajiem Latvijas stārtapiem, jeb IT iesācējuzņēmumiem. Tā galvenais produkts ir datu vizualizācijas rīks, kas ērti ļauj veidot pārskatāmus infografikus. Infogr.am 2012. gada februārī dibināja Uldis Leiterts, Raimonds Kaže un Alise Semjonova. Tas šobrīd ir populārākais datu vizualizācijas un infografiku veidošanas serviss visā pasaulē. Infogr.am saņēmis vairākas godalgas dažādās industrijas konferencēs un to izmanto aptuveni 1 miljons lietotāju (vairāk nekā puse nāk no ASV), kas servisā ir radījuši jau 1.7 miljonus infografiku. Katru mēnesi servisu apmeklē 8 miljoni lietotāju un to skaits pieaug par aptuveni 30% mēnesī. Infogr.am veidotie infografiki tiek izmantoti arī pasaulē atzītos medijos, piemēram, The Verge, Huffington Post, The Guardian, Washington Post, CBS News, The Wall Street Journal, MTV, Al Jazeera u.c. Aptuveni 25% lietotāju servisu izmanto mācību procesā, vizualizējot, piemēram, vēstures notikumus un uzdevumus aritmētikā.

    Šodien jauno tehnoloģiju un stārtapu konferencē Tech Chill Baltics Infogr.am paziņo par 1.34 miljonu eiro investīciju piesaistīšanu no Point Nine Capital (Berlīne), Connect Ventures (Londona) un HackFwd (Hamburga). Tas šajā jomā kļūst par lielāko publiski zināmo investīciju darījumu Latvijā. 2012. gadā Infogr.am no Hamburgā bāzētā investīciju fonda HackFwd saņēmis 150 000 eiro un tas ļāvis kādu laiku koncentrēties uz produkta izstrādi nevis izmisīgi meklēt pirmo iespējamo investīciju avotu.

    Reklāma

    Par darījumu un nākotnes plāniem uzņēmuma līdzdibinātājs Uldis Leiterts saka šādi: “Esam ieguvuši jaunu enerģiju un zināšanas. Turpināsim nostiprināt savas līderpozīcijas datu vizualizācijas tirgū un fokusēsimies uz ASV tirgus apgūšanu.” Pašlaik uzņēmums algo 19 darbiniekus, bet kompānija plāno paplašināt komandu, pieņemot jaunus darbiniekus gan Latvijā, gan ASV. “Radot kvalitatīvas darba vietas Rīgā, mēs vēlamies veicināt augsti kvalificēta darba spēka atgriešanos Latvijā. Drīzumā mums pievienosies kāds speciālists, kas iepriekš strādāja vadošā tehnoloģiju kompānijā Īrijā,” stāsta Uldis Leiterts.

    Šodien arī tika paziņots par reāllaika datu avotu atbalstu un Google Drive integrāciju.

    Reāllaika datu avotu atbalsts
    Reāllaika datu avotu atbalsts

    Nesen Infogr.am paziņoja par video infografiku veidošanas rīku, kas lietotājiem būs pieejams jau drīzumā.

    [vimeo=http://vimeo.com/81486444]

    Šogad tas ir jau otrais lielais paziņojums no Latvijas stārtapu jomas, jo janvārī uzzinājām, ka Latvijā veidoto kontaktu pārvaldības risinājumu Cobook iegādājies ASV uzņēmums FullContact un latvieši pārceļas pāri okeānam vairot savas zināšanas. Milzu prieks par mūsējo panākumiem un šādi darījumi lieliski apliecina to, ka arī Latvijā ir iespējams izveidot tehnoloģiju uzņēmumu ar globālām ambīcijām.

    Infogr.am ir viens no uzņēmumiem, kas darbojas kopā strādāšanas ofisā TechHub un es varu droši teikt, ka no turienes mēs vēl dzirdēsim daudz šādus veiksmes stāstus. Gandarījumu par Infogr.am panākumiem pauž arī jauno uzņēmumu koprades telpas “TechHub Riga” līdzdibinātājs Andris Bērziņš: “Esmu lepns, ka “TechHub” dzimis uzņēmums ir attīstījies un guvis apjomīgu finansējumu. Tas pierāda jauno uzņēmumu spēju piesaistīt investīcijas un sniegt iespēju Latvijas dizaineriem, programmētājiem un mārketinga speciālistiem radīt pasaules līmeņa produktu globālam tirgum.”

    Kursors.lv plāno vēstīt par interesantākajiem Latvijas stārtapu stāstiem arī turpmāk un rekomendēju izlasīt interviju ar Fastr Books līdzdibinātāju Eldaru Loginovu.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    1 komentārs
    Inline Feedbacks
    View all comments
    23.02.2014 17:14

    STĀRTAPS?? Seriously??

    Reklāma