Web Analytics
More
    Reklāma

    Google Maps saņems nozīmīgus uzlabojumus, kas atvieglos elektroauto lietotāju dzīvi

    Jaunākie raksti

    Navigācijas lietotne Google Maps saņems nozīmīgus uzlabojumus, kas īpaši aktuāli elektroauto lietotājiem – turpmāk navigācijā būs sniegta plaša, detalizēta informācija par uzlādes punktu un tā atrašanās vietu, lai ērtāk var plānot savas uzlādes izbraucienos ārpus ierastajiem maršrutiem.

    Ja uzlādes iekārtas ierīkotas, piemēram, daudzstāvu autostāvvietā, tās nereti nav nemaz tik viegli atrast, īpaši jau svešā vietā. Google sola, ka turpmāko mēnešu laikā, izmantojot mākslīgo intelektu, tiks izveidoti apkopojumi un norādes par to, kur tieši atrodas uzlādes iekārtas, izmantojot lietotāju sagatavotās atsauksmes.

    Tāpat plānots, ka navigācijā būs pieejama aktuālā informācija par to, cik noslogots ir konkrētais uzlādes punkts, kāda ir pieejamā uzlādes jauda un citas detaļas. Kompānijas pārstāvji norāda, ka būs pieejama arī funkcija, kas parāda labākos pieejamos lādētājus konkrētajā maršrutā. Šo jau varam lietot, izmantojot ABRP (a better route planner) platformu.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    5 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Krotow
    19.04.2024 15:57

    Izskatās noderīgs jaunums. Būtu vēl labi ja uzrādītu ka uzlādes stāvvieta tiešām brīva un tur jau nav noparkojies kāds Bavārijas smadzeņu invalīds vai vietējais coalrolleris. Būs aktuāli kad uzlādes punktus sāks uzstādīt pie daudzīvokļu mājām.

    Biteme
    19.04.2024 16:02
    Reply to  Krotow

    Ja nebūs attiecīgo ceļa zīmju/papildplākšņu – jāteic, ka legāli nevarēs panākt lai jebkurš auto neapstātos ceļmalā, kur sagadīšanās pēc blakus arī lādētājs.

    Profs
    19.04.2024 23:01
    Reply to  Krotow

    es gan neteiktu, ka noderīgs – nu teiksim redzēs kartē, ka kaut kur bijušajā maskačkā mājas pagalmā ir uzlādes stacija – nu kas gribēs riskēt un braukt uz kādu pagalmu, kur pastāv risks no kāda narkomāna atrauties. Līdzīgi kā degvielu jau arī parasti nelejam no kāda sūkņa kādā kooperatīvā! Bet par prognozētajām brīvajām vietām gan būtu laba fīča lielajās uzlādes vietās. Vispār jau google ir malači ar savām kartēm un gaidu, kad arī Latvijā tik google kartēs integrēts sabiedriskais transports un vari reālā laikā redzēt tā atrašanos

    Gundars
    19.04.2024 19:00

    Tad jau elektroauto lietotāju dzīve tomēr visai grūta, ja jāatvieglo. Es biju sapratis, ka visai rožaina, pārvietojirs par pliku velti, nekas nelūzt un lādējies uz katra stūra

    trx450
    19.04.2024 23:16
    Reply to  Gundars

    Tur nekas nelūzt. Tur var tikai kaut kas nosvilt :D

    Reklāma