Web Analytics
More
    Reklāma

    Ar Garmin viedpulksteņu palīdzību veiks pētījumus kosmosa misijas laikā

    Jaunākie raksti

    Garmin viedpulksteņiem būs svarīga loma gaidāmajā Polaris Dawn cilvēku lidojumā kosmosā. Kosmosa misijas apkalpes locekļi lidojuma laikā nēsās Garmin fēnix 7 piedzīvojumu pulksteņus, lai palīdzētu zinātniekiem izprast, kā ceļošana kosmosā ietekmē cilvēka ķermeni.

    Ļoti precīzie veselības dati, kas iegūti no fēnix 7 piedzīvojumu pulksteņiem, nodrošinās 24/7 ieskatu kosmosa ceļojumu ietekmē uz cilvēka organismu. Līdz pat piecas dienas ilgās misijas laikā, kas ar SpaceX raķti Falcon 9 startēs no NASA Kenedija kosmosa centra Floridā, pētnieki nepārtraukti uzraudzīs un apkopos lidojuma apkalpes locekļu biometriskos datus, piemēram, sirdsdarbību, pulsa oksimetriju un miega režīmu, – vienas pulksteņa baterijas uzlādes laikā.

    Reklāma

    “Garmin ir pagodināts būt daļai no šī aizraujošā pētījuma, kas veicinās izpratni par to, kā cilvēka ķermenis pielāgojas kosmosa lidojuma grūtībām. Mūsu viedpulksteņu izcilā akumulatora darbības ilguma dēļ pētnieki varēs nepārtraukti uzraudzīt visus četrus apkalpes locekļus gan nomodā, gan miera stāvoklī. To būs iespējams paveikt bez pārtraukuma, kas citreiz būtu nepieciešams pulksteņa akumulatora uzlādei,” sacīja Garmin viceprezidents globālās pārdošanas jautājumos Dens Bartels.

    Beiloras Medicīnas koledžas Kosmosa veselības tulkošanas pētniecības institūts (The Translational Research Institute for Space Health – TRISH) atbalsta veselības un biomedicīnas pētījumus vēsturiskajā Polaris Dawn misijā, kas mēģinās sasniegt augstāko Zemes orbītu, kuru jebkad mēģināts lidot ar cilvēkiem, un pabeigt pirmo komerciālo iziešanu kosmosā.

    Polaris Dawn apkalpe un TRISH komanda misijai izvēlējās Garmin viedpulksteņus, jo tiem ir ilgs akumulatora darbības laiks, tie ir izturīgi un ar plašu veselības monitoringa funkciju klāstu.

    “Garmin fēnix viedpulksteņu sniegtie biometriskie dati ļaus mums labāk izprast, kā organisms pielāgojas apstākļiem kosmosā,” teica Džimijs Vū (Jimmy Wu), TRISH vecākais biomedicīnas inženieris. “Kad šie fizioloģiskie dati būs savākti, tie tiks pievienoti TRISH EXPAND datubāzei, palīdzot pašreizējiem un turpmākajiem pētījumiem, lai izzinātu un izprastu cilvēka veselību un veiktspēju visās turpmākajās cilvēka kosmosa izpētes misijās.”
    SpaceX raķete Falcon 9 šogad, ne ātāk kā martā, no NASA Kenedija Kosmosa centra Kanaveralas zemesragā, Polaris Dawnapkalpi nogādās uz kosmosa kuģi Dragon. Polaris Dawn ir pirmā no Polaris programmas trim cilvēku kosmosa lidojumu misijām. Polaris Dawn cenšas sasniegt augstāko Zemes orbītu, kurā jebkad ir lidots, izmēģināt pirmo komerciālo iziešanu kosmosā, veikt plašus pētījumus, lai uzlabotu mūsu izpratni par cilvēku veselību uz Zemes un turpmāko ilgstošo kosmosa lidojumu laikā, kā arī pārbaudīt Starlink lāzera sakarus kosmosā.

    Savukārt Garmin Health nodrošina pielāgotus uzņēmuma biznesa risinājumus, kas izmanto Garmin plašo valkājamo ierīču portfeli un augstas kvalitātes sensoru datus lietojumprogrammām korporatīvās labsajūtas, iedzīvotāju veselības un pacientu uzraudzības tirgos. Garmin Health API ļauj trešajām pusēm lūgt klientiem koplietot savus datus saskaņā ar viņu īpašajām privātuma politikām. Kā daļa no globāla uzņēmuma, kas izstrādā, ražo un piegādā produktus visā pasaulē, Garmin Health atbalsta savu klientu tirdzniecības un loģistikas vajadzības, ļaujot uzņēmumiem veikt mērogošanu ar vienu, uzticamu pakalpojumu sniedzēju.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma