Web Analytics
More
    Reklāma

    Airbus testē automatizētu lidošanas sistēmu “DragonFly”, kas var glābt dzīvības ārkārtas situācijās

    Jaunākie raksti

    Viens no pasaulē lielākajiem lidmašīnu ražotājiem Airbus uzsācis testēt jaunu un automatizētu lidojumu palīgsistēmu, kas var palīdzēt ārkārtas gadījumos, novirzot lidojumu uz citu vietu. Sistēmas nosaukums ir “DragonFly” un Airbus skaidro, ka ārkārtas gadījumos tā var izglābt lidmašīnu no katastrofas.

    Sistēma spējīga noteikt labāko lidojuma maršrutu uz piemērotāko lidostu, ņemot vērā tādus faktorus kā laikapstākļi. Tāpat tā pati spēj komunicēt ar gaisa satiksmes kontroli un lidsabiedrības operatīvo vadību. Gadījumos, ja piloti ir bezsamaņā vai kāda cita iemesla dēļ nav spējīgi vadīt lidojumu, lidmašīna nolaižas pati saviem spēkiem, izmantojot sensorus un iestrādātu algoritmu. Airbus uzsver, ka automatizēta nosēšanās iespējama jebkurā lidostā pasaulē. Piloti pat var saņemt palīdzību, braucot uz vai no skrejceļa.

    Reklāma

    Pagaidām šo sistēmu Airbus izmēģina tikai A350-1000 lidaparātā. Skaidrs, ka vēl paies kāds laiks, lai “DragonFly” vispār nonāktu ražošanā, turklāt tās lietošanu būs jāapstiprina regulatoriem visā pasaulē, bet aviācijā apstiprinājuma iegūšanai jāveic stingras pārbaudes. Eksperti uzskata, ka lidmašīnas, kas pilnībā spējīgas lidot pašas un bez cilvēka iejaukšanās vēl ir diezgan tālu, taču šī ir viena no tehnoloģijām, kas norāda aviācijas kopējo attīstības virzienu tuvākajā laikā. Airbus arī publicējis video ar sistēmas demonstrāciju, ko iespējams redzēt zemāk.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma