Web Analytics
More
    Reklāma

    AMD veidotā attēla uzlabošanas tehnoloģija nonāks YouTube un VLC atskaņotājā

    Jaunākie raksti

    AMD paziņojuši, ka uzņēmuma izstrādātā FSR attēla uzlabošanas (precīzāk gan tā būtu jādēvē par izšķirtspējas palielināšanu, angļu – upscaling) tehnoloģija pavisam drīz nonāks YouTube un arī ļoti populārajā VLC mediju atskaņotājā. Iespēja jau būšot pieejama no 24. janvāra.

    Te gan jāpiezīmē, ka video attēla izšķirtspējas uzlabošana būs ievietota Radeon Adrenalin Software, tātad šie labumi būs baudāmi tikai tiem, kuriem datorā ir atbilstoša AMD videokarte un atjaunināti draiveri.

    Reklāma

    AMD FSR attēla uzlabošanas tehnoloģija ir tiešs NVIDIA RTX Video Super Resolution konkurents, kas NVIDIA videokartēs tiek paveikta ar Tensor Core palīdzību. RTX Video Super Resolution šobrīd darbojas YouTube un Twitch, ja izmanto Chromium bāzētus tīmekļa pārlūkus.

    AMD parādīja FSR darbībā, kas ļāva 720p izšķirtspējas video pārveidot par 1440p. Lai arī demo video atšķirība ir manāma, tomēr ir jāredz plašāks uzlaboto video piemēru klāsts, lai pavisam droši izdarītu kādus secinājumus par FSR. AMD FSR papildu bonuss būs VLC integrācija, kas gaidāma šī gada pirmajā ceturksnī. Te gan jānorāda, ka NVIDIA RTX Video Super Resolution jau darbojas VLC mediju atskaņotājā.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    3 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Krotow
    15.01.2024 12:38

    Ja šī tehnoloģija tiešām spēs upskeilot YouTube video no 360p uz kaut vai 1080p, Google to vnk nepieļaus. Būs pieejama kā papildus iespēja YouTube Premium lietotājiem par dubultu vai trīskāršu piemaksu.

    Juris
    15.01.2024 16:10
    Reply to  Krotow

    Sūdīgu source ar nekādu tehnoloģiju nevar dabūt par ko labu. Šobrīd jau darbojas nvidia tas skeilings. Skeilot ir jēga tik kaut kādiem 720p.

    Krotow
    15.01.2024 16:54
    Reply to  Juris

    Uzsvars bija uz to ka jebkuras veiksmes gadījumā vienīgais legālais veids kā YouTube šo iespēju dabūt, būs par pamatīgu papildus maksu.

    Reklāma