Web Analytics
More
    Reklāma

    Startē mobilitātes un ūdens inovāciju akcelerācijas programma “City to Sea”

    Jaunākie raksti

    16 spēcīgas novatoru komandas saņems atbalstu, lai izstrādātu un pārbaudītu mūsdienu pilsētvidei un tautsaimniecībai aktuālus risinājumus pirmajā mobilitātes un ūdens inovāciju akcelerācijas programmā «City to Sea», ko īsteno Latvijas Investīciju un attīstības aģentūra (LIAA) sadarbībā ar Rīgas Tehniskās universitātes (RTU) Zinātnes un inovāciju centru un atvērto inovāciju kustību «VEFRESH».

    Sīvā 47 komandu konkurencē, kurā piedalījās pārstāvji no 18 valstīm, žūrija ir atlasījusi 16 spēcīgākās komandas. Astoņas no tām turpmākos mēnešus strādās pie risinājumiem mobilitātes jomā, attīstot ērtus, videi draudzīgus mobilitātes, mašīnredzes un koplietošanas risinājumus, pārējās komandas izstrādās ūdens inovācijas, piedāvājot risinājumus vides aizsardzības, ūdens monitoringa un attīrīšanas, atjaunojamās enerģijas jomā, kā arī risinās citus zilās ekonomikas izaicinājumus.

    Reklāma

    Atklāšanas pasākumā 31. janvārī komandas prezentēja savas idejas, iepazinās ar mentoriem no Izraēlas uzņēmuma «Two Dots Consulting», kuri īpašā darbsemināru ciklā akcelerācijas programmas dalībniekiem palīdzēs apgūt jaunas zināšanas un iemaņas, kā arī dos iespēju tās izmēģināt praksē. Komandas varēs izmantot arī RTU un Elektronikas un datorzinātņu institūta ekspertu konsultācijas, saņemt atbalstu un izmantot aprīkojumu prototipēšanai. Viņiem tiks nodrošināta iespēja izstrādātos risinājumus testēt to reālajā darbības vidē, sadarbojoties ar Rīgas domi un citiem programmas partneriem.

    «Daudzi jaunuzņēmumi izrāda interesi par dažādu mobilitātes risinājumu izstrādi, kas šodienas kontekstā ir īpaši aktuāli modernas pilsētvides vajadzību nodrošināšanai. Šobrīd šāda veida risinājumiem ir pieejams ne vien finansējums, bet arī pilotteritorijas to izmēģināšanai reālajā vidē. Savukārt fokuss uz ūdens inovācijām ir būtisks, jo šobrīd kā vienu no valsts tēla stratēģijas sastāvdaļām esam definējuši «Misiju Jūra 2030», kurā runājam gan par pieeju svaigam dzeramajam ūdenim, gan ilgtspējīgu Baltijas jūras ekosistēmu,» uzsver LIAA direktors Kaspars Rožkalns.

    Programma tiks īstenota līdz 15. jūlijam, kad norisināsies demo diena, kurā dalībnieki prezentēs savus risinājumus un akcelerācijas programmā sasniegtos rezultātus.
    Akcelerācijas programma ir turpinājums iepriekš īstenotajiem hakatoniem «City to Sea», kuros biznesa ideju autori attīstīja dažādus mobilitātes un ūdens jomas risinājumu koncepti. Daļa no šiem ideju autoriem ir pārstāvēti arī akcelerācijas programmā, kuras mērķis ir radīt priekšnoteikumus straujākai inovatīvo ideju attīstībai, tuvinot izstrādāto produktus ieviešana globālajā tirgū. Akcelerācijas programmas īstenošana norit ar Eiropas Reģionālās attīstības fonda atbalstu. Vairāk informācijas par programmu: citytosea.eu.

    Programmas organizatori aicina sekot līdzi programmas aktualitātēm savos sociālajos tīklos, kur cita starpā līdz pat programmas izskaņai būs iespēja iepazīties ar katru no uzņemtajām komandām un to piedāvātajiem risinājumiem katrā no «City to Sea» tematiskajiem virzieniem.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma