Web Analytics
More
    Reklāma

    Logitech G535 Lightspeed spēlēm paredzēto bezvadu austiņu apskats

    Jaunākie raksti

    Austiņu apskati ir nežēlīgi subjektīvi, to laikam noliegt nevarēs. Vismaz man ir tā, ka austiņas vai nu uzreiz ļoti patīk, vai arī uzreiz īsti neiet pie sirds un tad ir ļoti grūti mainīt šo viedokli. Turklāt pilnīgu nepatīk stāvokli var uzreiz izraisīt kāda no uzbūves vai skanējuma niansēm, piemēram, austiņas spiež, lai arī tās skan tīri forši.

    Apskatam saņemtās Logitech G535 Lightspeed bezvadu austiņas spēlēm ir drīzāk vidējā cenu kategorijā, par īsti lētām tās saukt negribētos. Man pat šķiet, ka aptuveni 140 eiro par šāda tipa austiņām ir visai daudz, bet bezvadu savienojums piedod savu šarmu un daudzi vēlas iztikt bez vadiem spēļu laikā. Lightspeed bezvadu savienojums nav nekāds draņķa Bluetooth – tas ir stabils un arī aizturi nevar just. Lightspeed bezvadu savienojums ir viens no lielākajiem šo austiņu plusiem.

    Reklāma

     

    Tehniskā specifikācija

    • Saderība: Windows 10 un 11, macOS X 10.1 vai jaunāka operētājsistēma, PlayStation
    • Savienojumi: bezvadu Lightspeed
    • Skaļruņi: 40 mm
    • Pretestība: 36 Ohm
    • Frekvences: 20 ~ 20 000 Hz
    • Mikrofons: uni-directional, 100 ~ 10 000 Hz
    • Akumulators: līdz 33 stundām
    • Svars: aptuveni 236 grami
    • Aksesuāri komplektā: USB Type-C vads
    • Cena: sākot no aptuveni 140 eiro interneta veikalos

    Izskats un uzbūve

    Laikam jāsaka, ka savai cenai G535 Lightspeed bezvadu austiņas šķiet nedaudz par plastmasīgu. Jā, G535 Lightspeed bezvadu austiņas ir vieglas un samērā ērtas, bet vienlaikus rodas jautājums – par ko tad tieši te tiek maksāts. Izmantotā plastmasa šķiet visai plāna un tā ir visur, kur skaries klāt ar rokām. Plastmasai arī ir tieksme vākt putekļus un jau iepakojumā G535 Lightspeed bezvadu austiņas bija savākušas diezgan ievērojamu kārtu ar sīkiem mēsliņiem.

    Šādi izskatās tikko atvērtas, ne reizi nelietotas G535 Lightspeed bezvadu austiņas:

    Austiņu mīkstās uzlikas ir veidotas neregulārās formās, bet tās ir nešpetni ērtas, tās patiks pat briļļu valkātājiem. Mīkstās uzlikas ir noņemamas un attiecīgi arī nomaināmas, ja vien atradīsi, ko uzlikt vietā.

    Stīpa virs galvas G535 Lightspeed bezvadu austiņām ir veidota no gumijota auduma, vari pieregulēt to divos līmeņos, bet šī regulēšana varēja būt ar lielāku diapazonu. Pašas austiņas arī iespējams pacelt augstāk vai palaist zemāk, bet jau atkal – regulēšanas diapazons šķiet visai niecīgs.

    Uz G535 Lightspeed bezvadu austiņām ir visai niecīgs vadības iespēju klāsts – te ir tikai skaļuma regulēšanas rimbulis un ieslēgšanas poga. Par ieslēgšanu ziņo zaļš indikators. Protams, te ir arī USB Type-C lādēšanas pieslēgvieta. Ar USB vadu austiņas tikai lādējas, darbojas tās tikai bezvadu režīmā. G535 Lightspeed bezvadu austiņas iespējams lādēt un izmantot vienlaikus, bet, kā jau minēju, skaņai jāizmanto bezvadu savienojumu.

    G535 Lightspeed bezvadu austiņām ir visai liela izmēra datorā ievietojamais USB Lightspeed bezvadu puļķis. To droši vien nevajag dikti dziļi slēpt zem galda un aiz datora korpusa, lai nodrošinātu labāku Lightspeed bezvadu savienojuma kvalitāti.

    G535 Lightspeed bezvadu austiņu akumulators pietiks vismaz 24 līdz pat 28 stundām, kas ir gana daudz, lai nesatrauktos par austiņu lādēšanu spēles laikā.

    Kopumā teiktu, ka G535 Lightspeed bezvadu austiņas ir ļoti ērtas un uz galvas tās šķiet ļoti vieglas, bet nav īsti skaidrs, kā tieši veidojas G535 Lightspeed bezvadu austiņu cena. Noteikti ne no izmantotajiem materiāliem vai pakošanas kvalitātes kontroles. Šī nav pirmā reize, kad Logitech iepakojumos ir putekļi pilnīgi jaunām un nekad neatpakotām ierīcēm.

    Programmatūra

    G535 Lightspeed bezvadu austiņas pavada jau zināmā Logitech G Hub programmatūra. Tā ļauj pielāgot austiņu skanējumu, bet jāsaka, ka neko diži daudz digitālais ekvalaizers skanējumam nedeva. Patīkami, ka austiņu izmantošanai nekādus draiverus nav jāuzstāda – spraud USB puļķi datorā, ieslēdz austiņas un lieto.

    Mikrofons

    Uzskatu, ka šāda tipa austiņām iebūvētais mikrofons ir tīri ciešams. Tas darbojas, kad noliec to uz leju (pie mutes), bet izslēdzas, kad mikrofona kāja pacelta augšā. Logitech piedāvā dažādas mikrofona uzlikas, lai vizuāli varētu nedaudz atšķirties. Mikrofona kāja ir kādu nieku lokana, lai to varētu precīzāk pielikt pie mutes.

    Skanējums

    Nezinu, vai tā ir Eiropas vaina, bet G535 Lightspeed bezvadu austiņas pat maksimālajā skaļumā nav neko diži skaļas. Spēlēm noteikti pietiks ar G535 Lightspeed bezvadu austiņu skaļumu, bet mūzikai dažkārt varētu vēlēties grandiozāku skanējumu. Šis gan ir ļoti atkarīgs no izejas materiāla – ja ieraksta līmenis ir zems, tad tiešām gribētos iespēju pagriezt G535 Lightspeed bezvadu austiņas skaļākas.

    Spēlēs G535 Lightspeed bezvadu austiņu savienojums parāda sevi no labākās puses – te nav redzama un jūtama nekāda aizture. Austiņu skanējums ir ļoti patīkams gan spēlēs, gan mūzikas klausīšanās laikā. G535 Lightspeed bezvadu austiņas arī nodrošina pietiekamu basu, par šo sūdzībām nevajadzētu rasties. Nedaudz dīvaini šķiet, ka digitālais ekvalaizers gandrīz neko nedod, bet tā nav pirmā reize, kad šāda tipa austiņas teju nereaģē uz saviem ekvalaizeriem.

    Jāsaka, ka pašas G535 Lightspeed bezvadu austiņas neko daudz neaiztur apkārtējās vides trokšņus un arī citi apkārt var dzirdēt, kas notiek spēles laikā. Šīs nu nekā negribas nosaukt par slēgta tipa (closed back) austiņām, lai arī faktiski tām nekādu atveru ārpusē nav. Šī nav kritiska problēma, bet ar to ir jārēķinās.

    Nobeigumā

    G535 Lightspeed bezvadu austiņas ir visai foršas gan spēlēs, gan arī klausoties mūziku, bet pārdomas rada to uzbūve, jo nevienā vietā nav nekas no metāla. Protams, ir patīkami, kad austiņas ir vieglas un tās nav jūtamas uz galvas, bet šobrīd ir visai grūti izskaidrot to cenu (te gan jānorāda, ka arī citas šāda tipa bezvadu austiņas nav diez ko lētākas). Izmantotā plastmasa nav slikta, tā gan noteikti varēja būt šur tur biezāka.

    Vismaz man ļoti patika G535 Lightspeed bezvadu austiņu uzliku forma un ērtības, šīs ausis ir gandrīz nemanāmas ikdienā un spēlēs. Logitech G535 Lightspeed bezvadu austiņas laikam vajadzētu saukt par ērtākajām un uz galvas nejūtamākajām, kādas nācies izmantot. Tāpat tās skan visai patīkami arī mūzikas klausīšanās laikā.

    Kopumā teiktu, ka iespaidi par G535 Lightspeed bezvadu austiņām ir pat ļoti labi, vien būtu gribējies, lai arī izmantotie materiāli būtu kādu nieku foršāki.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    2 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Tītars
    13.10.2022 14:14

    Paldies par apskatu. Ausis labas ja paredzēts tikai spēlēm, kas cenu īsti neattaisno.

    Labprāt gribētos mikrafona alternatīvu, lai varu lietot savas biroja ausis arī pie spēļu datora un atsevišķi kādu bezvadu piespraužamo mirkafonu. BT5 arī nekāds jūtamais lags nav. Bet neciešamais mono saglabājies.

    Pēča
    19.10.2022 09:09

    Interesanta ir mūsdienās tā cenu politika.. Jo led brālis G733 arī ir taja pašā cenā(120€)..

    Es jau gadu uz 3 variantiem skatos un čekoju cenas, bet diemžēl cena nekrīt, tik aug, dēļ visām situācijām, kas ir bijušas pēdeja gada laikā.

    P.S. Pagājusogad G733 maksaja 80€, g535 60€ ;)

    Reklāma