Web Analytics
More
    Reklāma

    Renault plāno veidot savu elektroauto uzlādes tīklu Eiropā

    Jaunākie raksti

    Francūžu autoražotājs Renault paziņojis, ka plāno veidot elektroauto uzlādes tīklu uz Eiropas lielceļiem. Jau tuvāko dažu mēnešu laikā Renault atvērs pirmos uzlādes punktus Francijas dienvidos, bet līdz 2024. gada vasarai pievienosies vēl aptuveni 200 uzlādes punkti Francijā, Beļģijā, Spānijā.

    Šobrīd elektroauto ražotājiem viens no galvenajiem izaicinājumiem ir nodrošināt plašu, ērtu uzlādes tīklu autovadītājiem, jo nav noslēpums, ka ar pilnu bateriju lielā daļā gadījumu šobrīd nevar aizbraukt tikpat tālu kā ar pilnu bāku, savukārt uzlāde nav tik ātra kā degvielas uzpilde. Līdz šim ar lieliskiem panākumiem to paveicis elektroauto ražotājs Tesla, izveidojot un paplašinot savu Supercharger uzlādes tīklu visā pasaulē.

    Jaunās uzlādes vietas pārsvarā tiks izvietotas Renault dīleru centros, kas ir tuvu lielceļiem, tur ierīkojot arī speciālas atpūtas telpas, lai vadītājs un pasažieri varētu atvilkt elpu un izstaipīties, kamēr mašīna lādējas. Šīs uzlādes vietas un telpas būs pieejams 24 stundas diennaktī.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    1 komentārs
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Sergejs
    19.12.2022 12:55

    Labāk būtu nodrošinājuši vienotu standartu vadiem un dakšām kamēr vēl tas bardaks par tālu nav aizgājis. Gribētos kā potenciālam lietotājam bez čakara piebraukt pie jebkura uzlādes punkta uz bez pētīšanas kādi tur ir vadi/gali uzlādes ātrumiistandarti/apmaksas veidi pieslēgties un uzlādēt – tāpat kā ar benzīnu/dīzeli
    Telefoniem vienotu standartu pēc 15+ gadu bardaka ar likumu ieviesa…

    Reklāma