Web Analytics
More
    Reklāma

    HTC One mini viedtālruņa apskats

    Augstvērtīga, bet jūtami dārga lielā One kopija.

    Jaunākie raksti

    HTC šobrīd nebūt nav saucams par viedtālruņu tirgus spīdekli un vēl švakāk izskatās viņu naudas lietas, bet, kad runa ir par labi nostrādātiem viedtālruņiem, pirmais prātā nāk HTC.

    Testam saņemtais HTC One mini var droši nest lielākā un jaudīgākā HTC One nosaukumu, jo saņēmis labāko – alumīnija apdari, līdzīgu UltraPixels kameru, uzlabotus skaļruņus ar Beats Audio un citas labas tehniskās īpašības. HTC One mini ekrāns ir tikai nedaudz mazāks par HTC One esošo, tā punktu blīvums netuvojas lielākā brāļa sniegumam, bet tas tāpat ir lielisks.

    Reklāma

    HTC One mini

    Ja kaut kas ļoti, ļoti trūkst HTC One mini tehniskajos parametros, tad tā ir optiskā attēla stabilizācija, kas HTC One kameru padarīja par kaut ko īpašu mobilās tehnikas jomā.

    Tehniskā specifikācija:

    • Izmēri 132 x 63.2 x 9.3 mm, svars 122 g;
    • Ekrāna tehnoloģija Super LCD2, Corning Gorilla Glass 3;
    • Ekrāns 4.3 collas, izšķirtspēja 720 x 1280 (~342 ppi);
    • Qualcomm Snapdragon 400 čipkopa, divkodolu 1.4 GHz Krait 200 procesors, Adreno 305 grafiskā sistēma;
    • Iebūvētā atmiņa 16 GB (nav papildināma), 1 GB RAM;
    • Android operētājsistēma 4.2.2 (Jelly Bean) ar HTC Sense 5.0 saskarni;
    • Savienojumi: Wi-Fi 802.11 a/b/g/n, dual band, DLNA, LTE, Bluetooth 4.0, microUSB 2.0;
    • Kamera: 4 megapikseļi, izšķirtspēja 2688 x 1520, LED zibspuldze, 1/3″ sensors, pikseļa izmērs 2 µm;
    • Video uzņemšana 1080p ar 30 kadriem sekundē;
    • Beats Audio skaņas uzlabošana;
    • Pieejams sudraba, melnā un zilā krāsā;
    • Lietotāja nenomaināms Li-Po 1800 mAh akumulators;
    • Aptuvenā cena sākot no 300 Ls (ap EUR 429).

    Dizains un korpusa uzbūve

    HTC One mini metāliskais korpuss izskatās lieliski, bet ja ir vēlme to salīdzināt ar HTC One, tad mini modelis pamatoti zaudē. Tas tiek ražots no alumīnija un papildināts ar polikarbonāta elementiem, gluži kā lielajam One, bet plastmasa HTC One mini modelī lietota vairāk un rada sadrumstalotības sajūtu. Ja lielajam One ekrāns vizuāli sniedzas līdz pašai viedtālruņa malai, tad HTC One mini vēl nākas saskarties ar plastmasas apmali.

    HTC One mini

    HTC One mini sajūtu ziņā ir patīkams un ļoti ērts, pateicoties noapaļotajai aizmugurei un garenajai viedtālruņa formai. HTC One mini ir patīkamā svarā un nekam citam korpusa uzbūvē nevar piesieties. HTC One mini pieejams trīs dažādos krāsu variantos – sudrabainā, melnā un zilganā.

    Ierīces priekšpusi aizņem ar Gorilla Glass 3 aizsargstiklu pārklāts 4.3 collu ekrāns un zem tā izvietoti divi skārienjūtīgi taustiņi – atgriezties un mājas. Pa vidu starp tiem redzams HTC logo un tā vien šķiet, ka tas arī ir taustiņš, bet tā nav. HTC iemanījies Sense 5.0 saskarni piemērot divu skārienjūtīgu taustiņu vadībai un jāatzīst, ka pēc trešās pogas nemaz neprasās.

    HTC One mini

    Zem un virs ekrāna gozējas BoomSound skaļruņu restītes, kas dod ārā ne tikai vērā ņemamu skaņu, bet vienlaicīgi kalpo par dizaina un atpazīstamības elementu. BoomSound nodrošina HTC One mini ar pilnvērtīgu stereo skaņu, tā ir ļoti skaļa, bet nevajag pārcensties, jo skaļajā galā zūd kvalitāte. Nečerkst, bet arī nav izcili patīkami. Interesanti, ka BoomSound strādā kopā ar Beats Audio skaņas uzlabošanu. Ierasts, ka Beats Audio skaņas uzlabošana aktivizējas tikai austiņu lietošanas laikā un arī ne visās aplikācijās, piemēram, FM radio netiek atbalstīts. HTC One mini gadījumā labais dakteris Dre parūpējas arī par visas istabas apskaņošanu.

    Ja jau reiz par skaņu, tad jāpiebilst, ka HTC One mini vibrozvans ir ievērības cienīgs un saņemtais zvans vai ziņa kabatā nepaliks bez ievērības. Augšējā skaļruņu reste zem sevis slēpj sīciņas paziņojumu diodes, bet tās ir salīdzinoši neveiksmīgi izvietotas, jo no sāna nav labi saskatāmas.
    HTC One mini fizisko vadības pogu izvietojums nav nekas unikāls – labajā sānā ir skaļuma regulēšanas poga un augšpusē vairāk pa kreisi izvietota ekrāna bloķēšanas poga. Tā kā viedtālrunis ir garenas formas, tad ir diezgan sarežģīti aizsniegt korpusa augšdaļu, lai atbloķētu ekrānu. Pierast var, bet drīzāk ir sajūta, ka mēģini sasniegt apmēram pieccollīga viedtālruņa augšējo malu un apmēram tā arī ir, jo piecu collu viedtālrunis būs ap 13.6 cm garš un HTC One mini ir 13.2 cm garš. MicroSIM karte savu vietu atradīs atvilktnītē, kas atverama ar speciālu adatiņu vai ne tik specializētu papīru saspraudi, vai zobu bakstāmo.

    HTC One mini

    Ierīces aizmugurē redzamas polikarbonāta materiāla joslas un nedaudz korpusā iegremdētu galvenās kameras acs, kā arī vienas diodes zibspuldzi. HTC One mini korpusā izvietots otrs mikrofons, kas tiek izmantots apkārtējo skaņu slāpēšanai, tādējādi telefons spēj nodrošināt augstas kvalitātes balss sakarus, ko arī varu apstiprināt pēc testa.

    HTC One mini uzstādīts lietotāja nenomaināms 1800 mAh akumulators, kas viedtālruni spējīgs apkalpot gandrīz divas pilnas diennaktis energotaupības režīmā. HTC One mini nevar ievietot microSD karti un nāksies iztikt ar 16 GB iebūvēto atmiņu, no kuras lietotājam pēc visiem ražotāja uzstādīto aplikāciju jauninājumiem paliks ap 10.7 GB.

    Ekrāns

    HTC One mini ir aprīkots ar patīkamu attēlu demonstrējošu 4.3 collas lielu Super LCD2 ekrānu, kas darbojas ar 720p izšķirtspēju un dod 342 ppi punktu blīvumu. Protams, ekrāns nav tik iespaidīgs kā HTC One sniegums, bet tāpat tas izraisa tikai pozitīvas emocijas.
    Krāsas tiek attēlotas pareizas, saules gaismā ekrāns nezaudē savu spilgtumu un arī kontrasta līmeņi ir pietiekami. HTC One mini ekrānu klāj Gorilla Glass 3 aizsargstikls, kas šobrīd ir aktuālākais lielā primāta piedāvājums.

    Kamera ar UltraPixels

    UltraPixels kameras tehniskā specifikācija ir iespaidīga. Lai arī matricas izmērs ir līdzīgs vairumam viedtālruņu (1/3″), tomēr uz mazās matriciņas nav uzmocīti ne 20 un arī ne 8 megapikseļi, bet vien 4. HTC sola, ka šis pikseļu daudzums un attiecīgi arī izmērs spēj nodrošināt ap 330% gaismas uztveršanas pieaugumu. Arī F/2.0 objektīvs uzskatāms par pietiekami gaismasspējīgu.

    HTC One mini

    HTC no sākta gala jau uzsvēra UltraPixels priekšrocības un arī HTC One mini ir saņēmis pēc raksturlielumiem gandrīz identisku kameru ar lielāko HTC One. Iztrūkst vien iespēja video uzņemšanas laikā fotografēt un punkta izmērs ir 2 µm, nevis 4 µm, kā lielajam brālim. HTC One mini iespējams uzņemt HDR fotogrāfijas un arī HDR video. HDR video uzņemšanas laikā gan nedaudz nokrītas kadru skaits sekundē no 30 uz 28, bet tas nav tik būtisks trūkums, lai neizmantotu HDR.

    UltraPixels ierobežojumi arī HTC One mini nekur nav pazuduši – fotogrāfijas varam uzņemt tikai un vienīgi 4 megapikseļu izšķirtspējā, bet tāpat būs manāms graudainums attēlos. Līdz galam kaut kas īsti nav nostrādāts un vēl arvien no HTC pašu izslavētās kameras darbības gaidīju ko vairāk. Jā, tā ir stipri virs vidējā līmeņa, bet tāpat kamera netiek galā ar dažādām ierastām viedtālruņu kameru optiskajām problēmām.

    HTC One mini

    Kameras aplikācija veidota ļoti vienkārša, identiska HTC One un arī HTC Desire 500 aplikācijām. Nedaudz mānīgas ir foto un video uzņemšanas ikonas, jo tās atrodas blakus un ikonu atšķirība ir mulsinoša. Ne vienmēr ātrumā izdodas izšķirt foto no video ikonas.

    Kameras video sadaļa nedaudz pievīla, ja atstājam video izšķirtspēju uz noklusējuma 720p. Nezin kāpēc tad attēls raustījās un visādi citādi bija grūti baudāms. Pelnrušķītes cienīgas pārvērtības video kamera ieguva tikko tika uzstādīta pilna 1080p izšķirtspēja. Kvalitāte nekļuva ideāla, bet daudz labāka gan.

    Kopumā jau UltraPixels nav slikta, vienīgi būtu vēlme redzēt labākas fotogrāfijas no tik ļoti izreklamētās un daudziem būtiskās HTC One mini sastāvdaļas – kameras.

    Android un Sense 5.0 saskarne

    Te var uzreiz atzīmēt, ka nekas nav mainījies ne kopš HTC One, ne HTC Desire 500 apskata laikiem. Sense 5.0 būtu saucama par ātrāko un arī ērtāko ražotāju uzstādīto saskarni uzreiz pēc tīra Android izskata. Tiešām nav kur piesieties.

    No ekrāna augšas nobīdāmā īsceļu izmantošana ir aizgūta no Nexus sērijas viedtālruņiem, bet citi iestatījumu skati saņēmuši HTC uzlabojumus. Un tie tiešām ir uzlabojumi, nevis bezjēdzīga mukšana no Google izstrādātā.

    one mini scr 004 one mini scr 003 one mini scr 033

    one mini scr 017 one mini scr 016 one mini scr 028

    Nekur neiztikt arī bez BlinkFeed nenoņemamā vidžeta (logrīka) sākumekrānā. Nevarētu sevi saukt par lielu BlinkFeed fanu, bet ir cilvēki, kas to spēj izmantot savā labā un, iespējams, pat tas viņiem patīk. Pastāv iespēja par galveno uzstādīt kādu citu mājas ekrānu uz kura jau pierastā veidā varam izvietot savas ikonas un logrīkus.

    one mini scr 009 one mini scr 008 one mini scr 007

    one mini scr 032 one mini scr 034 one mini scr 035

    Kopumā HTC izvēlētais saskarnes virziens tagad vairs neizraisa nekādas pretenzijas un ir uzskatāms par ērtu, ātru un patīkamu. HTC iestrādātie logrīki ir minimālistiski stilīgi un spēs apmierināt visas ikdienas nepieciešamības pēc pulksteņa, laika prognozēm un citām informācijas druskām.

    Jauda un darbības laiks

    HTC One mini nav minams pašu jaudīgāko viedtālruņu starpā, tam ir tikai divi kodoli un arī visa pārējā tehniskā specifikācija nav jaudas kalngals. Visticamāk, tas darīts tāpēc, lai neciestu HTC One tirdzniecības apjomi un tiktu skaidri nodalīti lietotāji ar vēlmi pēc paša jaudīgākā un tie, kuri var iztikt ar mazākām jaudām.

    Qualcomm Snapdragon 400 čipkopa ar divu kodolu 1.4 GHz Krait 200 procesoru un Adreno 305 grafiskā sistēmu ikdienā nodrošina pārliecinošu viedtālruņa darbību. HTC One mini darbība ir plūdena un ne reizi neradās šaubas par viedtālruņa spējām.

    HTC One mini

    Pašas prasīgākas spēles nebūs īsti pa zobam HTC One mini, bet vairums spēļu strādās bez liekām aizturēm un raustīšanās. Patīkami, ka HTC One mini lietošanas laikā nekarsa vai vismaz uzkrītoši nekarsa, pārsniedzot cilvēka ķermeņa komforta zonu. Uzlādes laikā gan bija vērojama paaugstināta uzkaršana, bet to nevar saukt par lielu mīnusu.

    1800 mAh akumulators nodrošinās HTC One mini darbību vairāk kā diennakti bez aktivizēta taupības režīma, bet taupības režīms pagarinās darbības laiku līdz gandrīz divām diennaktīm. Tiks nedaudz zaudēta funkcionalitāte, jo kopā ar ekrānu izslēdzas arī bezvadu savienojumi, bet ne visiem bezvadu internets ir visu laiku nepieciešams. Taupības režīms ir arī pielāgojams un var ierobežot arī procesora darbību un dažas citas enerģiju tērējošas funkcijas.

    Gala vārds

    HTC One mini vērtēju kā atbilstošu sekotāju lielākajam un jaudīgākajam HTC One. Protams, tiek zaudētas dažas raksturīgākās HTC One iezīmes, bet tās nepadara HTC One mini par mazāk iekārojamu viedtālruni.

    HTC One mini

    Diskutabla ir ražotāja izvēlētā cenu latiņa, kas šobrīd jau par gandrīz 90 Ls pārsniedz Samsung Galaxy SIII cenu. Par 300 latiem šobrīd ir atrodami arī izmēros un jaudās ievērojamāki viedtālruņi un tas nostāda HTC One mini neapskaužamā situācijā. No vienas puses One mini nav slikts, to pat vērtēju par lielisku telefonu ar ļoti labu ekrānu, korpusu un funkcijām, bet no otras puses cena ir izteikti par augstu.

    Par apmēram 260 Ls var iegādāties Samsung Galaxy S4 mini, kas vērtējams kā diezgan tuvs konkurents HTC One mini ar saviem plusiem un mīnusiem.

    Ap 220 Ls ir iegādājams nu jau aizejošais Nexus 4 viedtālrunis un zem 300 Ls būs arī visai specifiskā Samsung Galaxy Note 2. Jā, šie nav gluži vērtējami kā HTC One mini konkurenti, vēlos tikai norādīt kādas jaudas un izmēri pieejami cenā līdz 300 Ls.

    HTC One mini

    Pozitīvais:

    • Labs metāla korpuss, lai arī izskats nav tik izdevies kā HTC One
    • Ērti guļ rokā
    • Lielisks ekrāns
    • Izcila balss zvanu kvalitāte
    • Sense 5.0 ir ātra, vienkārša un simpātiska
    • Laba skaņa kā izmantojot austiņas, tā arī no paša viedtālruņa stereo skaļruņiem

    Negatīvais:

    • Cena nokauj vēlmi iegādāt
    • Varētu vēlēties labāku tik izslavēto kameru
    • Akumulatros pašvaks, ja izmanto visu One mini jaudu un iespējas
    • Ierobežota atmiņa un nav microSD karšu atbalsta
    Augstvērtīga, bet jūtami dārga lielā One kopija.

    Detalizēts novērtējums

    Dizains & korpuss
    9
    Displejs
    8
    Kamera
    7
    Veiktspēja
    5
    Programmatūra
    6
    Baterija
    7
    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma
    Augstvērtīga, bet jūtami dārga lielā One kopija.HTC One mini viedtālruņa apskats