Web Analytics
More
    Reklāma

    Bijušais Audi zīmola vadītājs tiek notiesāts par iesaisti “dīzeļgeitā”

    Jaunākie raksti

    Bijušais Audi zīmola vadītājs Ruperts Štadlers Vācijā notiesāts par krāpšanu un savu dalību Volkswagen koncerna bēdīgi slavenajā “dīzeļgeitas” skandālā. Viņš ir visaugstāk stāvošā amatpersona, kas atzīta par vainīgu šajā skandālā. Kā zināms, Volkswagen koncerns izmantoja krāpniecisku programmatūru, lai automašīnas varētu iziet tehniskās apskates un atgāzu pārbaudes, lai gan reālas lietošanas apstākļos kaitīgo izmešu daudzums atgāzēs daudzkārt pārsniedza atļautās normas.

    Štadleram piespriests 21 mēnesi ilgs nosacīts cietumsods, kā arī viņam jāmaksā 1,1 miljonu eiro liels sods. Daļa no šīs naudas tiks piešķirta labdarības iestādēm. Sods seko pēc tam, kad Štadlers atzina savu vainu un viņa advokāti panāca vienošanos ar prokuroriem. Audi zīmola vadītājs atzīst vainu notikušajā, kā arī nožēlo, ka ar krāpniecisko programmatūru aprīkotas Audi mašīnas joprojām tika tirgotas arī tad, kad šis skandāls bija nācis gaismā.

    Reklāma

    Tiesa arī sodījusi bijušo dzinēju attīstības nodaļas vadītāju Volfgangu Katzu, kā arī kādu Audi inženieri, kura vārds netiek atklāts privātuma sargāšanas nolūkā. Viņiem arī piespriesti nosacīti cietumsodi, kā arī naudas sodi. Viņi bija atbildīgi par to, ka mašīnas spēja iziet atgāzu pārbaudes, bet uz ceļa braukšanas laikā tās radīja vairāk kaitīgo izmešu.

    Šis ir pirmais ar “dīzeļgeitas” procesu saistītais tiesas process ar kriminālapsūdzībām Vācijā, kas oficiāli ir noslēgts. Turpinās tiesas process pret VW vadītāju Martinu Vinterkornu, taču tas ir ievilcies Vinterkorna sliktā veselības stāvokļa dēļ. Turpinās vēl vairākas citas tiesvedības pret dažāda līmeņa vadītājiem koncernā.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    4 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Azad
    29.06.2023 09:49

    Praktiski pateica nu-nu-nu

    karlis
    29.06.2023 09:52

    tagad tik gāzt un nebraukt uz molleri.

    AC/DC
    29.06.2023 13:26

    Smieklīgs ‘sods’ par tādu spļāvienu sejā sabiedribai.

    Azad
    29.06.2023 21:23
    Reply to  AC/DC

    Spļāviens sejā sabiedrībai, kas izgriež filtru un laiž visu atmosfērā😄 Bet sods gan smieklīgs, tur piekrītu.

    Reklāma