Web Analytics
More
    Reklāma

    Ziemeļkorejas hakeru grupa zog NFT, izmantojot teju 500 viltus domēnus

    Jaunākie raksti

    Lai arī šogad NFT (non-fungible tokens) tirgus vērtība ir manāmi kritusies, tie joprojām ir populāri, un arī hakeri turpina izstrādāt dažādas viltības, kā aptīrīt NFT radītājus un pircējus. Šajā ziņā aktīvi uzdarbojas ļaundari, kuri saistīti ar Ziemeļkorejas hakeru grupējumu “Lazarus” un veic krāpnieciskas darbības, izmantojot teju 500 pikšķerēšanas domēnus.

    Blokķēdes drošības firma “SlowMist” Ziemassvētkos publicējusi jaunu ziņojumu, kurā atklāts, ka Ziemeļkorejas hakeri veic masveida pikšķerēšanas kampaņu un izstrādājuši  taktikas, kā maldināt savus upurus un izkrāpt tiem NFT. Viena no šīm taktikām ietver viltus mājaslapas, kas izskatās kā īstas un ļoti ticamas NFT platformas un projekti. Dažas no tām maskētas kā populāri NFT tirgi – “OpenSea”, “X2Y2” u.c.

    Reklāma

    “SlowMist” norāda, ka hakeri šajās viltus mājaslapās saviem upuriem piedāvā izveidot NFT, savienojot digitālo maku ar šo vietni. Šādā veidā ļaundari iegūst piekļuvi upura digitālā maka saturam. “SlowMist” atklājis, ka šāda pikšķerēšanas kampaņa ilgst jau vairākus mēnešus un daži no šiem viltus domēniem ir aktīvi pat septiņus mēnešus.

    Savā ziņojumā “SlowMist” informēja arī par vēl citām, mazāk populārām Ziemeļkorejas hakeru pikšķerēšanas taktikām. Vienlaikus uzņēmums uzsvēris, ka atklātais esot tikai aisberga redzamā daļa un nodarītā skāde esot vēl lielāka. Par tās apmēriem var spriest, piemēram, pēc fakta, ka, izmantojot tikai vienu pikšķerēšanas domēnu, hakeri ieguvuši piekļuvi 1055 NFT, kuri vērti ap 367 000 USD.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    3 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Bats
    27.12.2022 19:01

    Ziemeļkoreja tik izolēta, ka hakeri no turienes vēl nav informēti cik bezjēdzīgi ir tas, ko tie dara?

    Hašvaldis Blokčeins-Halvenings (HBH)
    28.12.2022 02:06
    Reply to  Bats

    Kāpēc bezjēdzīgi?

    grh
    27.12.2022 19:13

    nav žēl. Ja kāds ir gatavs maksāt par NFT, tad nav jābrīnās par šādu rezultātu.

    Reklāma