Web Analytics
More
    Reklāma

    Microsoft visai agresīvi cīnās pret Chrome pārlūka lejupielādi

    Jaunākie raksti

    Šodien pamanīju čivinājumu Twitter par to, ka Microsoft atkal izmanto visai agresīvu politiku pret esošajiem klientiem. Šoreiz runa ir par Chrome pārlūka lejupielādi, kas tiek veikta ar Edge tīmekļa pārlūka palīdzību. Izskatās tas sekojoši ar uznirstošu logu:

    Vismaz man negaidītākais ir tas, ka Microsoft šādi izrīkojas arī Eiropā, kur Eiropas Komisija nekaunas par šādiem jokiem paprasīt dažus miljonus eiro sirdsmieram. ASV, varbūt pat Lielbritānijā šādi var pakoķetēt ar lietotājiem, bet ne jau Eiropā…

    Reklāma

    Zemāk redzamajā čivinājumā tiek sacīts, ka Microsoft šādi izrīkojas ar Edge izmēģinājuma (Canary) versiju, bet man augstāk redzamais paziņojums parādījās ar stabilo Edge 110. versiju.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    18 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    digitalk
    23.02.2023 11:59

    google savā meklētāja lapā nekaunīgi uzbāžas ar chrome lejuplādi. tas tātad nav pārkāpums, bet m$ ir?

    grh
    23.02.2023 12:07
    Reply to  digitalk

    Es šo nesaprotu,. Kāpēc es savā lapā nevaru uzbāzties ar savu produktu? Vai Dobeles dzirnavnieka lapā pats ražotājs nedrīkst reklamēt savus produktus?
    Tāpat kā es nesaprotu, kāpēc Microsoft savā produktā “WINDOWS” nedrīkst kaut vai forsēti pateikt, ka te tikai Edge drīkst būt kā pārlūks.
    Kāpēc tad es nevaru pieprasīt, lai Aifonā varu uzstādīt Android?
    Kur ir tā robeža?

    digitalk
    23.02.2023 12:47
    Reply to  grh

    “tikai Edge” pārkāpj konkurences noteikumus, jo windows ir softa rakstītājiem atvērta sistēma. telefoni ir nolokoti uz konkrēta ražotāja OS, bet tev vienmēr ir iespēja uzvēlēties cita ražotāja telefonu (piemēram, Pixel, kur tu vari OS mainīt), tāpēc konkurence nav pārkāpta.

    grh
    23.02.2023 13:24
    Reply to  digitalk

    Un datora gadījumā windows vietā nav iespēja izvēlēties linux?
    Es jau nepiekasos juridiskiem kāzusiem. Man tikai liekas neadekvāti, ka man kāds diktē noteikumus kā veidot savu produktu. Kuram ir uzspiests lietot windows? Nu nav tā, ka windows ir vienīgā opcija datoram un attiecīgi te rūpējas par cilvēkiem. Nesaprotu arī to konkurences faktoru. Mans windows, mans notepad, mans command promt un mana starta poga. Goda vārds nesaprotu šito.
    Man šis viss liekas viens vienīgs Karenas gājiens. Te nav runa par lietotājiem, bet par naudu, kuru backgroundā var apgrozīt, ja lieto browseri A vai B. Bet nu piedod atvaino – Chrome droši var sēdēt uz savu Chrome OS vai kā tur sauc. Firefox nebija sava OS izdomāta? Tad lūdzu izdomā savu OS. Bet nē, ielien svešā produktā un kaut ko pieprasa. Jo man goda vārds liekas, ka analoģiski Rīgass piena kombināta mājas lapā varētu Valmieras piens pieprasīt atsevišķu sadaļu saviem produktiem, jo jāievēro konkureces noteikumi.

    Last edited 1 year ago by grh
    Sandis
    24.02.2023 19:46
    Reply to  grh

    Teorētiski Rīgas piena kombināts un Valmieras piens varētu atļauties reklamēties viens otra mājas lapā. Kompānijas esot apvienojušās 2012. gadā.
    https://lv.wikipedia.org/wiki/Food_Union#

    nedarata
    23.02.2023 13:51
    Reply to  grh

    Anti monopola likums, kas attiecas tieši uz tām firmām, kurām ir lielākā tirgus daļa.

    grh
    23.02.2023 16:47
    Reply to  nedarata

    skaidrs. Tāpat no vienas puses liekas, ka kaut kas nav pareizi tajā visā. Viena kompānija izstrādā šo lielo un ļoti dārgo platformu, bet tad ierodas kaut kāda Karena, kura negrib tik daudz investēties un kā prusaks cenšas piesūkties citas kompānijas izstrādājumam :)
    t.i. priekš kam man taisīt savu OS, ja varu piesist tiesā kāju un pieprasīt man ļaut pelnīt citas kompānijas OS. Viens rada pilnu produktu, otrs tikai to daļu ar ko var pelnīt naudu.

    Aigars Axx
    23.02.2023 21:31
    Reply to  digitalk

    Mana lapa, kā gribu, tā uzbāžos. Kamēr cilvēki to izmanto, tikmēr viss ir labi. Toties winda ir nopirkta par naudu un zināmā mērā ir mans īpašums. Ja tā nedarbojas kā vajag, teorētiski atdodu atpakaļ pārdevējam un prasu naudu atpakaļ. Jeb arī pārējiem 10 datoriem izvēlos kko citu.

    digitalk
    23.02.2023 22:15
    Reply to  Aigars Axx

    winda par naudu ir nodota tev lietošanā un nav tavs īpašums. ja vari atļauties, tad droši izvēlies ko citu :D

    Biteme
    23.02.2023 12:43

    Ak vai, hroma lietotājam piedzīvot šādas ciešanas! Dzīve sabojāta! Jāpiedzen nauda rehabilitācijai nu un sāpju nauda, protams.

    Dindāls
    23.02.2023 13:40

    No USB flashkas instalēt aizliegts?
    Nē.
    Nu tad STFU&GFYS!

    Biteme
    23.02.2023 14:02

    Agresīva cīņa būtu, ja meklējot pēc “download chrome” Edge parādītu lapas, kas ved uz metalurģijas resursiem, par hromu utt. tikai lai novērstu no mērķa. Vai vispār izsniegtu diagnozi “don’t be a jerk, continue to use Edge”.
    Bet nu tā jau ar to jūtīgo paaudzi ir – tiklīdz viss nav klāts ar pūku, uzreiz viņiem ir sajūta ka visa pasaule sadevusies rokās lai iešautu pa seju.

    digitalk
    23.02.2023 14:22
    Reply to  Biteme

    mēs tagad apspriežam kaut kādas dīvānu ekspertmušas izteikumu, no kura Kursors uzpūtis viedokļa ziloni :D

    Last edited 1 year ago by digitalk
    Aigars Axx
    23.02.2023 21:26

    Kur agresija? Tikai informējošs logs, kas nekādi neierobežo lietotāja iespējas. Varbūt tieši otrādi. Tagad man ir informācija, ka dzinis ir tāds pats un varu mierīgi palikt pie edge…

    TopStar
    24.02.2023 02:50

    Edge kādu laiku palietoju līdz ieraudzīju ka neaizsargā saglabātās paroles ar secret phrase kā tas ir chrome gadījumā un var izdāļāt visas paroles trešajām lietotnēm pilnīgā frīstailā. Arī nav Google konta integrācijas.

    Kursors.lv
    24.02.2023 07:04
    Reply to  TopStar

    Jā, jo ir Microsoft konta integrācija. Jo tas ir Microsoft produkts. Par to paroļu slēpšanu aiz paroles arī diskutabls jautājums. Kāpēc jāglabā paroles pārlūkā, ja ir drošāki paroļu menedžeri un kāpēc pie sava datora/telefona jālaiž sveši cilvēki?

    KKTK
    24.02.2023 09:36

    Ha! Kāpēc? Win11+KeePassXC pēc keepass paroles ievadīšanas vēl papilidus prasa windows logina paroli. Reāli besī, kad laptops pie externālā ekrāna ir aizvēts un nevar noskanēt pirkstu… Ātrumā neatradu settingu ķeksi kur to varētu atslēgt.

    Raimonds
    24.02.2023 08:41

    Neko agresīvu es tur nesaskatu. Tieši pretēji, tas vairāk ir informatīvs un pat savā ziņā izglītojošs ziņojums lietotājiem, lai varbūt beidzot saprastu, ka Google Chrome nav vienīgais pārlūks, kas darbojas uz Chromium bāzes.

    Reklāma