Web Analytics
More
    Reklāma

    Porsche jau šomēnes varētu kļūt par biržā kotētu uzņēmumu

    Jaunākie raksti

    Vācu autobūves gigants Volkswagen arī pēc valdes priekšsēdētāja maiņas turpina soļot pretī tam, lai Porsche kļūtu par biržā kotētu uzņēmumu. Autoražotāja pārstāvji atklājuši, ka sākotnējais publiskais piedāvājums (IPO) varētu sekot jau šomēnes, ja akciju tirgos strauji nepasliktināsies situācija.

    Volkswagen šādu stratēģisku soli plānojuši jau ilgāku laiku, savukārt iegūtos līdzekļus plānots izmantot, lai finansētu elektrifikācijas un programmatūras attīstības projektus visa koncerna vajadzībām.

    Reklāma

    “Esam nodemonstrējuši neticamu izturību šajos krīzes laikos. Vispirms bija Covid-19, tad pusvadītāju krīze, šogad tam klāt nācis konflikts Ukrainā. Neskatoties uz to, esam spējuši saglabāt labus peļņas rādītājus un domāju, ka tas apliecina mūsu spējas,” konferences zvana laikā ar žurnālistiem teica Volkswagen vadītājs Olivers Blume.

    Porsche kotēšana biržā plānojas pēdējo gadu smagākajos apstākļos – ekonomikas attīstība bremzējas un ir bažas par iespējamu recesiju, kā arī ieslīgšanu krīzē. Eiropā plosās milzīga inflācija, arī energoresursu cenas turpina radīt neziņu. Neskatoties uz grūtajiem apstākļiem, interese par Porsche akcijām ir liela – tirgus eksperti Bloomberg norādījuši, ka Porsche IPO vērtība varētu sasniegt pat 85 miljardus eiro.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma