Web Analytics
More
    Reklāma

    Sony plāno pārdot VAIO datoru biznesu

    Jaunākie raksti

    Sony var uzskatīt par veiksmīgu uzņēmumu videospēļu un mājas izklaides jomās, taču to nevar teikt par uzņēmuma darbību datoru biznesā. Izpētes kompānijas Interactive Data (IDC) dati liecina, ka pagājušā gada trešajā ceturksnī Sony saražoja tikai 1.9 procentus pasaules datoru. Savukārt, Gartner dati liecina, ka 2013. gadā datoru industrija piedzīvoja pārdoto ierīču skaita samazinājumu par 10%. Īsumā – cilvēki arvien biežāk izvēlas planšetdatorus un Sony ar vienu pašu Xperia Tablet Z nespēj sastādīt konkurenci tādām kompānijām kā Apple vai Samsung.

    Bloomberg Businessweek ziņo, ka Sony plāno pārdot savu Japānas datoru biznesu uzņēmumam Japan Industrial Partners, kas nodarbojas ar lielu kompāniju ne pārāk veiksmīgo biznesu uzpirkšanu. Japānas biznesa ziņu avots Nikkei paredz, ka darījuma summa varētu būt 395-494 miljonu ASV dolāru robežās. Tāpat klīst baumas, ka par Sony datoru biznesu interesējas arī šobrīd pasaulē veiksmīgākais datoru ražotājs Lenovo, kas pēdējā laikā aktīvi uzpērk uzņēmumus. Pavisam nesen Lenovo paziņoja par plānu iegādāties IBM x86 serveru biznesu un no Google iegādājās Motorola Mobility viedtālruņu biznesu. Jaunākā informācija liecina, ka jau šodien varam no Sony sagaidīt oficiālu paziņojumu šajā sakarā.

    Reklāma

    Sony vakar ir izplatījis paziņojumu, ka uzņēmums saistībā ar Japānas datoru biznesu tik tiešām ir uzsācis pārrunu procesu ar Japan Industrial Partners, taču plašākus komentārus pagaidām nesniedz.

    Papildināts (06.02.2014, 8:14): Sony izplatījis oficiālu paziņojumu, kurā norāda, ka VAIO datoru bizness tiek pārdots Japan Industrial Partners.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma