Web Analytics
More
    Reklāma

    Tesla uzvar tiesas procesā, kurā ražotājs apsūdzēts Autopilot sistēmas izraisītā avārijā

    Jaunākie raksti

    Elektroauto ražotājs Tesla uzvarējis tiesas procesā, kurā kompānija bija apsūdzēta par Autopilot sistēmas nekorektu darbību, proti, sistēmas rezultātā notika satiksmes negadījums ar bojāgājušajiem. Tesla un Autopilot vaina nav pierādīta, tiesas žūrijai ražotāju atzīstot par nevainīgu.

    Traģiskais negadījums notika 2019. gadā Kalifornijā un tajā bija iesaistīts Tesla Model 3 auto. Automašīna ar apmēram 110km/h ietriecās palmā, kā rezultātā bojā gāja mašīnas vadītājs, bet ievainojumus guva divi pasažieri, tostarp 8 gadus vecs bērns.

    Apsūdzības pieteikumā norādīts, ka Tesla apzināti reklamējusi eksperimentālu programmatūru sabiedrībai, savukārt programmas drošības defekti vainojami negadījumā un apsūdzības juristi norādīja, ka ražotājs esot zinājis par specifisku vadāmības defektu. Tesla tikmēr attaisnojās, ka vadītāja asinīs konstatēts alkohols, lai gan tas bijis Kalifornijā atļauto normu robežās. Tāpat ražotājs atgādināja, ka vadītājs jebkurā gadījumā ir atbildīgs pa notiekošo uz ceļa arī Autopilot sistēmas lietošanas laikā. Tāpat Tesla skaidroja, ka nevar noteikt vai sistēma tiešām bijusi ieslēgta, lai gan parasti ražotājs ievāc datus no mašīnas un skaidri un gaiši pasaka, kad Autopilot bijis ieslēgts, kad nē.

    Beigu beigās lēmums bijis 9-3 par labu Tesla, proti, autoražotājs tiesas prāvā uzvarējis un tā vaina negadījumā nav pierādīta. Šī ir pirmā šāda veida tiesvedība, kas noslēgusies ar rezultātu un kurā ir bijuši bojāgājušie.

    Tesla bijis daudz problēmu saistībā ar to, ka sistēmas nosaukums cilvēkiem var radīt maldinošu priekšstatu par tās patiesajām spējām un arī ierobežojumiem. Ja savas sistēmas nosauc par Autopilot un Full Self-Drive, cilvēkiem pilnīgi loģiski var rasties neatbilstošas gaidas par šīm sistēmām. Tesla laika gaitā veikusi dažādus uzlabojumus, lai šīs sistēmas vadītāji nevarētu apmānīt, tāpat, ieslēdzot kādu no šīm braukšanas palīgsistēmām, tiekot parādīts brīdinājums, ka vadītājam jebkurā gadījumā jāsaglabā koncentrēšanās uz ceļu un viņš ir atbildīgs par notiekošo.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma