Web Analytics
More
    Reklāma

    Vjetnama ierobežos to, kuri sociālo mediju konti drīkst publicēt ziņas

    Jaunākie raksti

    Pēdējo gadu globālie notikumi ir ievērojami veicinājuši viltus ziņu izplatību. Tas īpaši attiecas uz sociālo tīklu platformām, kur nav grūti izveidot šķietami uzticama medija kontu un bez apstājas drukāt nepatiesu informāciju. Šajā sakarā raisās arvien karstākas diskusijas par to, cik lielā mērā valdībām būtu jākontrolē tiešsaistē publicētais saturs. Vjetnamas valdība uzskata, ka jāuzņemas lielāka kontrole pār sociālajiem medijiem. Valstī pašreiz tiek formulēti jauni noteikumi, lai kontrolētu, kādiem sociālo mediju kontiem ir atļauts publicēt ziņas Vjetnamā.

    Lai arī Vjetnamas valdība šādā veidā, iespējams, mazinās viltus ziņu izplatību sociālajos tīklos, iedzīvotāju vidū tas varētu raisīt sajūtas par vārda brīvības ierobežošanu. Vienlaikus Vjetnamā jau ir viens no globāli stingrākajiem interneta pārvaldības režīmiem. Demokrātiju atbalstošā bezpeļņas organizācija “Freedom House” Vjetnamai ir piešķīrusi vien 22 no 100 “interneta brīvības punktiem”. Tas ir mazāk nekā Krievijai (30 no 100) un Saūda Arābijai (24 no 100). Šis novērtējums acīmredzami liecina par to, ka virtuālās vides iespējas vjetnamiešiem ir diezgan ierobežotas.

    Reklāma

    Papildus tam Vjetnamas varas iestādes arī apsver jaunus pasākumus, kas liktu sociālo mediju platformām noņemt saturu, kas ir nelikumīgs vai tiek uzskatīts par kaitējumu valsts drošībai. Šajā ziņā apjomīgs darbs būtu jāpaveic “Facebook”, “Instagram”, “TikTok” un citiem sociālo mediju gigantiem.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma