Web Analytics
More
    Reklāma

    YouTube Android ierīcēs piedāvās labāku video kvalitāti, bet cietīs enerģijas patēriņš

    Jaunākie raksti

    YouTube uzsākusi Android lietotājiem piedāvāt AV1 kodeku, kas sola būtiski uzlabot video attēla kvalitāti. Īpaši AV1 kodeka spēku varot redzēt, kad tiek izmantots lēnāks internets un attiecīgi zemāk datu plūsma, ko angliski dēvē par bitreitu.

    AV1 kodeka idejas pamatā ir mazāka kopējā datu plūsma video apskatei, bet vienlaikus tiek uzlabota attēla kvalitāte. Kur tad ir tas suns aprakts? Problēma ir tajā, ka YouTube AV1 kodeku nākas dekodēt klienta iekārtai. Attiecīgi tavs viedtālrunis vai planšetdators strādās smagāk, lai parādītu to smuko YouTube video.

    Reklāma

    Īpaši lielas problēmas gaidāmas vecākām ierīcēm, kuru procesori neatbalsta AV1 kodeku. Tad veciem procesoriem nāksies vēl vairāk pasvīst, lai parādītu YouTube video un attiecīgi cietīs akumulatora tēriņi. Jaunākiem procesoriem ar AV1 atbalstu nekādai papildu slodzei nebūtu jārodas. Tiek minēts, ka viedierīcēm ar Android 12 vai jaunāku operētājsistēmu AV1 kodeks neko sliktu nenodarīšot.

    AV1 kodeka izmantošana gan nav nekas jauns. Tas pats Netflix jau Android lietotnē ir pārgājis uz AV1.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    6 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Latvietis
    23.04.2024 18:07

    Man jājautā. Kā tas nākas, ja internets ir ļoti vājš un knapi ielādē knapi saskatāmu video grafiku, bet, ja ir laiks reklāmai, tad tā tiek attēlota ar HD kvalitāti?

    Krotow
    23.04.2024 20:57
    Reply to  Latvietis

    Jo reklāmu ielādē fonā tevis skatītajam video, nozogot ātrumu un skatāmā kvalitāti.

    Ervīns Ābele
    24.04.2024 06:06
    Reply to  Latvietis

    Lai neredzētu tās kaitinošās reklāmas es abonēju Premium un tad var veidot savus iemīļoto videoklipu sarakstus YouTube Music aplikācijā.

    karlis
    24.04.2024 11:57
    Reply to  Ervīns Ābele

    lai neredzētu reklāmas, es zogu saturu. it sevišķi vairāk es zogu tad, ja par to esmu samaksājis iepriekš. bet savādāk sanāk, ka mani apzog.

    Biteme
    24.04.2024 07:44

    Attēls ir labāks, ja salīdzina vienādu baitu skaitu “vecā video” un “jaunā video”.

    EAe
    24.04.2024 09:22

    Par AV1 bija zināms jau dažus gadus atpakaļ, tādēļ es jau tad nokomplektēju datora cpu ar šī kodeka native atbalstu, jo jebkuram cpu pēc 10gadiem, video atskaņošana būs smagākā problēma. Visi tie tehnoloģiju standarti nav pēkšņi, tie ir zināmi ilgi pirms tam. Tas pats wifi 5 vai 6 uz papīra bija daudzus gadus pirms parādījās lietošanā plašām masām.

    Last edited 9 days ago by EAe
    Reklāma