Web Analytics
More
    Reklāma

    Masks plāno “X” tīklā likvidēt lietotāju bloķēšanas funkciju

    Jaunākie raksti

    Izskatās, ka platformas “X” (agrāk “Twitter”) īpašnieks Īlons Masks grasās noņemt vēl vienu funkciju, kas daudziem lietotājiem bijusi svarīga attiecībā uz drošību. Aizvadītās nedēļas izskaņā Masks paziņojis, ka “X” grasās atteikties no iespējas bloķēt citus lietotājus. Tas gan neattieksies uz privāto saziņu.

    Būtiski, ka Masks jau iepriekš bija ierosinājis noņemt bloķēšanas funkciju, taču kopā ar citām izmaiņām platformas zīmola maiņas kontekstā, iespējams, tā šoreiz tiešām tiks noņemta. “X” īpašnieks šo lēmumu pamato arī ar to, ka lietotājiem joprojām būs iespēja “apklusināt” (mute) citus lietotājus un tādējādi izvairīties no saziņas ar tiem.

    Reklāma

    Katrā ziņā, ja bloķēšanas funkcija tiks noņemta, sagaidāma liela lietotāju nepamierinātība, jo daudzi izmantoja šo funkciju, lai norobežotu sevi no nevēlamiem lietotājiem, botiem. Bloķēšanas funkcija jau sen ir bijusi platformas galvenā drošības iespēja, kuras noņemšanas gadījumā pastāv lielāka varbūtība saskarties ar nevēlamu, naidpilnu un cita veida negatīvu saturu.

    Pagaidām nav skaidrs, vai Masks šoreiz turēsies pie sacītā un tiešām noņems šo funkciju. Līdz ar to arī nav zināms, kad jaunās izmaiņas varētu stāties spēkā.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    7 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    xs1
    21.08.2023 10:36

    Par šo cepiens protams paliels, bet cik dzirdēts, tad Mute opcijas pilnveidosies un faktiski nekas nemainas … lai gan vairāk sāk izskatīties, ka Maska darbības jau sāk strādāt elites virzienā, nevis proletariāta un viss tas Freedom of speech ir stipri regulēts … kā arī Linda tomēr ir WEF cilvēks … laiks rādīs … p.s. block noņemšana manuprāt arī nedaudz konfliktē ar vispārējiem soc tīklu noteikumiem … bet nu …

    grh
    21.08.2023 11:53

    Ar ko Block no Mute atšķiras?
    Vienmēr esmu licis Mute visiem kontiem, kuru posti man parādās kā SPONSORED. Tā esmu apklusinājis ļoti daudz reklāmu devējus un tas strādā.
    Iespējams Block liedz tiesības otrai pusei lasīt manu saturu, bet Mute to neliedz?
    Savā ziņā jau tas block ir bezjēdzīgs. Nobloķēsi kādu, lai nevar tavu saturu lasīt – viņš uztaisīs jaunu kontu vai lasīs anonīmi.

    Basics
    21.08.2023 11:56

    Masks pārpirka domēnu xnet? Lūk, ko viņam vajag….

    Name*
    21.08.2023 17:31

    Tad jau viņš var aizmirst, ka aplikācija būs Google Play un App Store, jo abu veikalu vadlīnījās ir rakstīts — priekš sociālo mēdiju aplikācijām ir jābūt funkcija, ka var bloķēt lietotāju. Ja nav, tad var aizmirst par aplikāciju Google Play un App Store atrašanos.

    Name*
    22.08.2023 12:41

    Neko nevar zināt no Īlona. Laiks rādīs.

    Reklāma