Web Analytics
More
    Reklāma

    BMW M nodaļas vadītājs apsola – manuālās pārnesumkārbas ir uz palikšanu

    Jaunākie raksti

    Automašīnu saraksts, kas joprojām nopērkamas pilnīgi jaunas un ar manuālo pārnesumkārbu, turpina strauji sarukt. Tam ir gaužām labs iemesls, proti, automātiskās pārnesumkārbas ikdienas lietošanā atvieglo braukšanu, bet sportiskā braukšanā tās ir ātrākas. Neskatoties uz to, BMW M nodaļas vadītājs Franks van Meels apsolījis – vismaz līdz 2030. gadam manuālās pārnesumkārbas paliks.

    Intervijā medijam CarBuzz viņš skaidrojis, ka manuālā pārnesumkārba ir laba alternatīva tādiem modeļiem kā M2, M3 un M4, tāpēc šīm mašīnām tā arī tiks piedāvāta, turklāt šīm mašīnām prognozējams ilgs dzīvescikls un jauni modeļi ieradīsies tikai desmitgades pašās beigās.

    Reklāma

    Van Meels pastāstīja, ka arī BMW inženieri bijuši neizpratnē par lūgumu izveidot manuālo kārbu, izmantojot to pašu argumentu – automāti ir ātrāki. M divīzijas pārstāvji tad nu skaidrojuši, ka manuālās pārnesumkārbas pieprasa klienti, tāpēc tādu vajag.

    Protams, viss var ļoti ātri sagriezties kājām gaisā, nomainoties M divīzijas vadībai un pie stūres stājoties citiem cilvēkiem, bet vismaz pagaidām šajos sportiskajos BMW modeļos manuālā pārnesumkārba ir drošībā. Kas notiks ap 2030. gadu, šobrīd ir ļoti grūti prognozēt. Ņemot vērā, ka no 2035. gada Eiropas Savienībā būs liegts tirgot mašīnas ar iekšdedzes dzinējiem, diez vai nākotnē būs vieta vecajai labajai manuālajai kārbai.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma