Web Analytics
More
    Reklāma

    Samsung Galaxy Gear apskats

    Jaunākie raksti

    Viedpulksteņi pavisam noteikti nav nekas jauns, taču šogad par tiem nākas lasīt uzkrītoši daudz. Kāpēc tagad? Beidzot tehnoloģijas kļuvušas pietiekami lētas un mazas, lai varētu izveidot ekonomisku pamatotus un ļoti maza (pulksteņa) izmēra viedtālruņus, ko mārketēt kā pavisam citas kategorijas ierīces. Bez tam, viedtālruņu pārdošanas apjoma pieauguma ātrums ir būtiski samazinājies un tehnoloģiju ražotājiem ir jādomā pēc jauniem veidiem un produktiem kā cilvēkus motivēt pirkt vairāk viedtālruņus. Un Samsung Galaxy Gear ir lielisks piemērs, jo tas pats par sevi ir teju bezjēdzīgs aparāts un šobrīd reāli izmantojams tikai ar dažiem jaunākajiem Samsung produktiem.

    Pavisam nesen es izveidoju Pebble viedpulksteņa apskatu un ļoti operatīvi uz testu pie manis ir nonācis arī septembra sākumā prezentētais Samsung Galaxy Gear viedpulkstenis. Tas ir ļoti labi, jo iespaidi par Pebble vēl svaigā atmiņā un viscaur Galaxy Gear apskatā centīšos šo ierīci salīdzināt ar Pebble.

    Reklāma

    Samsung Galaxy Gear tehniskie parametri

    Ekrāns: 1.63 collas (41.4 mm), 320 × 320 pikseļu izšķirtspēja, Super AMOLED
    Atmiņa: 4 GB iebūvētā atmiņa
    Procesors un operatīvā atmiņa: 800 MHz, 512 MB RAM
    Kamera: 1.9 MP ar autofokusu
    Datu pārraide: Bluetooth 4.0 + LE
    Baterija: Li-Ion 315 mAh
    Izmērs un svars: 36.8 x 56.6 x 11.1 mm, 73.8 g
    Cenu kategorija: 240 Ls

    Galaxy Gear nav pirmais Samsung veidotais viedpulkstenis

    No kreisās: Samsung S9110 un Galaxy Gear (attēls no anandtech.com)
    No kreisās: Samsung S9110 un Galaxy Gear (attēls no AnandTech.com)

    Iesākumam mazliet interesantas vēstures. Galaxy Gear nav pirmais Samsung veidotais valkājamās elektronikas produkts. Jau tālajā 1999. gadā Samsung prezentēja SPH-WP10 – pulksteni ar telefona funkciju. Vēl 10 gadus vēlāk Samsung prezentēja S9110, kas vizuāli ir ļoti līdzīgs šī gada Galaxy Gear. Tehnoloģiju resurss AnandTech ir salīdzinājis abu ierīču tehniskās iespējas un pasviež interesantu domu, ka viedpulksteņi parādās brīžos, kad uzņēmumi uzskata, ka telefonu tirgus ir piesātināts un meklē jaunus veidus kā palielināt ierīču pārdošanas apjomus.

    Kas lācītim vēderā?

    Galaxy Gear principā ir apgraizīts Android telefons un šajā ziņā fundamentāli atšķiras no, piemēram, Pebble vai Qualcomm Toq, kurus darbina speciāli veidoti “atvieglināti” dzelži un programmatūra. Galaxy Gear darbina Exynos 4212 divkodolu procesors, kuram programmatūras līmenī ir atslēgts viens kodols un atlikušais darbojas ar 800 MHz takts frekvenci. Hei, šo pašu procesoru pilnā apmērā izmanto arī Samsung Galaxy Tab 3 8.0 planšetdators! Ierīcei ir 512 MB operatīvā atmiņa un 4 GB iebūvētā atmiņa. Ierīcei ir 1.63 collu (41.4 mm) liels krāsains Super AMOLED displejs, kas darbojas ar 320 x 320 pikseļu izšķirtspēju un tam ir arī speciāla funkcija, kas displeja spilgtumu ietriec mākoņos, lai ekrānā redzamais būtu labi saskatāms arī saulainā dienā. Visā visumā Galaxy Gear ir aprīkots ar labu un saskatāmu displeju. Galaxy Gear ir nepilnu 2 megapikseļu kamera ar autofokusa un 720p HD video uzņemšanas iespēju, divi mikrofoni (trokšņu slāpēšanai) un skaļrunis. Savienošanās ar citām ierīcēm notiek izmantojot Bluetooth 4.0 bezvadu savienojumu. Pie dzīvības aparātu uztur 315 mAh akumulators. Galaxy Gear ir iebūvēti arī kustību sensori (žiroskops un akselerometrs) – pulkstenis zinās kad un kā to kustināsim.

    Samsung Galaxy Gear dizains un korpusa uzbūve

    Kad atvēru testējamā pulksteņa kastīti, mani gandrīz “aizgāju ar sirdi”. Kāpēc Galaxy Gear ir tik briesmīgi milzīgs? Izņēmu ierīci no kastītes, pagrozīju to rokās un sapratu, ka vēl būšu dzīvotājs. Zemāk bildē redzamais melnais rāmis nav pats pulkstenis, tas ir lādēšanas ietvars, kurā varam ievietot pulksteni un uzlādēt izmantojot parastu microUSB vadu. Tas ir vienīgais veids kā uzlādēt Galaxy Gear. Piezīmēšu, ka pilnīga Galaxy Gear uzlāde aizņems nepilnu stundu.

    Galaxy Gear viedpulkstenis lādēšanas ietvarā
    Galaxy Gear viedpulkstenis lādēšanas ietvarā
    Galaxy Gear lādēšanas ietvars
    Galaxy Gear lādēšanas ietvars
    Galaxy Gear lādēšanas ietvars
    Galaxy Gear lādēšanas ietvars

    galaxy-gear-4

    Pateicoties šādam lādēšanas verķim var iztikt bez microUSB porta uz pašas ierīces korpusa, taču tas arī rada zināmas neērtības. Pat ja microUSB vadi mūsdienās ir pieejami ik uz stūra, no tiem nebūs nekādas jēgas, ja mājās būsim aizmirsuši šo lādēšanas ietvaru. Bieži vien ražotāji no savu ierīču korpusiem aizvāc tipiskās pieslēgvietas, lai tās padarītu ūdensdrošas, taču uzreiz gribu pabrīdināt, ka Galaxy Gear nav ūdens drošs aparāts un slapjumā to nevajadzētu lietot. Pebble gan tāds ir un ar to var pat peldēties!

    Kad esam pulksteni izņēmuši no lādēšanas ietvara, varam apskatīt to pamatīgāk. Pulksteņa priekšpuse veidota no gaumīgi apstrādāta metāla un tā stūros redzamas skrūves. Te gan nav nekādas konsekvences un katra skrūve “skatās savā virzienā”. Ierīces displeju sedz spēcināts stikls, kas pasargās aparātu no skrāpējumiem un triecieniem. Galaxy Gear siksniņa pašu spēkiem nav nomaināma un veidota no košas plastmasas. Sākotnēji tā šķiet pavisam cieta, taču pieņemu, ka ar laiku ievalkāsies un kļūs lokanāka. Ja dizaina izpratne katram būs savādāka, tad tīri tehniski ierīce ir labi uzbūvēta. Salīdzinājumam Pebble siksniņa ir krietni mīkstāka (man tāda šķiet ērtāka) un nomaināma. Vizuāli gan Pebble izskatās krietni nūģīgāks (geeky).

    Samsung Galaxy Gear
    Samsung Galaxy Gear

    Galaxy Gear kreisajā pusē redzēsim tikai mikrofona atveri. Labajā sānā ir otrs mikrofons un viena fiziska poga ar ko var ieslēgt displeju (vai ieslēgt/izslēgt pašu ierīci). Uz paša pulksteņa vairāk nav pogu, visa vadība notiek darbojoties ar skārienjutīgo displeju.

    Samsung Galaxy Gear

    Samsung Galaxy Gear

    Šādi izskatās siksniņā iestrādātā kameras actiņa. Bildējot ar to izskatīsimies pēc īstiem spiegiem. Pie bildēšanas un filmēšanas ar Galaxy Gear būs jāpiešaujas, taču tas nav pārāk sarežģīti. Ekrānā redzam ko gribam nobildēt, un, pieskaroties tam ar pirkstu, uzņemsim attēlu.

    Samsung Galaxy Gear

    Siksniņa tiek aizdarīta ar šādu metālisku sprādzi un lai arī dažu dienu lietošanas laikā man tā pati no sevis neatdarījās vaļā, mehānisms nešķiet pārāk izturīgs. Tas savienojuma “klikšķis” šķita ļoti vārīgs un ja strauji pret kaut ko aizķersimies ar pulksteni, visdrīzāk to atvērsim vaļā. Bez tam, šāda tipa sprādzi es labāk redzu uz pilnībā metāliskas siksniņas un gumijas siksniņām vairāk piemērota man šķiet Pebble pulkstenim realizētā siksniņas savienošanas metode. Bet es ticu, ka tas ir gaumes un pieraduma jautājums.

    Samsung Galaxy Gear

    Galaxy Gear ir jūtami lielāks par Pebble, taču pulkstenis nav pārāk smags un pie izmēriem var pierast dažu dienu laikā. Galaxy Gear, protams, neizskatās pēc nopietna rokaspulksteņa un es nedomāju, ka solīds uzvalkā tērpts Galaxy Note 3 lietotājs publiski valkās Galaxy Gear. Un abas jaunās Galaxy Note ierīces pagaidām ir vienīgās ar ko spēj sadarboties Galaxy Gear pulkstenis. Vispār ir sajūta, ka starp Galaxy Note un Galaxy Gear dizaineru ofisiem ir bijusi traucēta pasta baložu satiksme, jo Galaxy Note tiecas kļūt par solīdu ierīci (imitējot ādas aizmugures vāciņu), bet Galaxy Gear ar savām košajām krāsiņām burā pretējā virzienā. Tīņiem un stilīgiem jauniešiem gan Galaxy Gear varētu iet pie sirds.

    Samsung Galaxy Gear

    Kā savienoties ar Samsung Galaxy Gear?

    Pimreizējā savienošanās ar Galaxy Gear ir diezgan nesaprotama, tomēr kad būsim ierīci savienojuši ar telefonu, tie savā starpā sazināsies bez aizķeršanās. No sākuma Galaxy Gear ir jāievieto komplektācijā esošajā lādēšanas ietvarā un tad tam var blakus pielikt telefonu, kas izmantojot NFC savienojumu savienosies  ar Galaxy Gear. Pēc tam abas ierīces savā starpā sazināsies izmantojot Bluetooth bezvadu savienojumu.

    Pagaidām Galaxy Gear ir savietojams ar Galaxy Note 3, jauno Galaxy Note 10.1 planšetdatoru, un, uzstādot programmatūras atjauninājumu, arī Galaxy S4. Oktobrī tiks sagatavots atjauninājums arī Galaxy Note II un Galaxy S III. Uz telefona tiks uzstādīta Gear manager aplikācija, kas visu laiku darbosies fonā un būs izmantojama, lai pārvaldītu un darbinātu Galaxy Gear pulksteni.

    Samsung Galaxy Gear

    Ar Gear manager varam pulkstenim nomainīt ciparnīcas dizainus un veikt to konfigurāciju, ja konkrētais dizains to atbalsta. Pebble pulkstenī var pašā ielādēt iekšā dizainus un pārslēgties starp tiem no ierīces.

    Samsung Galaxy Gear

    Galaxy Gear darbina pilnvērtīgs, kaut vizuāli apgraizīts, Android un tādējādi ar to rīkoties ir vienkārši, kaut ne vienmēr uzreiz saprotami. Jaunu aplikāciju uzstādīšanai ir jāizmanto Gear manager aplikācija un no tā varam arī pamainīt aplikāciju iestatījumus, kā arī to izvietojuma secību.

    Samsung Galaxy Gear

    Jaunas Galaxy Gear aplikācijas un pulksteņa dizainus var iegūt Samsung Apps aplikāciju veikalā, un, lai tam piekļūtu nāksies izveidot Samsung kontu. Aplikāciju veikalā ir izveidota atsevišķa sadaļa, kurā šobrīd ir pieejams neliels skaits ciparnīcu dizainu un aplikāciju (~50). Vairums no tām šobrīd piedāvā ļoti ierobežotas iespējas un daļa jūtami gļuko, piemēram, ieslēdzas pēc n mēģinājumiem.

    Ja sevī sajūti urķēšanās vēlmi, varu iepriecināt – uz Galaxy Gear ir iespējams uzstādīt arī “parastas” Android aplikācijas. Pulksteņa iestatījumos varam aktivizēt USB atkļūdošanas režīmu, pieslēgt ierīci pie datora un izmantot ADB (Android Debug Bridge) rīku, lai uz Galaxy Gear uzstādītu citas Android aplikācijas. Uzreiz gan pabrīdināšu, ka šādā veidā uz Galaxy Gear uzstādītās aplikācijas nespēs tikt pie Interneta savienojuma un tādējādi lielā daļā gadījumu būs neizmantojamas.

    Samsung Galaxy Gear

    Gear manager ir atrodama arī funkcija, kas palīdzēs atrast pulksteni, ja tas būs kaut kur tuvumā pačibējis. Spiežam zaļo pogu un pulkstenis sāks pīkstēt kā pats nelabais. Protams, pie noteikuma, ja tas joprojām ir savienots ar telefonu. Tādējādi diezgan bezjēdzīga funkcija, ja vien nedzīvojam bardakā. Interesanti, ka pašam pulkstenim ir iebūvēta funkcija, kas palīdzēs atrast savienoto telefonu – tas jau ir noderīgāk.

    Samsung Galaxy Gear

    Kā darbojas un ko spēj Samsung Galaxy Gear?

    Samsung Galaxy Gear

    Pulksteņa labajā sānā ir viena fiziska poga ar ko var ieslēgt vai izslēgt displeju, taču visa galvenā vadība notiek pieskaroties displejam. Galvenais ekrāns attēlo mūsu izvēlētu pulksteni, taču slidinot pa labi vai pa kreisi, varam pārvietoties starp pārējām ierīces aplikācijām un funkcijām (zvanu vēsture, paziņojumi, piezīmes, galerija, uzstādījumi u.c.). Lai atgrieztos soli atpakaļ vai izietu no aplikācijas nepieciešams pavilkt ekrānu no augšas uz leju. Ja pavilksim ekrānu uz leju pulksteņa aplikācijā, ieslēgsim kameru. Ja pulksteņa aplikācijā pavilksim ekrānu no apakšas uz augšu, tiksim pie zvanīšanas aplikācijas – varēsim ievadīt numuru un veikt zvanu. Ar to viss nebeidzas, jo ierīci var paplikšķināt arī ar diviem pirkstiem (to es atklāju tikai pēc pāris dienu lietošanas). Uzsitam ekrānam ar diviem pirkstiem un ierīce parādīs baterijas uzlādes līmeni, Bluetooth savienojuma stāvokli un ļaus pieregulēt ekrāna apgaismojumu un skaļuma līmeni. Paturam divus pirkstus uz ekrāna ilgāk un tiksim pie Android ierīcēs pierastā uzdevumu pārvaldnieka – varēsim ērti pārslēgties starp aplikācijām vai izslēgt dotajā brīdī nevajadzīgās.

    Galerijā vari apskatīties kādas izskatās Galaxy Gear funkcijas un aplikācijas:

    Galaxy Gear ir rokaspulkstenis ar nepilnīgi realizētu pulksteņa funkciju

    Tagad mazliet palamāšos par Galaxy Gear pulksteņa rādīšanas niansēm. Pebble pulksteņa gadījumā viss bija vienkārši – pareizs laiks ir redzams visu laiku. Ekrāns nekad netiek izslēgts (pa dienu laiku redzam uzreiz apskatoties uz pulksteni) un sliktāka apgaismojuma apstākļos atliek viegli pakratīt roku un ierīce automātiski uz dažām sekundēm ieslēdz displeja apgaismojumu. Galaxy Gear displejs visu laiku ir izslēgtā stāvoklī un laiku varam redzēt ieslēdzot to ar pogu. Tāpat varam Gear manager telefona aplikācijā ieslēgt funkciju “Aktivizēšanas žests” – paceļot roku pulkstenis ar manāmu aizturi ieslēgs displeju. Izklausās forši, taču dabā šī funkcija nav diez ko ērta. Jā, tā derēs gadījumos, kad ierastā “gribu paskatīties pareizu laiku” kustībā pacelsim roku, taču ar to funkcija arī aprobežojas. Piemēram, ja mums roka jau ir piepacelta, piemēram, nolikta uz galda, tad mēs laiku neredzēsim. Arī pakratot roku pulksteni neieslēgsim. Vakar vēlu vakarā braucu uz mājām ar auto un piefiksēju, ka krustojumos dūšīgi grozot stūri, kustības bija pietiekošas, lai pulkstenim ieslēgtu displeju. Un tas ir pagalam muļķīgi – kad vajag, tad nekas nenotiek, bet kad nevajag ekrāns tiek izgaismots. Es domāju, ka ar programmatūras pielabojumiem Galaxy Gear lietojamību šajā ziņā var uzlabot, taču pagaidām Pebble ir ērtāks tīri kā pulkstenis.

    No kreisās: Pebble un Galaxy Gear
    No kreisās: Pebble un Galaxy Gear

    Ar Galaxy Gear var arī piezvanīt

    Samsung Galaxy Gear

    Tā, tiksim skaidrībā jau uzreiz – Galaxy Gear nevar ievietot SIM karti un pati zvanīšana notiek tikai no telefona. Tomēr Galaxy Gear ir aprīkots ar mikrofonu un skaļruni, tādējādi to var izmantot kā Bluetooth “austiņu”. Ja telefonā ienāk zvans, mēs to varam pacelt telefonā vai Galaxy Gear. Ja nebaidoties izskatīties muļķīgi pacelsim zvanu Galaxy Gear, varēsim pacelt roku pie auss un runāt. Ja atrodamies klusumā, varam pulksteni turēt nost no galvas, tāpat dzirdēsim ko saka mums un būsim dzirdami arī paši. Zvana laikā ir iespējams pārslēgties no pulksteņa uz telefonu un turpināt iesākto sarunu. Bildē augstāk varam redzēt metāla sprādzē iebūvēto skaļruni un pašā pulksteņa korpusā ir iebūvēti divi mikrofoni (viens no tiem tiek izmantots trokšņu slāpēšanai). No malas darbība, protams, izskatās dīvaini un diez vai ikdienā runāsim pulkstenī, tomēr to var darīt un skaņas (sakaru) kvalitāte ir tīri pieklājīga. Pulkstenī varam redzēt mūsu telefona kontaktu grāmatu un arī veikt zvanu ievadot pašu numuru.

    Samsung Galaxy Gear

    Ar Galaxy Gear var uzņemt attēlus un īsus video

    Galaxy Gear kamera spēj uzņemt attēlus ar izšķirtspēju 1392 x 1392 pikseļi, kā arī līdz 15 sekundēm garus 720p HD izšķirtspējas video. Tie automātiski tiek saglabāti pulksteņa 4 GB iebūvētajā atmiņā vai arī nosūtāmi uz telefonu. Ja runājam par kvalitāti, tad tā ir tīri laba un ar pulksteni uzņemtos attēlus varēsim publicēt sociālajos tīklos, kā arī nosūtīt draugiem un paziņām.

    Samsung Galaxy Gear

    Paziņojumu funkcija nav 100% pabeigta

    No viedpulksteņa īsta jēga ir tikai tad, ja tas spēj attēlot telefonā ienākošo notikumu paziņojumus. Galaxy Gear to spēj tikai daļēji. Gear manager aplikācijā mēs varam saķeksēt, lai uz pulksteni tiek sūtīti paziņojumi no dažādām aplikācijām un tiktāl viss ir forši.

    Problēma sākas pulksteņa pusē, jo tikai mazai daļai aplikāciju paziņojumi uz pulksteņa būs informatīvi un noderīgi. Lielākajā daļā aplikāciju uz pulksteņa tiks attēlots paziņojums, ka ir ienākusies jauna ziņa vai e-pasts, taču uz paša Gear mēs neko vairāk nevarēsim izlasīt (piemēram, no kā ir ziņa, kāds tās nosaukums vai saturs). Tas ir totāli muļķīgi! Es gan pieņemu, ka situācija ar laiku kļūs labāka un gan jau Samsung ļaus citu izstrādātāju veidotajām aplikācijām padot uz Gear papildus informāciju. Jāgaida Galaxy Gear 3. Pebble gan ar pirmo modeli šajā ziņā ir tikuši daudz tālāk, bet kārtības labad jāpiemin, ka Pebble nedarbojas ar Android un tādējādi laika gaitā visdrīzāk nespēs funkcionāli izaugt tik ļoti kā Galaxy Gear.

    Samsung Galaxy Gear

    Citas Galaxy Gear iespējas un aplikācijas

    Samsung Galaxy Gear ir iestrādājis pedometra aplikāciju, kas uzskaita mūsu veiktos soļus un prot parādīt noieto attālumu un nodedzināto kaloriju skaitu. Šo informāciju pulkstenis prot automātiski padot arī uz telefonā uzstādīto S Health aplikāciju. Tādējādi uzskaitīsim pilnīgi visus mūsu soļus. Pulkstenim ir sagatavotas arī pāris sportošanai noderīgas aplikācijas, piemēram, Runtastic un MyFitnessPal.

    Tīri teorētiski pulkstenim ir pieejamas arī dažas sociālo tīklu aplikācijas (Twitter un Facebook), taču tās prot tikai attēlot paziņojumus un mums nav īsti ērtu veidu kā pašiem šajos servisos publicēt ziņas.

    Galaxy Gear var izmantot arī kā mūzikas atskaņotāja pulti – nopauzēt vai pārslēgt dziesmas un regulēt skaļumu.

    Vai tiešām Galaxy Gear spēj “izvilkt” tikai dienu?

    No Galaxy Gear nevajadzētu gaidīt ilgu darbības laiku pie kura ir izlutinājis Pebble, kas pie vidējas noslodzes darbosies aptuveni nedēļu. Jāsaprot, ka Galaxy Gear tehniski un programmatūras ziņā ir vairāk maza izmēra tipisks viedtālrunis nevis specifiska valkājama ierīce. No vienas puses mums ir teju visas telefona iespējas, tomēr tas atsaucas uz ierīces darbības laiku. Galaxy Gear spēs darboties aptuveni dienu (maksimums divas) atkarībā no tā funkciju lietošanas intensitātes. Es uzskatu, ka roakspulkstenim tas ir nepiedodami maz un man absurda šķiet situācija kad rokaspulkstenis ir jālādē katru dienu. Ja ikdienā pie šāda ritma var pierast (telefonus taču esam pieraduši lādēt katru dienu), tad izbraucot kādā garākā ceļojumā dusmīgi spļaudīsimies par pulksteni, kas jālādē tik bieži. Bez tam, baterijas ar laiku izlādējas arvien biežāk un pieņemu, ka pēc gada Galaxy Gear nespēs izvilkt pat dienu.

    Secinājumi: Galaxy Gear ir pārāk “zaļš”, lai es to pirktu!

    Galaxy Gear nenoliedzami ir ļoti interesants produkts. Tīri dizaina un uzbūves ziņā man par to nav daudz pretenziju. Pulkstenis, lai arī paliels, tomēr ir gana pievilcīgs un pēc pāris dienu lietošanas uz rokas derēs kā uzliets. Interesanta un diezgan kvalitatīva ir siksniņā iestrādātā kamera un iespēja veikt balss zvanus no Galaxy Gear ir ne tikai futūristiska, bet arī reāli lietojama. Galaxy Gear izstrādē tika izvēlēts izmantot pilnvērtīgu procesoru un Android, kas kopā spēj nodrošināt plašas iespējas, taču ierīces baterijas darbības laiku samazina līdz neērtai vienai dienai un palielina ierīces cenu līdz summai, ko par šāda tipa produktu gribēs atdot tikai retais. Paziņojumu un pulksteņa funkcijas ir nepabeigtas un pulkstenis šobrīd ir normāli lietojams tikai ar divām ierīcēm, kas nebūt nemaksā lēti. Ir skaidrs, ka Samsung ar Galaxy Gear izvēlējušies iet “pret spalvu” līdzīgu produktu kategorijā un var gadīties, ka pēc gadiem šis solis vainagosies panākumiem, taču vismaz pagaidām šis pirmās paaudzes produkts ir pārāk zaļš, lai es to aiz laba prāta iegādātos. Ja es šobrīd meklētu kaut cik spējīgu viedpulksteni, kas ir izmantojams arī kā rokaspulkstenis, es izvēlētos Pebble (vai pameklētu vēl kādu vairāk Pebble līdzīgu ierīci).

    Pozitīvais:

    • Interesants dizains un košas krāsas
    • Laba korpusa uzbūves kvalitāte
    • Kamera, kas ir arī gana spējīga
    • Pilnvērtīgu “dzelžu” un Android izmantošana rada lielu jaudas resursu

    Negatīvais:

    • Cena
    • Savietojams tikai ar dažām Samsung ierīcēm
    • Maz aplikāciju
    • Nejēdzīgs kā rokaspulkstenis
    • Nenostrādāta paziņojumu sistēma
    • Baterija, kas tur tikai dienu

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma