Web Analytics
More
    Reklāma

    Jauniešus aicina piedalīties IT diennakts nometnē “CampIT Gaming Edition”

    Jaunākie raksti

    Šogad no jūnija vidus līdz augustam katru nedēļu netālu no Cēsīm, meža ielokā norisināsies radošā tehnoloģiju nometne “CampIT 2023”, kurā piedalīsies skolēni no 9 līdz 17 gadiem. Līdztekus populārajai “CampIT” nometnei, šogad norisināsies jaunums – “CampIT Gaming Edition” nometne.

    Nometnē ietverts līdzsvars starp atpūtu nedēļas garumā un mācīšanās procesu, kurā tiks gan nostiprinātas skolā iegūtās STEM jomas zināšanas, gan sniegta iespēja pielietot iegūtās prasmes praktiskā veidā.

    Reklāma

    Sešu dienu garumā dalībniekiem aizraujošā un interaktīvā veidā būs iespēja veidot datorprogrammas un programmēt dronus un mikročipus, kā arī izstrādāt savu mobilo lietotni un datorspēli. Nometnes aktivitātēs dalībnieki attīstīs algoritmisko un loģisko domāšanu, apgūs projektu plānošanas, komunikācijas un prezentācijas prasmes, kuras noder ikvienā dzīves jomā un profesijā. Lai attīstītu radošuma un jaunrades spējas, dalībnieki veidos videoklipus un darbosies radošajās nodarbībās. Nometnē uzmanība pievērsta arī fiziskajām aktivitātēm – dalībnieki sāks dienu rīta rosmē, dosies izzinošos pārgājienos un piedalīsies sporta spēlēs un stafetēs. Savukārt izklaides aktivitāšu klāstā – virtuālā realitāte, dronu un robotu vadīšana, auto un lidojumu simulatori, kā arī kino un pirts vakari.

    “CampIT” nometne kopš 2018. gada pulcē aktīvus skolēnus gan no visas Latvijas, gan ārvalstīm. Šogad līdzās populārajai “CampIT” nometnei izveidota “CampIT Gaming Edition” nometne, kas paredzēta jauniešiem ar padziļinātu interesi interneta lapu veidošanā, programmēšanas valodu apguvē, mākslīgā intelekta iespēju izzināšanā un ar iespēju sevi pierādīt e-sportā. Atkarībā no programmas, dalībniekiem būs iespēja gan veidot mobilās lietotnes, iepazīt dažādus MI rīkus, veidot 3D modeļus un tos izdrukāt, lodēt un programmēt mikročipus, programmēt dronus un robotus gan bloku programmēšanas valodā, gan Python valodā, iepazīt IoT iespējas un daudz ko citu.

    Nometnes teritorija atrodas klusā meža ielokā, Gaujas Nacionālā parka teritorijā, 4min gājiena attālumā no Ainavu kraujas un 30min gājienā no ainaviskā Zvārtes ieža.

    Piedalīties var ikviens jaunietis līdz 17gadu vecumam, kas vēlas attīstīt datorprasmes, radošo domāšanu un grib pilnvērtīgi atpūsties vasarā un iegūt jaunus draugus.

    Plašāku informāciju par nometnes programmu iespējams iegūt www.campit.lv

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma