Web Analytics
More
    Reklāma

    Ford vadītājs: Ja ar elektroauto nespēsim gūt peļņu, kā uzņēmums kļūsim mazāks

    Jaunākie raksti

    Ford vadītājs Džims Fārlijs intervijā CNBC uzsvēris, ka kompānijai jārod veids, kā gūt peļņu no izmēros mazākiem un plašākām masām pieejamiem elektroauto. Pretējā gadījumā tas nozīmēs, ka Ford kā autoražotājs kļūs mazāks un vairs nebūs liels, nopietns globālais spēlētājs kā līdz šim.

    Lai arī tradicionāli Ford guva peļņu, tirgojot lielus, jaudīgus pikapus un tamlīdzīgas mašīnas, šobrīd uzņēmumam jārod veids, kā nopelnīt ar mazākiem auto, kas arī paši par sevi ir lētāki. Kompānija šobrīd fokusējas tieši uz šādu auto izstrādi, norādot, ka izmēros milzīgie auto nekad nespēs nest nepieciešamo peļņu.

    “Ja nespēsim pelnīt ar elektroauto, tad mums jau ir konkurenti, kuru rīcībā ir pasaulē lielākais tirgus. Konkurenti, kas jau dominē pasaulē un attīsta piegādes ķēdes globāli. Kas notiks, ja piecu gadu laikā ar elektroauto nespēsim nopelnīt naudu? Mēs kā kompānija saruksim līdz darbībai Ziemeļamerikā,” intervijā skarbi izteicās Fārlijs.

    Lai arī lielie pikapi ar liela tilpuma benzīna dzinējiem ir daļa no amerikāņu kultūras un tie, visticamāk, būs aktuāli arī nākotnē, Ford jārod veidi, lai konkurētu globāli. “Mums atkal jāiemīl mazākas mašīnas. Tas ir ļoti svarīgi gan mūsu sabiedrībai, gan pārejai uz elektroauto. Mēs šobrīd mīlam šos milzīgos auto un arī es tos mīlu, bet tiem ir lieli trūkumi, piemēram, svars,” saka kompānijas boss.

    Ford jau sadarbojas ar Volkswagen, lai, izmantojot VW MEB platformu, ražotu savus elektroauto Eiropas tirgum. Turpinās darbs gan pie jaunu modeļu, gan jaunu platformu izstrādes, lai nodrošinātu efektīvāku ražošanas procesu un zemākas izmaksas.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    1 komentārs
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Krotow
    03.07.2024 17:18

    Ilgi gan bija jādomā lai kaut ko tik vienkāršu saprastu.

    Reklāma