Web Analytics
More
    Reklāma

    LG Optimus L9 II apskats

    Paredzēt kā budžeta viedtālrunis ar labu veiktspēju, bet par pāris mēnešiem savu uznācienu nokavējis.

    Jaunākie raksti

    LG pēdējā laikā ir pamatīgi izsities uz kopējā viedtālruņu ražotāju fona kaut vai ar Nexus 4 un Nexus 5 ražošanu, kā arī LG G2 pompozo uznācienu un labajiem tehniskajiem rādītājiem. Bet ne visi var vai grib iegādāties 5 collu viedtālruni ar jaudīgākajām komponentēm, tāpēc LG izlaiduši jau otro paaudzi ar budžeta klases viedtālruņiem, kas nemaz tik nespējīgi nav.

    LG Optimus L9 II apskats

    Iepriekš Androids.lv jau apskatījis LG Optimus L5 II un Krizdabz.lv ir LG Optimus L7 II apskats, šoreiz apskatam saņemts LG Optimus L9 II, kas ir gaidītākais no lētās L sērijas modeļiem, jo aprīkots ar vērā ņemamu 4.7 collu IPS ekrānu, kā arī 8 megapikseļu kameru. LG Optimus L9 II varētu saukt par Nexus 4 lite versiju, jo vairāki parametri sakrīt ar pagājušā gada Google viedtālruņa tehnisko specifikāciju.

    Tehniskā specifikācija

    • Android OS 4.1.2 (Jelly Bean)
    • Ekrāns True HD-IPS LCD, 720 x 1280 punkti, 4.7 collas (~312 ppi)
    • Čipkopa Qualcomm 8230 Snapdragon 400 divkodolu 1.4 GHz Krait, Adreno 305 video apakšsistēma
    • Iebūvētā atmiņa 8 GB, 1 GB RAM, microSD līdz 32 GB
    • WLAN Wi-Fi 802.11 a/b/g/n, dual-band, Wi-Fi Direct, DLNA, Wi-Fi hotspot, Bluetooth 4.0 ar A2DP, LE, NFC, IR ports
    • 8 MP aizmugures kamera, 3264×2448 punkti, autofokuss, LED zibspuldze, 1.3 MP priekšējā kamera
    • Radio Stereo FM ar RDS
    • Pieejams baltā un melnā krāsā
    • Aktīvā trokšņu slāpēšana ar atsevišķu mikrofonu
    • Izmēri 128.4 x 66.5 x 9 mm, svars 120 g
    • Li-Ion 2150 mAh lietotāja nomaināms akumulators
    • Aptuvenā cena sākot no 165 latiem

    LG Optimus L9 II apskats

    Izskats un uzbūve

    LG Optimus L9 II ir klasisks Optimus L sērijas viedtālrunis, tajā neatradīsi nekādas jaunas dizaina vēsmas. Ražotājs visus L sērijas viedtālruņus veidojis līdzīgi, bet, ja L5 II un L7 II bija gandrīz kā divas ūdens lāses, tad LG Optimus L9 II saņēmis dažas dizaina nianses. Pirmā acīs iekrīt vadības pogu daļa zem ekrāna, L5 II un L7 II saņēmuši vienu fizisku Home pogu ap kuru bija LED paziņojumu diodes, bet Optimus L9 II visas vadības pogas ir skārienjūtīgas un īpašnieku nepriecēs nekādi LED paziņojumi.

    LG Optimus L9 II lejas daļā atrodas divas atveres, kas atgādina nelielus, nosegtus stereo skaļruņus. Tas ir maldinoši, jo tikai vienā atverē ir skaļrunis un otrā ir balss zvaniem paredzētais mikrofons. Izskatās smuki un daudzsološi, bet, diemžēl, LG Optimus L9 II aprīkots tikai ar mono skaņu. Viedtālruņa labajā sānā ir skaļuma regulēšanas pogas un viena ekstra poga, ko lietotājs var definēt pēc saviem ieskatiem, vairums noteikti izvēlēs to kameras aplikācijas startēšanai. Kreisajā sānā ir tikai ekrāna bloķēšanas taustiņš. Jāatzīmē, ka LG izdevies izveidot ļoti ērtu Optimus L9 II pogu novietojumu un nerodas sajūta, ka viedtālruņa ekrāns ir 4.7 collas liels. Tas iegulst rokā tikpat ērti kā mazākais LG Optimus L7 II.

    LG Optimus L9 II apskats

    Virs ekrāna ir neliels LG logo, kā arī priekšas kamera, sensoru acs, kā arī stilīgi noformēts skaļrunītis balss zvanu veikšanai. Lai sensori nemulsina – LG Optimus L9 II nav aprīkots ar automātisko ekrāna spilgtuma regulēšanu, kas šādas cenu grupas viedtālrunim ir neierasti. Viedtālruņa aizmugurē ir kameras acs un LED zibspuldze, kā arī lielāks LG logo. Optimus L9 II augšgalā ir 3.5 mm austiņu pieslēgvieta, atvere aktīvās trokšņu slāpēšanas mikrofonam un infrasarkano staru raidītājs.

    LG Optimus L9 II saņēmis 4.7 collu True HD-IPS ekrānu ar 720 x 1280 punktu izšķirtspēju, kas veido ap 312 ppi punktu blīvumu. Jāatzīst, ka nav nekādu iebildumu pret ekrāna darbību, krāsu attēlojumu vai skata leņķiem. Ekrānu ideālu padarītu automātiskā spilgtuma regulēšana, bet kā jau minēju – to nesastapsim šajā viedtālrunī.

    LG Optimus L9 II apskats

    LG šajā viedtālrunī izmantojis labas kvalitātes plastmasu, tā ir glancēta, tāpēc jāuzmanās, lai LG Optimus L9 II neizslīd no rokām. Patīkami, ka lietotājs var pievienot microSD atmiņas karti un daudzi novērtēs lietotāja nomaināmo Li-Ion 2150 mAh akumulatoru. Optimus L9 II komplektā iekļauts 0.85A USB sienas lādētājs, kas ir par maz šāda akumulatora uzlādei akumulatora uzlāde aizņem vairāk par četrām stundām un tas ir ļoti daudz.

    Programmatūra un veiktspēja

    LG Optimus L9 II aprīkots ar jau pazīstamo Optimus lietotāja interfeisu, kas ieturēts gaišās krāsās. Ražotāja saskarne nav pārāk pārveidota un tajā viss novietots loģiski un saprotami. Standarta aplikācijām pievienotas dažas ražotāja izstrādātās aplikācijas, piemēram, noderīga IR pults aplikācija un vizuāls tulks, kas pats uzņem dokumenta fotogrāfiju un saturu iztulko. Diemžēl latviešu valodas tajā nav, bet dažas lielākās pasaules valodas aplikācija spēj atpazīt. Aplikāciju ziņā LG ir sācis iet Samsung ceļu, kas gan nav uzmācīgs un aplikāciju skaits nav tik grandiozs, bet zināma tendence ir manāma LG SmartWorld aplikāciju veikalā – tāpat būs nepieciešams izveidot jaunu LG lietotāja kontu.

    LG L9 II scr 032 LG L9 II scr 033 LG L9 II scr 015

    LG izstrādātais aplikāciju veikala saturs nav ievērības cienīgs un vairāk atbildīs tālo austrumu klientu gaumei un vajadzībām, bet viena lieta ir satraucoši interesanta. Cilvēce tomēr ir nodzīvojusies līdz līmenim, kad ar viedtālruni ir vadāma arī veļas mašīna, cepeškrāsns, ledusskapis un dažas citas pieļauju ka sadzīves tehnikas vienības, ko nespēju atpazīt korejiešiem paredzētajā LG SmartThinQ mājas lapā. Atkāpei no viedtālruņa apskata – izbrīnīja, cik ļoti atšķiras sadzīves tehnikas izskats, kas domāts ASV tirgum no tā, kas domāts austrumiem.

    LG L9 II scr 020 LG L9 II scr 027 LG L9 II scr 022

    LG L9 II scr 019 LG L9 II scr 014 LG L9 II scr 012

    Tātad dzīve iet uz priekšu un pat veļasmašīna drīz būs gatava diskutēt par zeķu tīrību, bet vai LG Optimus L9 II spēj nodrošināt plūdenu ikdienas darbību? Lielākoties jā. Lielākās un gandrīz vai vienīgās problēmas tika novērotas paša ražotāja izveidotajā slēgekrāna atbloķēšanas animācijā, kas nekādi nevēlējās darboties plūdeni. Visa pārējā Optimus L9 II darbība atbilst tam, ko varētu sniegt divkodolu procesors un ne pārāk ņiprā Adreno 305 video apakšsistēma.

    Kā jau vairums relatīvi budžeta klasei pieskaitāmie viedtālruņi, arī Optimus L9 II ne pārāk labi spēs nodrošināt jaunāko 3D spēļu attēlošanu. Autosacīkšu spēļu cienītājiem Optimus L9 II būs par vāju, toties visas pārējās spēles viedtālrunis spēja darbināt. Spēļu ielādes laiki gan bija nedaudz garāki kā ierasts.

    LG L9 II scr 001 LG L9 II scr 002 LG L9 II scr 034

    LG L9 II scr 003 LG L9 II scr 005 LG L9 II scr 008

    Noteikti jāatzīmē, ka Optimus L9 II WiFi nebūt nav saucams par pašu jaudīgāko. Nekādus zinātniskus mērījumus neesmu veicis, bet šķiet, ka par Optimus L9 II sniegumu vājāks bija vien Sony Xperia ZL. Problēma nav kritiska, bet ja ikdienā „dzīvo” ar vienu līdz divām WiFi strīpiņām ekrānā, tad Optimus L9 II tajā vietā nespēs uztvert neko.

    Kamera

    LG Optimus L9 II saņēmis 8 megapikseļu aizmugures kamera ar 3264 x 2448 punktu izšķirtspēju, autofokusu un LED zibspuldzi – viss kā pieklājas. Patīkami, ka viedtālruņa kameras aplikācija nodrošina tikai standarta vajadzības un nemēģina pārsteigt lietotāju ar desmitiem dažādu nevajadzīgu nieku. Aplikācijai var pielāgot trīs biežāk izmantoto īsceļu sarakstu. Diemžēl viedtālrunis neļāva kameras aplikācijā uztaisīt ekrānšāviņus.

    LG Optimus L9 II apskats

    LG Optimus L9 II apskats
    100% crop

     

    Kā jau iepriekš minēts, kameras aplikāciju var palaist arī ar lietotāja definējamu pogu viedtālruņa kreisajā pusē. Kameras darbība ir pietiekami ātra un nedaudz aizdomājas tikai HDR uzņemšanas un izveidošanas laikā.

    Lai arī attēlu kvalitāte ir pietiekami augsta, tomēr jāatzīmē, ka kameras darbība nav viennozīmīgi vērtējama. Apmēram trešā daļa fotogrāfiju ir manāmi par gaišu, bet pēc pāris sekundēm uzņemts tāds pats kadrs ir pieņemami eksponēts. Tumšākā laikā kamerai ir lielas problēmas fokusēt un, ja tev šķiet, ka kamera nav nofokusējusi, tad tā arī būs apskatot fotogrāfiju datora ekrānā.

    LG Optimus L9 II apskats

    LG Optimus L9 II apskats
    100% crop

     

    Uzmanīgam jābūt ar fotografēšanu, ja saule atrodas tikai nedaudz ārā no kadra, jo ik pa laikam vērojamas nevajadzīgas staru spēles objektīviņā. Dažreiz saule pamanās ieklīst objektīvā un pavisam sabojāt kadru, kad to vismazāk gaidi. Cik saprotu no lasītā internetā, tad tā ir tieši objektīva uzbūves vaina. Ja saule ir aiz muguras – nekādas problēmas nav novērojamas.

    Vērtēju, ka labus kameras rādītājus sabojā neparedzamā ekspozīcijas darbība, kā arī ļoti jāuzmanās, ja saule nav aiz muguras.

    Konkurenti

    Cenas kategorijā ap 160 latiem ir grūti atrast viedtālruni ar ekrāna izmēru ap 4.5 collām un 720p ekrāna izšķirtspēja jau ir liels retums. No zināmiem ražotājiem līdzīgā cenā atradu vien Samsung Galaxy Win un Sony Xperia Ion, kas nav pārāk zināmi modeļi un neesmu tos rokās turējis.

    Samsung Galaxy Win piedāvā 4.7 collu ekrānu ar daudz zemāku 480 x 800 punktu izšķirtspēju. Win ir sliktāka kamera un video uzņemšana ar tikai 480p izšķirtspēju. Samsung Galaxy Win uzstādīts četru kodolu procesors un mazāk ietilpīgs 2000 mAh akumulators. Diez vai šis ir pilntiesīgs konkurents ļoti zemās ekrāna izšķirtspējas dēļ.

    LG Optimus L9 II apskats

    Sony Xperia Ion ir 4.55 collu ekrāns un 720p izšķirtspēja – punktu blīvums lielāks nekā LG Optimus L9 II, bet ne kritiski. Xperia Ion saņēmis, iespējams, nedaudz labāku 12 megapikseļu kameru un divu kodolu procesoru. Par sliktu Xperia Ion runā tā salīdzinoši lielais vecums – tam ir jau gandrīz divi gadi (izlaists 2012. gada janvārī) un varētu būt, ka Latvijas interneta veikalos tas parādās tikai kļūdas dēļ.

    Līdzvērtīgi un noteikti lētāki viedtālruņi piemeklējami tā saucamajā ķīniešu viedtālruņu klāstā, bet ar tiem vienmēr pastāv vairāki būtiski riski, kas liek pārdomāt šāda viedtālruņa iegādi tālajās aizjūras zemēs. Tehniskā ziņā ļoti tuvs konkurents būtu HTC One XL, bet tā cena ir par 80 latiem augstāka.

    LG Optimus L9 II apskats

    Ekrāns un kamera būtu salīdzināma ar LG Nexus 4, bet Nexus 4 ir daudz jaudīgāks, tam ir 2 GB RAM un četru kodolu procesors. Vēl septembrī Nexus 4 16 GB versija Eiropas Google Play veikalos maksāja apmēram 170 latus, bet to varēja iegādāties tikai atrodoties attiecīgā valstī ar tur izdotu maksājumu karti. Savukārt Google nedotēts Nexus 4 maksā ap 210 latiem par 16 GB.

    Secinājumi

    Kā izrādās, LG Optimus L9 II ir diezgan unikālu īpašību apkopojums par salīdzinoši zemu cenu. Protams, kā jau pieklājas, ražotājs nedaudz parūpējies, lai Optimus L9 II tieši nospētu konkurēt ar dārgākiem un jaudīgākiem modeļiem.

    Optimus L9 II stiprās puses ir ekrāns, nelielie korpusa izmēri, iespēja lietot viedtālruni kā televizora un citu ierīču tālvadības pulti, salīdzinoši ietilpīgais akumulators un pieņemamā cena, kas noteikti strauji kritīsies, jo Latvijā Optimus L9 II pieejams tikai kopš septembra.

    LG Optimus L9 II apskats

    Vājās viedtālruņa puses ir jauda un RAM, kas jau šobrīd ir uz robežas, jo aplikācijas kļūst arvien prasīgākas gan pret jaudu, gan operatīvo atmiņu. Tikko uz rūpnīcas iestatījumiem atgriezts Optimus L9 II atstāj brīvus ap 230 MB RAM un tad ir jāsāk plānot kuru logrīku atstāt un kuru aplikāciju piespiedu kārtā apstādināt. Lietošanas laikā Optimus L9 II divas reizes pieprasīja apstādināt iepriekš lietotās aplikācijas.

    Kopumā Optimus L9 II ir lieliski lietojams viedtālrunis, tikai ieteiktu nogaidīt kādu mēnesi vai divus, lai vēl nokrītas cena. Jāatzīst, ka Optimus L9 II apskatā biju ļoti stingrs un par 165 latiem diez vai pats to izvēlētos, dodot priekšroku mazjaudīgākam, bet jūtami lētākam Optimus L7 II, kura cena jau nokritusi zem 115 latiem. Optimus L9 II nebūtu jāuzskata par ilgtermiņa ieguldījumu un vislabāk kalpos lietotājiem, kuru aplikāciju sarakstā nav visu laiku aktīvi procesi – Facebook Messenger, SwiftKey klaviatūra un antivīruss.

    Paredzēt kā budžeta viedtālrunis ar labu veiktspēju, bet par pāris mēnešiem savu uznācienu nokavējis.

    Detalizēts novērtējums

    Dizains & korpuss
    7
    Displejs
    6
    Kamera
    5
    Veiktspēja
    6
    Programmatūra
    7
    Baterija
    8
    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    3 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Ivo
    19.05.2014 21:23

    Salīdzinoši nesen nopirku šo tālruni un pēc laika pmanīju, ka neskan abi skaļruņi vinmērīgi. Mēģināju to labot ar skaļuma balansa pogu, bet nekā. Vai tā tam ir jabūt, ka 1 skaļrunis ir skaļāks par otru, vai tas ir ražotāja brāķis tele2 veikalā?

    GuntisZ
    02.06.2014 18:06

    Man ir šī modeļa tālrunis. LG-D605. Viss funkcionē labi, izņemot uztveršanu. Ja grib kaut ko vairāk par 2G, tad ar šo tālruni var īpaši nerēķināties. Blakus stāv vecā Nokia, tai ir “pilna zona”, bet LG supertelefons rāda, ka nav pārklājuma. Pārklājums parādās tikai tur, kur signāls ir patiešām spēcīgs.
    Tele2 centrā, kur iegādājos, ieteica nomainīt SIM karti. Nomainīju, nekādas izmaiņas diemžēl. Atpakaļ nodošanas termiņš arī laikam nogulēts. Tā nu mocīšos vēl 18 mēnešus. Varētu jau lietot 2G, bet tad jau nav vajadzīgs tik augstas klases aparāts, tikpat labi var paņemt jebkuru aparātu par cenu līdz 30 EUR.

    Reklāma
    Paredzēt kā budžeta viedtālrunis ar labu veiktspēju, bet par pāris mēnešiem savu uznācienu nokavējis.LG Optimus L9 II apskats