Web Analytics
More
    Reklāma

    Google sadarbībā ar Foxconn plāno cilvēku darbu rūpnīcās aizvietot ar robotiem

    Jaunākie raksti

    Google ir pavisam nopietni pievērsies robotu būvēšanai un pagājušajā gadā varējām lasīt ziņas, ka bijušais Android nodaļas vadītājs Endijs Rubins (Andy Rubin) ir kļuvis par jaunizveidotās Google robotikas nodaļas vadītāju. Nodaļa nav veidota gluži tukšā vietā, jo Google pagājušajā gadā iegādājās veselas astoņas robotikas kompānijas. Starp tām ir arī Boston Dynamics, kas ne tikai veidoja robotus DARPA un Pentagonam, bet arī bija kļuvuši diezgan zināmi visā pasaulē. Jaunā Google robotikas nodaļa pagaidām netiek vērsta uz patērētāju tirgu un uzņēmums pagaidām plāno veidot robotizētus risinājumus savām un citu biznesa partneru vajadzībām.

    The Wall Street Journal ziņo, ka Google sadarbībā ar Foxconn veido robotiem paredzētu operētājsistēmu, kas būs izmantojama rūpnīcās. Foxconn ir pasaulē lielākais elektronikas ražošanas uzņēmums un tieši Foxconn rūpnīcās top Apple iPhone un iPad ierīču miljoni. Foxconn labā strādā vairāk nekā miljons darbinieku un tuvākās šī uzņēmuma rūpnīcas ir Ungārijā, Slovākijā un Čehijā. Pieaugot darbaspēka izmaksām un ar to saistītajām problēmām, Foxconn plāno vēl vairāk automatizēt ražošanas procesus un tāpēc uzsācis ciešu sadarbību ar Google. Patērētāju elektronikas ierīces joprojām vairumā gadījumu tiek saliktas kopā ar rokām un tas paver iespējas attīstīt automatizācijas risinājumus un cilvēkus aizvietot ar robotiem.

    Reklāma

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    2 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    12.02.2014 17:18

    Tuvojas vispasaules bezdarbnieku ēra…

    Krotow
    21.02.2014 20:08

    Tas, ka ražošanā notiks pāreja uz automatizētiem procesiem, jau sen bija skaidrs. Kāda jēga nodarbināt cilvēku pie detaļas iespraušanas caurumā A un vada iespraušanas ligzdā B, ja automāts to izdarīs precīzi un vienmēr bez pīppauzēm un normēta darba laika. Par to jau sen bija jādomā valstu varai, attiecīgi izmainot izglītības programmas, lai tās neražotu konveijera strādniekus, bet domāt spējīgus indivīdus.

    Reklāma