Web Analytics
More
    Reklāma

    Nissan iepazīstina ar jauno Qashqai

    Jaunākie raksti

    Lai arī kopš trešās paaudzes Nissan Qashqai laišanas klajā ir pagājuši tikai trīs ar pusi gadi, Eiropā ir pārdoti jau vairāk nekā 350 000 trešās paaudzes Qashqai. Lai tas turpinātu savu segmenta etalona statusu, šim automobiļa modelim ir veikta visaptveroša estētiskā atsvaidzināšana, kā arī ieviesti būtiski tehnoloģiskie atjauninājumi.

    “Ar atjauninājumiem mēs vēlamies palielināt Qashqai un tā jaunā N-Design aprīkojuma līmeņa pievilcību. Jaunās Google funkcijas visam Qashqai klāstam nodrošina papildu komfortu un segmentā vadošo digitālo integrāciju. Qashqai pievilcīgais dizains, daudzpusība un lietotājam draudzīgās tehnoloģijas ir likušas pamatus krosoveru segmenta izveidē. Pēdējie atjauninājumi un novatoriskā e-POWER versija Nissan ļauj saglabāt krosoveru segmenta izveidotāja un inovatora titulu,” saka Arno Šarpentjē (Arnaud Charpentier), Nissan AMIEO reģiona (Āfrika, Tuvie Austrumi, Indija, Eiropa un Okeānija) produktu stratēģijas viceprezidents.

    Reklāma

    Atsvaidzināts izskats

    Lai radītu vēl pārliecinošāku pirmo iespaidu, Nissan Qashqai ir izveidota pilnīgi jauna priekšējā reste. Iedvesmojoties no seno japāņu bruņu rakstiem, to tagad veido vairāki desmiti trīsdimensionālu komata formas elementu spīdīgi melnā krāsā, un tie šķiet peldam telpā starp motora pārsega malu un numurzīmes turētāju.

    Priekšējos lukturos tagad ir iestrādāts adaptīvo tālo gaismu modulis, kuram līdzās atrodas mazāks modulis stara kliedēšanai, lai uzlabotu redzamību vāja apgaismojuma apstākļos un miglā. Jaunās dienas gaitas gaismas veido piecas mazas lēcas, kuru forma replicē priekšējās restes “komatus”. Dienas gaitas gaismas no visām pusēm ieskauj galveno priekšējā luktura lēcu un saplūst ar šauro gaismas joslu virs luktura. Tā līdzinās iepriekšējā Qashqai iterācijai, tikai ārējā malā ir papildināta ar izgaismotu “Nissan” uzrakstu.

    Vidējā aprīkojuma līmenī Qashqai ir jauni 18 collu dimanta griezuma vieglmetāla diski. Augstākajiem aprīkojuma līmeņiem pieejami jauni 19 un 20 collu dimanta griezuma vieglmetāla diski.

    Jauns aprīkojuma līmenis

    Qashqai aprīkojuma līmeņu klāsts ieguvis arī papildinājumu – jaunu aprīkojuma līmeni N-Design. Tas ir radīts tiem Qashqai potenciālajiem īpašniekiem, kuri vēlas īpaši izteiksmīgu versiju ar unikāliem estētiskiem akcentiem. N-Design virsbūves daļa zem durvīm un riteņu arkas ir automobiļa virsbūves krāsā, bet unikāli pilnīgi jauna dizaina 20 collu vieglmetāla diski N-Design vizuālo tēlu padara vēl efektīvāku.

    Augstākajos aprīkojuma līmeņos Qashqai ir jauna interjera apdare ar Alcantara® materiāla apdari uz priekšējā paneļa, sānu durvju apšuvuma, elkoņbalstiem durvīs, kā arī uz centrālās konsoles sīklietu nodalījuma vāka un ceļgalu balstiem abās konsoles pusēs. Lai radītu vēl patīkamākas sajūtas, visiem trim augstākajiem aprīkojuma līmeņiem ir izmantoti vēl labāki sēdekļu apdares materiāli.

    Uzlabotas populārākās tehnoloģijas

    Modernizācijas rezultātā būtiski uzlabota viena no visbiežāk izmantotajām Qashqai funkcijām – apkārtskata monitors. Tā ir Nissan automobiļiem raksturīga tehnoloģija, kas tika ieviesta 2007. gadā.

    Pateicoties tai, brīdī, kad tiek ieslēgta atpakaļgaita vai kameras poga, četru ārējo kameru attēli tiek apvienoti, un autovadītājs var redzēt automobili it kā no putna lidojuma skatupunkta. Tas manevrus lēnā ātrumā un automobiļa novietošanu stāvvietā ļauj veikt maksimāli ērti un pārliecināti. Uzlabotais apkārtskata monitors jebkādā apgaismojumā rada ļoti skaidru attēlu, un tam izmanto visas četras kameras.

    Tagad apkārtskata monitoram ir arī 3D funkcija, kas autovadītājam ļauj redzēt automašīnu ne tikai no augšas, bet arī izvēlēties vienu no astoņiem ārējo kameru skatupunktiem. Tas ļauj redzēt auto no priekšpuses, aizmugures, sāniem vai stūriem, palīdzot pamanīt jebkādus šķēršļus.

    Papildu funkcija, kas zināma kā “neredzamā motora pārsega skats” (invisible hood view), attēlo priekšējos riteņus bez automobiļa priekšpuses, it kā uz tiem skatītos no aizmugures. Tas ļauj precīzi manevrēt šaurās vietās, piemēram, daudzstāvu stāvvietās ar betona apmalēm, pret kurām var sabojāt riteņu diskus.

    Vēl viena jauna apkārtskata monitora funkcija ir stāvvietu atmiņa, kas Qashqai vadītājam ļauj saglabāt biežāk apmeklētās stāvvietas. Vēlāk automašīna, izmantojot GPS, atpazīst tās un precīzi atceras stāvvietas garuma un platuma parametrus – tādējādi automobiļa novietošana stāvvietā vienmēr izdodas perfekta. Tas īpaši noderīgi būs stāvvietās ar ierobežotu telpu manevriem.

    Uzlabotas autovadītāja palīgsistēmas

    Pārkalibrētā ārkārtas bremzēšanas sistēma uzlabo Qashqai spēju izvērtēt riskus un ātrāk reaģēt iespējamas sadursmes gadījumā. Tas attiecas uz priekšējo ārkārtas bremzēšanas sistēmu ar gājēju un riteņbraucēju atpazīšanas funkciju un inteliģento ārkārtas bremzēšanas sistēmu.

    Savas braukšanas joslas saglabāšanas sistēmas tagad tiek automātiski aktivizētas ikreiz, tiklīdz tiek iedarbināts dzinējs. Tiek atkivizēta gan sistēma, kas brīdina par izbraukšanu no savas braukšanas joslas, gan sistēma, kas to novērš, braucot ātrumā virs 60 km/h. Ja automašīna nonāk pārāk tuvu šosejas viduslīnijas vai ceļa malas marķējumam, sistēma brīdina autovadītāju ar stūres vibrāciju.

    Jaunums jaunajā Qashqai ir ātrā un vienkāršā autovadītāja atbalsta sistēmu pielāgošanas iespēja, kas palīgsistēmu iejaukšanās līmeni ļauj iestatīt pēc savām vēlmēm.

    Integrēti Google pakalpojumi

    Jaunais Qashqai ir pirmais Nissan automobiļa modelis Eiropā ar integrētu Google ekosistēmu, kas praktiski perfekti cilvēka digitālo dzīvi sasaista ar viņa automobili. Qashqai standarta aprīkojumā ir iekļauts Google Maps, kur lietotāji, kas pieslēgušies ar personīgo Google kontu, var ērti piekļūt biežāk izmantoto galamērķu adresēm, samazinot nepieciešamību izmantot viedtālruni un mobilā tālruņa tīklu. Karšu informācija pastāvīgi tiek atjaunināta attālinātā režīmā. Savukārt Google Assistant ļauj autovadītājam izmantot balss komandas, lai saņemtu palīdzību brīvroku režīmā. Pateicoties Google integrācijai, autovadītājs iegūst arī piekļuvi Google Play lietotnēm, ko var lejupielādēt un izmantot automobilī bez nepieciešamības izmantot viedtālruni.

    Elektriskas braukšanas sajūtas bez nepieciešamības pieslēgt automobili uzlādei

    Qashqai tiek piedāvāts ar vieglā hibrīda versiju vai e-POWER tehnoloģiju – unikālu, elektrificētu piedziņu, kuru veido benzīna dzinējs, kas ģenerē elektrību elektromotoram. Riteņus šajā sistēmā griež tikai elektromotors, un šāds risinājums tehniski ir daudz vienkāršāks nekā tradicionālo hibrīdauto sistēmas.

    Tieša spēka padeve uz riteņiem nodrošina tūlītēju augstu griezes momentu un lineāru reakciju. Braukšanas sajūtas ir līdzīgas braukšanai ar elektrisku auto, taču nav nepieciešamības automobili pieslēgt uzlādei. Būtībā e-POWER tehnoloģija ir sava veida starpposms tiem cilvēkiem, kuri vēl nav gatavi pilnībā pāriet uz 100% elektroauto, bet, izbauda sajūtas, kādas rodas, braucot ar tiem.

    Modernā mainīgas kompresijas 3 cilindru turbomotora vienīgais uzdevums ir ģenerēt elektrību, kas caur invertoru tiek nosūtīta uz 140 kW elektromotoru vai 1,8 kWh akumulatoru (vai abiem – atkarībā no situācijas).

    Kopš 2022. gada septembra, kad Qashqai un X-Trail klāstā tika iekļauta e-POWER tehnoloģija, Eiropā ir pārdoti vairāk nekā 100 000 automobiļi, kas aprīkoti ar šo tehnoloģiju. Lietotāju atsauksmes liecina, ka viņiem ļoti patīk sajūtas, kas līdzinās braukšanai ar elektroauto.

    Jaunais Nissan Qashqai tiek ražots Nissan rūpnīcā Sanderlendā, Apvienotajā Karalistē.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma