Web Analytics
More
    Reklāma

    Varēsi sūdzēties YouTube par savas sejas vai balss izmantošanu bez atļaujas

    Jaunākie raksti

    YouTube papildināti lietošanas noteikumi, kas nu ietver iespēju katram pašam sūdzēties, ja kādā video redzams tavs sejas attēlojums vai balss izmantošana. Šis gan vairāk attiecas uz mākslīgā intelekta un dziļviltojuma izmantošanu.

    YouTube sola ātri izvērtēt šādus video un attiecīgi rīkoties. Tikšot izmantoti dažādi rīki, lai noteiktu, vai video izmantotas kādas mākslīgā intelekta tehnoloģijas, lai atveidotu personu. Vienlaikus tiek arī norādīts, ka tiks ņemts vērā arī cilvēku attēlojumus komēdiska satura video, bet pret vardarbību vai ļaundabīgiem dziļviltojumiem YouTube nebūs iecietīga.

    Reklāma

    Lietošanas nosacījumi paredz, ka sūdzēties par video var tikai pati attēlotā persona vai arī vecāki un aizbildņi, ja video attēlots bērns. Te gan jānorāda, ka YouTube ir viena no retajām platformām, kas var cīnīties ar šādiem video, neskaitāmām citām video platformām nav šādu resursu vai pat tās speciāli veidotas ar iespēju izvietot tādu saturu, ko YouTube dzēstu.

    Šobrīd aktuālākais piemērs būtu karš Ukrainā, video tiek pamatīgi cenzēti izvietošanai YouTube, bet to pilnās versijas skatāmas citviet. Šis gan nav mākslīgā intelekta jautājums, bet piemērs par YouTube lietošanas noteikumiem un iespējām video izvietot citur.

    Aktrise Skārleta Johansone apsūdzējusi “OpenAI” par viņas balss neatļautu izmantošanu

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma