Web Analytics
More
    Reklāma

    Lamborghini mašīnas turpmāk varēs izmērīt vadītāja pulsu un stresa līmeni

    Jaunākie raksti

    Itāļu superauto ražotājs Lamborghini CES 2024 izziņojis jaunu funkciju ar nosaukumu “Telemetry X” – tā brauciena laikā ļauj sekot līdzi vadītāja biometriskajiem datiem reāllaikā, proti, var sekot līdzi pulsam un citiem parametriem.

    Ražotājs norāda, ka sistēma ievāc datus par pulsu, asinsspiedienu, stresa līmeni un arī citu informāciju, lai labāk varētu sekot līdzi pilota kondīcijai un arī analizēt viņa sniegumu. Šis, protams, īpaši attiecas uz sacīkšu braucējiem. Šos cilvēka datus ievāc ar speciālu ierīci, kas tiek uzvilkta. Autosportā šāda pieeja nav nekas jauns un profesionāli sacīkšu piloti nereti izmanto kaut ko līdzīgu, taču parastiem superauto tas pagaidām nebija darīts.

    Reklāma

    Lambo ziņo arī par citiem papildinājumiem – viens no tiem ir “Remote Garage”. Pēc būtības tā ir attālināta apmācības funkcija, kas nodrošina, ka reāllaikā iegūtie dati, video un attēli tiek nosūtīti kādam “trenerim” jebkur pasaulē, bet šis cilvēks, reaģējot uz informāciju, var sniegt ieteikumus, kā uzlabot apļa laiku.

    Tāpat dati no mašīnas, kā arī tās vadītāja ir pieejami iebūvētajai “Digital Co-Pilot” sistēmai. Tātad, šī sistēma analizē informāciju par apļa laikiem un pēc tam sniedz ieteikumus, kā uzlabot braukšanu, piemēram, pamainot trajektoriju līkumos vai izvēloties citus bremzēšanas punktus trasē. Šīs lietas, protams, attiecas uz braukšanu trasē, savukārt uz ielas tās nebūs pārāk aktuālas.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    1 komentārs
    Inline Feedbacks
    View all comments
    BMW dizainers
    14.01.2024 19:07

    Varēja jau ielikt sēdeklī lai no pakaļas nolasa.

    Reklāma