Web Analytics
More
    Reklāma

    Īlons Masks izveido uzņēmumu Neuralink, lai savienotu cilvēku smadzenes ar datoriem

    Jaunākie raksti

    Īlons Masks nespēj apstāties un vienu pēc otras izsper gaisā dullas idejas, kuras arī mēģina realizēt. Ar Tesla viņš plāno mainīt automobiļu jomu, ar SpaceX aizlidot uz Marsu un ar The Boring Company atrisināt tranporta problēmas.

    Viņa jaunākais uzņēmums Neuralink arī ticis pie ambicioza mērķa – savienot cilvēka smadzenes ar datoriem un aizvietot ļoti lēnos veidus, ko šobrīd izmantojam saziņai ar datoru (tastatūras un peles). Īlons paredz, ka laika gaitā šādiem savienojumiem ir potenciāls, jo citādāk mēs nespējam pilnvērtīgi izmantot digitālās iespējas.

    Reklāma

    Protams, šobrīd tikai retais piekristu sev galvā implantēt mikroshēmas un ļaut tās savienot ar datoriem, tāpēc Neuralink savu darbību sākumā fokusēs uz medicīnas jomu. Tomēr arī tajā vēl daudz darba priekšā, jo iejaukšanās cilvēka smadzenēs ir ļoti smalks un sarežģīts darbs un pat briesmīgu slimību gadījumos pie šādiem paņēmieniem ķeras tikai tad, kad izmēģinātas citas alternatīvas. Paši zinātnieki atzīst, ka šobrīd nav pilnībā skaidrs kā tieši notiek informācijas apmaiņa cilvēka smadzenēs un datu iegūšana par šiem procesiem vēl ir savas attīstības pirmsākumos.

    Silīcija ielejā šobrīd līdzīgu darbu dara Braiena Džonsona (Bryan Johnson) aizsāktais uzņēmums Kernel. Džonsona savāktie zinātnieki un inženieri strādā pie moderniem risinājumiem, kas ar smadzenēs ievietotām mikroshēmām varētu mēģināt mazināt smadzeņu slimību radītos defektus. Džonsons uzņēmumā ieguldījis 100 miljonus ASV dolāru savas naudas.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    3 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Krotow
    28.03.2017 15:56

    Kad Muska padotie to dabūs gatavu, interesanti, kuras nozares kantori pieteiksies par pirmajiem klientiem? Gandrīz var derēt, ka tiem nebūs nekāda sakara ar medicīnu un diezgan specifiskas attiecības ar IT.

    x
    28.03.2017 17:46
    Reply to  Krotow

    visu valstu pārvaldes sistēmas kļūs iespējams kardināli uzlabot!

    Krotow
    28.03.2017 17:57
    Reply to  x

    Ka tikai neiznāk otrādi. Taču cerēsim, ka būs pareizi :)

    Reklāma