Web Analytics
More
    Reklāma

    Menthal aplikācija izmērīs tavu atkarību no viedtālruņa lietošanas

    Jaunākie raksti

    Bonnas Universitāte izstrādājusi aplikāciju, kas uzrauga viedtālruņa darbību un mēra lietotāja atkarības pakāpi no tā. Iepriekš tika aprēķināts, ka vidēji viens viedtālruņa lietotājs pavada 2 stundas un 38 minūtes dienā lietojot dažādas aplikācijas un veicot zvanus. Tagad katram ir iespēja izmēģināt aplikāciju, kas ļoti precīzi parādīs lietošanas paradumus un izrēķinās atkarības pakāpi no jaunajām tehnoloģijām.

    Menthal aplikācijas izstrādes laikā sešas nedēļas tika pētīti 50 studentu ieradumi un ceturtā daļa no viņiem viedtālruni lietoja vairāk kā divas stundas dienā. Viedtālruņa ekrāns tika ieslēgts 80 reizes dienā, lai pārbaudītu ziņojumus. Tas ir apmēram ik katras 12 minūtes, ja ņem vērā cilvēka nomoda laiku diennaktī.

    Reklāma

    Lai paplašinātu pētījumu, tika nolemts izstrādāt Menthal aplikāciju, kas ne tikai nodos informāciju universitātei, bet arī parādīs lietotājam tā ieradumus un atkarību no sociālajiem tīkliem un citām viedtālruņu iespējām. Zinātniskais personāls cer, ka Menthal aplikācija kļūs par nozīmīgu daļu lielākajā viedtālruņu lietošanas pētījumā pasaulē. Menthal aplikācija vienu reizi dienā sūtīs anonīmus datus pētniekiem, ja vien viedtālrunis būs pieslēgts WiFi tīklam.

    [youtube=http://www.youtube.com/watch?v=06IfIgfhzrs]

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma