Web Analytics
More
    Reklāma

    Nokia šomēnes prezentēs savu Android viedtālruni

    Jaunākie raksti

    Tie, kas aktīvi seko līdzi tehnoloģiju jaunumiem, noteikti būs dzirdējuši par Nokia “Normandy” Android viedtālruni. The Wall Street Journal ziņo, ka šāda ierīce patiešām eksistē un ar nosaukumu Nokia X tiks prezentēta mēneša beigās notiekošajā Mobile World Congress tehnoloģiju izstādē. Arī Kursors.lv apmeklēs šo pasākumu un centīsies izpētīt kāda (un vai vispār) šī ierīce ir.

    Kāds tad īsti ir šis viedtālrunis? Šobrīd pieejamā informācija liecina, ka tas ir Asha līmeņa (budžeta klases) viedtālrunis, kas darbojas ar Android Open Source Project OS (AOSP) versiju un tām nebūs pieejas Google servisiem (Google Play u.c.). Lai kompensētu šo servisu trūkumu, telefonā tiks iestrādāti Nokia un Microsoft servisi, piemēram, Skype, HERE kartes, Xbox Music un savs aplikāciju veikals. Telefons idejiski nomaina S30/S40 sērijas ierīces un ierīce pamatā paredzēta jaunattīstības tirgiem. Ja runājam par ierīces tehnisko specifikāciju, tad paredzams, ka tai būs 4 collu displejs, Qualcomm Snapdragon S4 procesors, 3 megapikseļu kamera, 4 GB iebūvētā atmiņa un 512 MB operatīvā atmiņa. Zemāk var apskatīties kāda varētu būt Nokia X lietotāja saskarne.

    Reklāma

    Šāda varētu būt Nokia X lietotāja saskarne
    Šāda varētu būt Nokia X lietotāja saskarne

    Interesantākais šajā stāstā ir tas, ka jau tuvākajos mēnešos tiks pabeigts Nokia iegādes darījums un uzņēmuma ierīču izstrādes un ražošanas nodaļas nonāks Microsoft īpašumā. Bet tikmēr Nokia vēl ir brīva kompānija un var darīt visu, kas tai ienāk prātā. Pat ja šis Nokia X produkts ieraudzīs dienasgaismu, diez vai Microsoft to slēgs, jo šobrīd izskatās, ka Android ierīces ir saistošākas lielākam pircēju lokam un Microsoft varētu izmantot iespēju caur tām līdz patērētājiem nogādāt savus pakalpojumus. Bez tam, šajā gadījumā no Nokia X nekādu labumu negūtu arī Google. Tāpat par ļaunu nenāktu arī pārdoto ierīču skaita pieaugums, jo uzņēmuma Windows Phone avantūra nav tik veiksmīga kā gribētos. Microsoft iepriekš ziņojis, ka ir jāpārdot 50 miljonus Lumia viedtālruņu, lai bizness neciestu zaudējumus, taču pa visu 2013. gadu tika pārdoti tikai 30 miljoni Lumia ierīču.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    13 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Tom
    11.02.2014 09:04

    bedzot arī nokia bus android,cerams,ka šis nebus vienigais nokia androids bversijas telefons. Šis jau tāds pašvaks.

    Dainis
    11.02.2014 11:45

    Kāda jēga taisīt Android telefonu, ja tam nebūs pieejamas Google Play aplikācijas? Tad jau labāk varēja palikt pie tā paša Windows.

    mrserge
    11.02.2014 11:53

    Pilnīgi piekrītu Dainim. Android vienīgais veiksmes iemesls ir aplikācijas. Android bez aplikācijām ir tas pats Symbian.

    mrserge
    11.02.2014 16:35

    Nu jā, bet tas ir tieši tāds pats variants, kā bija uz Symbian — caur pakaļas caurumu varēja izdarīt visu to pašu, ko darīja citu platformu lietotāji. Jautājums ir par to, cik daudz lietotāju ir pietiekami fanātiski Nokia atbalstītāji, lai caur pakaļas caurumu uz samērā vāja un necila dzelzīša mēģinātu simulēt pussprāguša brenda patriotismu.

    11.02.2014 12:18

    Labas ziņas. Man gan vēl gandrīz 2 gadi jālieto Galaxy S4, bet ceru, ka pa to laiku Nokia savu droīdu noslīpēs. Nokia aparāti līdz šim ir bijuši vienkārši izcili pēc dizaina un sajūtas rokā.

    Lielākais bonuss – tad jau droši vien sagaidīsim nokia kartes androīdam, un gan jau kaut kur kaut kāds apk noklīdīs :))

    11.02.2014 12:44

    Nepiemirsti, ka MS ir jauna vadība. No tā arī daudz kas atkarīgs.

    Rudolfs
    11.02.2014 14:35

    Man nav ticības “budžeta” androīdam. Nexus 5 un Moto G pagaidām ir vienīgie, kam to ir sanācis pull-off. Viss pārējais, diemžēl, ir nervus bendējoša bremze.

    Jautājums, kā šis aparāts sacentīsies ar iepriekšējo gadu flagmaņiem, ko var dabūt par labām cenām.

    11.02.2014 18:48

    Problēma ar šo telefonu, ko lieliski jau var novērot komentāros, ir maldinošais “Android” vārdiņš tā aprakstā. Noteikti kaudze cilvēki pārpratīs, un domās, ka pērk kārtīgu Android tālruni no Nokia. Jau kad sāka klīst baumas par šo pasākumu, mana pirmā doma bija, ka šie telefoni būs paredzēti, lai nomainītu Asha sēriju, tāpēc aktīviem telefonu lietotājiem tie tā īsti nederēs. Pa lielam pareizi vien ir, jo izstrādātāju, kas ir spējīgi veidot aplikācijas Android platformai ir daudz vairāk, tāpēc tādu telefonu sēriju varētu būt gan vieglāk pārdot, gan arī uzturēt.

    NejautāMan
    11.02.2014 21:02

    Ko Android lietotājiem vairāk vajag? Miljards aplikācijas, ar kurām var nomērīt krāna īsumu un tas arī viss. Vēl makten laba ir tā lielā spēļu izvēle (Kura pieaugušam cilvēkam nav nepieciešama) Tā programmu izvēle lielā (Kuras visas ir ērtāk lietot uz datora) un protams ātrdarbība ! Jo ir taču svarīgi vai tavs telefons atver spēli 1 sek laikā vai arī 1.2! Tas noteikti ir jūtams ! Jo tādiem tehnikas kritiķiem kā jums nekas dzīvē neatliek kā tikai kritizēt… Mans padoms jums – pirkstiņā un datorpeles stumdītājiem – Necenšieties savas smadzenes aizstāt ar operatīvās atmiņas lielumu, jo kad Telefons izlādēsies visi tāpat redzēs cik tukši un “gudri” esat :)
    Nokia Windows Phone ir ideāla platforma. Esmu lietojis, gandrīz visu un stabili varu teikt, ka pagaidām, tas ir labākais, kas 14. gadā ir pieejams.

    Reklāma