Web Analytics
More
    Reklāma

    “Amazon” ar mākslīgā intelekta palīdzību plāno lielas pārmaiņas savā e-komercijas platformā

    Jaunākie raksti

    Šobrīd viens pēc otra tiek “ražoti” mākslīgā intelekta (MI) risinājumi, kas dažādos veidos atvieglo cilvēku ikdienu. Savu roku šajā jomā iemēģina gan startapi, gan lielie tehnoloģiju giganti, tostarp “Amazon”. Spriežot pēc publicētajiem darba sludinājumiem, var secināt, ka e-komercijas gigants plāno transformēt savu iepirkšanās platformu, konkrētāk “Amazon Search” sadaļu, ar MI čatbota palīdzību padarot to interaktīvu un personalizētāku.

    “Amazon” darba sludinājumos norādīts, ka tiek meklēti MI inženieri. Amatu aprakstos uzņēmums iekļāvis arī savu redzējumu par jauno “Amazon Search” sadaļu, atklājot, ka vēlas klientiem nodrošināt “interaktīvu sarunu pieredzi”, kas dos iespēju veikt preču salīdzinājumus, saņemt personalizētus produktu ieteikumus un citas iespējas. Kā noprotams, “Amazon” gala mērķis ir izveidot “ChatGPT” līdzīgu MI čatbotu, kas tad arī konsultēs pircējus.

    Reklāma

    Pati kompānija plānotās izmaiņas “Amazon Search” raksturo kā milzīgas un uzsver, ka tā būs ievērojama sadaļas transformācija. Tiesa, pagaidām nav zināms, cik daudz laika “Amazon” prasīs īstenot šos lielos plānus un kā jaunais risinājums varētu reāli izskatīties. Vienlaikus šīs izmaiņas skaidri ilustrē, kādā virzienā attīstās e-komercija, kā arī uzņēmumu mērķus padarīt iepirkšanās pieredzi pēc iespējas ērtāku un personalizētāku.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    2 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Skābene
    17.05.2023 11:43

    Lai tik nesačakarē visu ar MI čatu, kā to izdarīja CheckMyTrip. Bija ērti lietojama aplikācija, bet kļuva par kaut kādu mēslu, kur jāstrīdās ar botu un jāskaidro, ko viņš nesaprot, vai saprot nepareizi un beigās viss tā piebesī, ka vienkārši atbrīvo vietu telefonā no aplikācijas, kas lietota jau gadiem.

    Ivars Dzerve
    17.05.2023 11:50
    Reply to  Skābene

    Pēc apraksta izskatās, ka sačakarēs…

    Reklāma