Web Analytics
More
    Reklāma

    Tehnoloģiju talantus aicina pieteikties starptautiskajam hakatonam HackCodeX

    Jaunākie raksti

    Atklāta pieteikšanās jau otrajam hakatonam HackCodeX, kas šogad norisināsies no 3. līdz 5. jūnijam Rīgā, Hanzas Peronā, pulcējot tehnoloģiju entuziastus no visas Eiropas. Hakatona laikā dalībnieki 48 stundu laikā veidos jaunas idejas vadošo IT uzņēmumu piedāvātajiem izaicinājumiem. HackCodeX līdz 22. maijam aicināti pieteikties dažādu profesiju pārstāvji, kas saistīti ar tehnoloģiju nozari un attīstību.

    HackCodeX mērķis ir apvienot dažādu prasmju līmeņu tehnoloģiju jomas pārstāvjus, kas vēlas izaicināt sevi un savas spējas. Dalība HackCodeX ir bez maksas un hakatons ir atvērts ikvienam interesentam. Galvenokārt piedalīties aicināti programmētāji, taču pieteikties var arī web dizaineri, studenti un uzņēmēji, kurus aizrauj tehnoloģijas un to sniegtās iespējas. 2022. gadā hakatons vienkopus pulcēja vairāk nekā 300 nozares speciālistus no 12 Eiropas valstīm un tā ietvaros 43 komandas izstrādāja risinājumus sešiem programmēšanas izaicinājumiem.

    Reklāma

    Plašāka informācija par hakatona norisi un pieteikšanos pieejama www.hackcodex.eu. Pieteikšanās atvērta līdz 22. maijam, taču vietu skaits pasākumā ir ierobežots un dalībai aicinām reģistrēties laikus.

    “Ņemot vērā lieliskos pagājušā gada hakatona rezultātus, kur tika radītas dažādas inovatīvas idejas, šogad esam gatavi spert soli vēl tālāk. Vēlamies piesaistīt vēl vairāk pašmāju dalībnieku, kā arī īpaši fokusējamies uz ārvalstu dalībnieku piesaisti, lai rosinātu ideju uz zināšanu apmaiņu pavisam jaunā līmenī tepat Latvijā, ” min HackCodeX organizatore Zane Grēta Grants. “Vēlamies mūsu dalībniekiem sniegt neaizmirstamu pieredzi, kā arī veicināt Rīgas atpazīstamību starp tehnoloģiju talantiem kā aizraujošu inovāciju galamērķi.”

    HackCodeX dalībnieki 48 stundu laikā veidos jaunas un inovatīvas idejas jaunuzņēmumu un IT uzņēmumu piedāvātajiem izaicinājumiem. Sākot no mašīnmācīšanās līdz pat kriptovalūtām un paplašinātajai realitātei, komandām būs pieeja uzņēmumu jaunākajām tehnoloģijām, datiem un iekšējiem rīkiem. Lai nodrošinātu labākos apstākļus jaunu ideju radīšanai, pasākuma organizatori nodrošinās ne tikai dalībnieku izmitināšanu un ēdināšanu, bet arī organizēs sadarbību ar starptautisko IT kopienu, sniegs mentoru palīdzību, kā arī tehnoloģisko nodrošinājumu. Hakatona labākā risinājuma autori saņems dažādas balvas no uzņēmumiem, kas uzstādījuši izaicinājumus.

    Vienlaikus ar  hakatonu tiks organizēta papildinoša un izglītojoša  vienas dienas konference, kuras ietvaros norisināsies vairākas diskusijas un darbnīcas par aktuālākajām tēmām datortehnoloģiju un programmēšanas nozarē. Pasākums fokusēsies uz mākslīgā intelekta risinājumiem, kvantu programmēšanu, kā arī kiberdrošības izaicinājumiem. Pašmāju ekspertiem diskusijās pievienosies arī starptautiski IT eksperti no Eiropas.

    HackCodeX jau otro gadu organizē inovāciju uzņēmums Helve ar mērķi attīstīt inovācijas un veicināt kopradi starp uzņēmumiem un ar jaunajiem talantiem. Papildus hakatons ir iespēja veidot starptautiskas sadarbības, attīstot tehnoloģiju kopienu un iezīmējot Rīgu kā aizraujošu galamērķi jaunajiem tehnoloģiju talantiem. HackCodeX atbalsta IT tehnoloģiju un pakalpojumu sniedzējs Atea Global Services, daļa no Atea grupas un IT uzņēmums Emergn.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    1 komentārs
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Hašvaldis Blokčeins-Halvenings (HBH)
    16.03.2023 16:50

    blokčeins vajg?

    Reklāma