Web Analytics
More
    Reklāma

    Microsoft un Monsanto apvieno spēkus lauksaimniecības tehnoloģiju izveidē

    Jaunākie raksti

    Monsanto un Microsoft ir metušies uz vienu roku, lai Brazīlijā izveidotu un atbalstītu lauksaimniecības tehnoloģiju stārtapus. Monsanto investēs 92 miljonus dolāru, lai pētītu digitālo tehnoloģiju ieviešanu lauksaimniecībā. Arī Qualcomm gatavojas piebiedroties šim projektam.

    Pagaidām informācija par plānotajiem pētījumiem ir niecīga. Stārtapi varēs saņemt līdz 459 000 dolāru, lai uzsāktu pētījumus. Pēcāk šo naudu varēs atmaksāt vai arī to izmantot jaunizveidoto uzņēmumu akciju iegādē. Monsanto uzsver, ka vēlas investēt jaunās idejās, kas lauksaimniecību savestu kopā ar digitālajām tehnoloģijām.

    Reklāma

    Monsanto ir viena no lielākajām korporācijām, kas nodarbojas ar ģenētiski modificētu organismu (ĢMO) izveidi un ieviešanu lauksaimniecībā. Taču tiek nopietni apšaubīts, vai ĢMO ir tik nekaitīgi veselībai, kā to apgalvo ražotāji un izplatītāji. Pirms ĢMO ieviešanas cilvēka un dzīvnieku pārtikā netika veikti zinātniski recenzēti pētījumi.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    4 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    LISPMacro
    05.07.2016 13:43

    Kā reizi attiecībā’uz ĢMO pārtikas nekaitīgumu veselībai, zinātnes pasaule ir pielikusi lielu resnu punktu. Apkopoti lērum-lērums pētījumi (vairāk kā 20 gadu gara pieredze), izanalizēti krustām šķērsām, uzrakstīts gala ziņojums un vesels bars ar ekspertiem to gala ziņojumu vēl ir auditējuši.
    https://www.sciencebasedmedicine.org/national-academy-of-sciences-report-on-gmos

    digitalk
    05.07.2016 16:56
    Reply to  LISPMacro

    šie šausmu stāstiņi ir daļa no propagandas, lai piespiestu valdības un profila organizācijas pieņemt populistiskus pret ĢMO likumus un noskaņotu gala patērētāju ‘pret’. jo kuru gan interesēs lielo lauksaimnieku gaušanās, ka zaudējot cīņā pret modernajām tehnoloģijām viņi tiek izspiesti no tirgus, peļņa baigi krītas un vairs nepietiek jaunam Lamborghini katru gadu. līdzīgs stāsts jau bija par ‘ierakstu kompānijas pret strīmu un mp3’.

    KKTK
    05.07.2016 17:10

    Divas kukuļotāju un kretīnu organizācijas apvienojušies :/

    Valters
    05.07.2016 23:11

    Nekas jau vairāk par feileri nesanāks, jo digitālās tehnoloģijas ir sen kā ienākušas lauksaimniecībā, vilciens aizbraucis.

    Reklāma