Web Analytics
More
    Reklāma

    Eleport atklāj 6 jaunas uzlādes stacijas Rīgā un Salacgrīvā

    Jaunākie raksti

    Elektroauto uzlādes tīkls “Eleport” turpina attīstību un ir atvēris 6 jaunas uzlādes stacijas. Rīgā ir uzstādītas trīs jaunas uzlādes stacijas tirdzniecības centra “Augusts” un veikala “Gemoss” stāvlaukumā, kā arī uzlādes tīklam ir pievienota jauna “SimpleCharge” stacija. Savukārt vēl divas stacijas ir uzstādītas Salacgrīvā pie atpūtas kompleksa “Kapteiņu osta”, kopumā nodrošinot 11 jaunas pieslēgvietas Latvijā.

    “Katru jaunu staciju mēs pielāgojam tās gala lietotājam, tāpēc rūpīgi pārdomājam nepieciešamo jaudu, lietošanas paradumus, kā arī lūkojam pēc labākajiem tirgus risinājumiem. “Eleport” vēlas atvieglot elektroauto lietošanu, tāpēc gala lietotāja pieredze mums ir ļoti svarīga. Un ļoti būtiski šo pieredzi ir nodrošināt ne tikai galvaspilsētā, bet arī citviet Latvijā, lai elektroauto infrastruktūra ir pakārtota visas Latvijas iedzīvotājiem, kā arī tūristiem, kas arvien biežāk izmanto elektroauto ceļojumiem. Jaunās stacijas ir uzstādītas rūpīgi pārdomātās vietās, kas ir papildinājums dinamiskai “Eleport” attīstībai Baltijas valstīs,” norāda Kārlis Mendziņš, “Eleport Latvija” vadītājs.

    Rīgā, t/c “Augusts” jeb “Pļavnieku tirgus” pazemes stāvvietā, ir uzstādītas divas 200 kW* ultra ātrās uzlādes stacijas, kas spēj lādēt ar 1250 km/h lielu uzlādes ātrumu jeb 100 km piecu minūšu laikā, savukārt veikala “Gemoss” stāvlaukumā Ropažu ielā 63 ir uzstādīta pirmā Latvijā publiski pieejamā ražotāja “Autel” 50 kW uzlādes stacija ar 330 km/h lielu uzlādes ātrumu jeb 110 km 20 minūšu laikā. “Eleport” tīklā ir pievienojusies arī jauna “SimpleCharge” 11 kW uzlādes stacija Tērbatas ielā blakus Sporta pils dārziem, kas nodrošina elektrību no ielas laternu staba.

    Salacgrīvā pie atpūtas kompleksa “Kapteiņu osta” ir uzstādīta viena 200 kW un viena 22 kW maiņstrāvas jeb lēnās uzlādes stacija, kas nodrošina 145 km/h uzlādes ātrumu un ir piemērota viesiem, kas uzturas kompleksā ilgāku laiku.

    “Eleport” uzlādes stacijas ir aprīkotas ar divām pieslēgvietām, bet “SimpleCharge” ar vienu pieslēgvietu, tādējādi nodrošinot vienlaicīgi 11 elektroauto ar uzlādes iespējām. Šīs uzlādes vietas ir publiski pieejamas visiem elektroauto lietotājiem. 200 kW stacijas ir aprīkotas ar Eiropas standarta CCS un CCS/CHA kabeļiem, 50 kW stacija ar CCS kabeļiem, bet maiņstrāvas stacijas (22 kW un 11 kW) – ar Eiropas standarta Type 2 ligzdām.

    “Eleport” stacijās uzlādi var veikt gan reģistrēti klienti, izmantojot “Eleport” lietotni vai klienta karti, gan iepriekš nereģistrēti klienti, skenējot QR kodu uz uzlādes stacijas un veicot priekšapmaksu caur https://uzlade.lv mājaslapu.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma