Web Analytics
More
    Reklāma

    Kens Bērnss nāk klajā ar iPad aplikāciju dokumentālā kino cienītājiem

    Jaunākie raksti

    Kurš gan nezina Kenu Bērnsu (Ken Burns) – divkārtēju Emmy un Grammy, un vesela lēruma citu balvu un godalgu ieguvēju, dokumentālā kino meistaru?

    -Dzirdējuši būs daudzi un, ironiskā kārtā, lielais vairums nevis skatīto filmu, bet gan Kena Bērnsa efekta dēļ video montāžā. Ja pavisam īsi, tad tas ir paņēmiens, kā fotogrāfiju iemontēt filmā – kamera “slīd” pa fotogrāfiju, vienlaikus pietuvinoties vai attālinoties no tās.

    Kens Bērnss saka, ka uz šo tehniku viņu uzvedinājis Džeroms Līblings. Kas to lai zina, kā tur bijis un kurš pirmais-otrais-trešais, bet fakts paliek fakts – Apple CEO Stīvs Džobss pierunāja Bērnsu atļaut izmantot viņa vārdu šī efekta apzīmēšanā. Kens sākotnēji bija pret sava vārda izmantošanu komerciālā nolūkā, taču Džobss tieši tāpēc ir Džobss, ka savu panāca :) Cita starpā – pats Kens Bērnss uzskata sevi par ludītu un teic, ka īsti nesaprotot, ko tie Apple lietotāji viņam sakot par Kena Bērnsa efektu :).

    Acīmredzot, meistars ir ņēmies labot situāciju, ka mēs zinām Kena Bērnsa efektu, bet nezinām daiļradi, un nu ir nācis klajā ar iPad aplikāciju.

    Aplikācija ir bezmaksas, bet, lai redzētu visus materiālus, nāksies mazliet samaksāt. Necenšos pierunāt, bet domāju, ka šādi ieguldīti nepilni 8 EUR ir cilvēka cienīgāks pirkums par sauju virtuālu dimantiņu/sudraba bruņām/zilu_bantīti_runājošam_kaķim, vai tad ne? 

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma