Web Analytics
More
    Reklāma

    Nākamās paaudzes Audi A3 būs tikai elektrisks un spēs nobraukt 700 kilometrus ar vienu uzlādi

    Jaunākie raksti

    Nākamās paaudzes Audi A3, kurš pie klientiem ieradīsies ap 2027. gadu, būs pieejams tikai elektriskā izpildījumā, savukārt piedāvājuma flagmanis būs elektrisks RS3. Šobrīd aktuālais A3 pie klientiem ieradās 2020. gada nogalē un pērnā gada sākumā, tāpēc tam modelim vēl priekšā gana ilgs dzīvescikls.

    Nākamās paaudzes A3 izmantos jaunākās Volkswagen koncerna tehnoloģijas – tas būs būvēts uz SSP (Scalable Systems Platform) elektroauto platformas, kas šobrīd tiek attīstīta “Project Trinity” ietvaros. Kā pirmais auto ar šo platformu gaidāms ID.4 sedans, bet pēc tam pamazām tiks prezentētas arī citas mašīnas. Volkswagen prognozē, ka elektriskais A3 ar vienu uzlādi varēs nobraukt 700 kilometrus.

    Audi esot atteicies izstrādāt “entry-level” elektrisko modeli, izmantojot šobrīd aktuālo MEB platformu, kuru pats autoražotājs pielietoja Q4 e-tron modelī. Tas ir radniecīgs ID.4 un Škoda Enyaq.

    Izskan runas, ka jaudīgākie elektriskie A3 būs aprīkoti ar diviem elektromotoriem un pilnpiedziņu, lai tie līdzinātos pašreizējiem S3 un RS3 modeļiem. Šie divi auto ir divi no Audi vislabāk pārdotajiem sporta modeļiem. RS3 modelis līdz 100km/h varētu ieskrieties ātrāk nekā 3,8 sekundēs, savukārt A3 līnijas elektrifikācija saskan ar Audi iepriekšējiem apgalvojumiem, proti, pēc 2026. gada modeļi pamazām tiks pārvirzīti uz elektrību, atsakoties no iekšdedzes dzinējiem.

    SSP platformas galvenais pluss ir tāds, ka tajās varēs izmantot 800V bateriju sistēmu, kāda jau tiek pielietota Porsche Taycan, kā arī Kia/Hyundai jaunākajos elektroauto. Tas nodrošinās ātro uzlādi ar 270 kW jaudu, bet ar vienu uzlādi mašīna varēs veikt līdz pat 700 kilometriem. Audi vadītājs Markuss Dīzmans intervijā vācu medijiem atklājis, ka šī platforma tiek izstrādāta ar mērķi tajās lietot jaunās paaudzes cietvielu (solid-state) baterijas, taču vismaz A3 tās netiks piedāvātas.

    AvotsAutocar
    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    10 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Bats
    27.07.2022 12:42

    Pieļauju, ka 700km nobrauks tikai top versijai ar milzīgāko akumulatoru, kuru cerams pirks maz. Audi neprot efektīvus EV, viņu izpildījumā (spriežot pēc eTron’iem) 700km izskatīsies kā 120kWh begemots zem grīdas, kas svērs ~600kg. Akumulatora lielā masa savukārt rada papildus patēriņu, kas jākompensē ar vēl lielāku akumulatoru. Tas ir kā vilkt līdzi piekabi ar degvielas mucu un apgalvot, ka tā degvielas muca vajadzīga lai to piekabi varētu pavilkt 700km bez apstāšanās. Viss trends arvien lielākiem un lielākiem akumulatoriem ir nejēdzīgs no ilgtspējas viedokļa un dod argumentus EV pretiniekiem. Tie, kas devušies ar EV ceļojumos zin, ka ik pa 150-250km apstāties kādā uzlādes stacijā, izkustēties, aiziet uz WC, padzert kafiju kamēr mašīna uzlādējas līdz 80% ir ērtāk nekā reizi pa 500km lādēt savus 100kWh ~2,5h no vietas (izņmeot Ionity vai kādu citu ātrbāzi, kuru eTron īpašnieki nekad nepapūlas meklēt, jo kam jāmaksā 0.75eur/kWh, ja var lādēties pa lēto parastajā 50kW uzlādē). Visi Tevi ienīst par to, ka esi aizņēmis uzlādes staciju uz tik ilgu laiku ar savu absurdo aķi. Pa to laiku kādas 4-5 citas mašīnas varētu uzlādēties un braukt tālāk, bet nē, visiem jāgaida kamēr Tu savu begemotu salādēsi vai jābrauc meklēt cita uzlādes stacija, kur iespējams priekšā arī tāds pats… Read more »

    Dainis
    27.07.2022 21:41
    Reply to  Bats

    Jā jā, ikdienā visi tikai brauks no viena eiropas gala uz otru, un tad arī taisīs tās rindas, jo ikdienā tak pa lielam mājās nelādēs un ja brauks uz staciju, tad tikai reizi nedēļā, lai tur tusētu tevis teiktās 2-3h. 😁

    Biteme
    27.07.2022 13:10

    700km – tas vasarā kad +30C vai ziemā -25C vai rudenī kad +6C?

    Bats
    27.07.2022 13:14
    Reply to  Biteme

    Rakstīts “līdz pat 700 kilometriem”, kas droši vien nozīmē ideālos apstākļos.

    Biteme
    27.07.2022 15:45
    Reply to  Bats

    No kalna ar ceļavēju?)

    Jūtu ka drīz dīzeļgeitas aizstās distančgeitas. Vieni sola nobraukumu, otri viļās un sūds pirmos tiesā.

    Andry
    28.07.2022 16:55

    Ir mēģināts izmantot elektroauto (kaut kāds Nissan bija), kamēr savējais bija servisā. Teikšu, ka reāli neērti, viss ir smalki jāplāno, katrs maršruts utt., lai nepaliktu uz ceļa. Un tā nīkšana uzpildes stacijā, tas arī ir pilnīgi garām! Gadījās dabūt šādu ziemas laikā. Pilnīgs čau! Jāekonomē uz katra sīkuma (sedekļu apsilde, stikla apislde utt), lai tu varētu max droši nokļūt līdz galapinktam.Šitās visas planšetes uz riteņiem tuvākajos gados vēl ir stipri garām. Gan cena, gan lādēšanas ilgumi.

    Biteme
    28.07.2022 19:29
    Reply to  Andry

    Jāplāno tur tikai viens – garie braucieni ārpus pilsētas, jo tas ir pilsētas auto.

    Krotow
    28.07.2022 21:19
    Reply to  Andry

    Tas arī ir iemesls kāpēc mūsu klimatā elektriskais auto bez vismaz 400 km no 1 uzlādes ir spēļmantiņa braukšanai uz darbu un atpakaļ pierīgas oduciemos dzīvojošajiem. Ja grib šādu auto lietot “kā auto”, tad ar mazākām baterijām nekā.

    Last edited 1 year ago by Krotow
    Biteme
    28.07.2022 22:28
    Reply to  Krotow

    Tu esi sev iestāstījis (vai ļāvis iestāstīt) ka EV 1:1 aizstāj degvielas auto. Bet tu tur neesi vainīgs – to izdarīja birokrāti un industrija, bet domāt pats tu īsti nevēlies.

    Bats
    29.07.2022 12:41
    Reply to  Biteme

    1:1 ir dažādi interpretējams. Man nepietrūkst degvielas auto trūkumi un ar EV trūkumiem šķiet vieglāk sadzīvot. Kopš nopirkts EV, degvielas auto vienkārši stāv un noput, katram gadījumam ja nu būs tāda situācija, kad tas būs piemērotāks nekā EV, nepārdodu, bet tāda situācija kā nepienāk, tā nepienāk. Tās pāris reizes, ko esmu ar savu ICE braucis, vienkārši bija vienlaicīgi nepieciešamas divas mašīnas nevis ielejama bākā degviela deva kādu būtisku priekšrocību. Izrādījās, ka no tās braukšanas uz darbu, pa Rīgu un pierīgu sastāv 95% visu braucienu. Arī pārējos 5% (tālākos braucienos) izrādījās visur ir aizbraucams un nekur pa ceļam nav palikts.

    Reklāma