Web Analytics
More
    Reklāma

    Apple ir tirgus līderis atjaunoto viedierīču pārdošanā

    Jaunākie raksti

    Aplēses liecina, ka Apple varam patiesi uzskatīt par zaļi domājošu uzņēmumu – aptuveni puse no pārdotajiem atjaunotajiem (angļu – refurbished) viedtālruņiem ir ar ābolīša logo aizmugurē. Otrajā vietā tālu aizmugurē ir Samsung ar ceturto daļu no atjaunoto viedtālruņu tirgus.

    Tiek arī norādīts, ka atjaunoto viedtālruņu tirgus ik gadu aug par aptuveni 5%, kas ir krass pretstats jauno viedtālruņu tirgum, kas pret 2021. gadu uzrādījis 11.3% kritumu. Vien Ķīnā atjaunoto viedtālruņu tirgus pēdējā gadā sarucis par 17%, kas iecērt dziļu rētu kopējā statistikā.

    Toties Apple izdevies pēdējā gada laikā audzēt atjaunoto viedtālruņu pārdošanu par 16%, kas to salīdzina ar 2021. gadu. Bet turpmākos atjaunoto viedtālruņu pārdošanas apjomus prognozēt ir grūti, jo cilvēki arvien ilgāk izmanto esošos viedtālruņus, nevis katru gadu maina uz jaunu modeli.

    Atjaunotu iPhone popularitāte ir pašsaprotama, jo Apple veikalos nopērkamie viedtālruņi saņem jaunus akumulatorus, iepakojuma kastīti, uzlādes vadu un arī priekšējais un aizmugures nosegpanelis (ekrāna stikls tai skaitā) ir jauni, nevis lietoti. Apple pat piedāvā 1 gada garantiju atjaunotajiem viedtālruņiem.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    4 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Zefīrs
    26.04.2023 09:55

    Latvijā arī pārdod oriģināli, nevis ar kopijas detaļām, atjaunotas iekārtas ?

    wils
    26.04.2023 14:44
    Reply to  Zefīrs

    Rakstā minēts par Refurbished produktiem kas tiek izplatīti caur Apple veikaliem. Vai tur tiek iesaistītas izplatītāju shēmas? Diez vai. Bet klāt nestāvu un svecīti neesmu turējis.

    Eduards
    26.04.2023 16:41

    Ko Kursors tev neraksta podkāstā bija intervija ar https://lv.redevice.eu/collections/in-stock vadītāju.

    Zefīrs
    26.04.2023 18:57
    Reply to  Eduards

    Paldies! Ja vēl kādam interesē, tad – S01E31, sākas ap 1:17:45 .
    Zinu vēl, ka iDeal piedāvā iegādāties demo ierīces.

    Reklāma