Web Analytics
More
    Reklāma

    Dienvidkoreja aizliedz neizdzēšamu ražotāja liekprogrammatūru

    Jaunākie raksti

    Dienvidkorejas viedtālruņu lietotāji drīzumā varēs izdzēst viņuprāt liekās uzstādītās aplikācijas, jo aprīlī stāsies spēkā likums, kas liedz ražotājiem atslēgt liekprogrammatūras (bloatware) dzēšanas iespējas. Likums galvenokārt vēršas pret vairākiem lieliem ražotājiem, kas uzstāda dažādas liekas neizdzēšamas aplikācijas. Tiek apgalvots, ka liekprogrammatūra bieži kropļo viedtālruņu un aplikāciju tirgu.

    Lietotājiem tas nozīmē ilgāku akumulatora darbības laiku un plašāku vietu viedtālruņa atmiņā. Protams, pastāv iespēja arī šobrīd iegūt pilnu pieeju Android vietdālruņiem (root), bet ne visi lietotāji spēj to izdarīt, kā arī tas var kaitēt garantijas remontu pēcākai saņemšanai.

    Reklāma

    Likums paredz arī izņēmumus un lietotājam var tomēr liegt atļauju dzēst četras aplikāciju grupas – WiFi un NFC, lietotāju servisa, kā arī aplikāciju veikala darbību nodrošinošās.

    Labs piemērs likuma piemērošanai ir Samsung Galaxy S4 no SK Telecom – tam ir uzstādītas 80 liekas aplikācijas. 25 aplikācijas uzstādījis SK Telecom, 39 aplikācijas Samsung un 16 – Google. Vairāk kā puse no tām būtu lietotāja dzēšamas, kad likums stāsies spēkā. Cerams, ka arī Eiropa drīzumā attapsies un ieviesīs līdzvērtīgus likumus, kas ļaus liekās aplikācijas dzēst.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma