Web Analytics
More
    Reklāma

    LG uzskatāms par pirmā īstā 8K Ultra HD televizora ražotāju

    Jaunākie raksti

    LG aizspraucies garām citiem televizoru ražotājiem, iegūstot pirmo 8K Ultra HD sertifikātu saviem 2020. gada Signature OLED 8K un 8K NanoCell televizoru modeļiem. Ar 8K Ultra HD nav viss tik vienkārši, jo televizoram ir jāatbilst vairākām prasībām, nevar tikai ņemt un aprīkot televizoru ar kaut kādu lielākas izšķirtspējas ekrāna matricu.

    8K Ultra HD logo un sertifikācijas prasības tika izziņotas tikai septembrī – televizoram ir jābūt vismaz 33 miljoniem aktīvu pikseļu, vismaz 7680 x 4320 izšķirtspējai ar 16:9 malu attiecību, kā arī spējai veikt tā saucamo upscale no SD, HD, 4K video uz 8K. 8K Ultra HD tāpat pieprasa, lai tiktu izmantota 10-bitu matrica, kā arī televizoram jāspēj nodrošināt augstu attēla kontrastu, kas ir svarīgākais un visgrūtāk sasniedzamais parametrs 8K Ultra HD sertifikāta saņemšanai.

    Reklāma

    LG 8K televizori spēj pārsniegt Informācijas displeju mērījumu standarta (IDMS) izšķirtspējas kritērijus, ko noteikusi Starptautiskā Displeju metroloģijas komiteja (ICDM), kas norāda, ka noteiktā displeju izšķirtspēja ir ne tikai atkarīga no konkrētu pikseļu skaita sasniegšanas vai pārsniegšanas, bet arī no tā, vai šos pikseļus iespējams pienācīgi atšķirt vienu no otra, lai sasniegtu šo noteikto izšķirtspēju.

    ICDM ir noteikusi kontrasta modulācijas (CM) mērījumu, kas precīzi un kvantitatīvi nosaka to, cik blakus esošie pikseļi ir izšķirami viens no otra. Lai jebkurš televizora displejs spētu nodrošināt izšķirtspēju, kas tiek norādīta ar tā pikseļu skaitu, ICDM pieprasa, lai minimālā CM vērtība pārsniegtu 25% attēliem un 50% tekstam. Testos, kas veikti saskaņā ar universāli noteiktajiem nozares standartiem, gan LG SIGNATURE OLED 8K, gan LG 8K NanoCell televizors sasniedzis CM vērtības 90% diapazonā, garantējot, ka skatītāji spēs patiesi izbaudīt visas 8K satura papildu detaļas, skatoties savus LG 8K televizorus.

    Iepriekš jau bija zināms, ka LG izdosies saņemt 8K Ultra HD sertifikātu, tagad tas apstiprināts oficiāli.

    Lielākā problēma gan būs televizoru cena – Signature OLED 8K 88 collu modelis maksās aptuveni 35 500 eiro, televizors būs iegādājams tikai pēc speciāla pasūtījuma veikšanas. 8K NanoCell televizora 75SM99 modeļa cena ir aptuveni 4000 eiro, tas jau ir nonācis veikalos arī pie mums.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma