Web Analytics
More
    Reklāma

    Latvijas uzņēmums nāk klajā ar pasaulē pirmā smaržu ierakstītāja dizaina konceptu

    Jaunākie raksti

    Pasaule ir bagāta ar dažādām smaržām. Īpaši vasarā bieži vien gribētos tādu ierīci, kas kā fotoaprāts iemūžina un saglabā skaistākos aromātus. Svaigi pļauta siena smarža droši vien būtu labs atgādinājums par vasaru ziemas mēnešos. Tā kā dzīvojam tehnoloģiju un inovāciju laikmetā, radīt šādu ierīci nav gluži neiespējami. Latvijas uzņēmums “Murins Startups” pašreiz izstrādā pasaulē pirmo patērātājam domāto smaržu ierakstītāju “Scent Camera”.

    “Scent Camera” plānots radīt kā nelielu, mobilu ierīci. Lietotājs ar tās palīdzību varēs savākt dabā vai jebkur citur esošas smaržu molekulas. Savākto smaržu būs iespējams uzglabāt vismaz trīs mēnešus un izsmidzināt vismaz divpadsmit reizes. Risinājuma komplektācija  sastāv no plaukstas lieluma smaržu ierakstītāja, vairākkārt lietojamām smaržu kapsulām un uzlādes statīva.

    Reklāma

    Tā kā dizaina koncepts ir gatavs, “Murins Startups” jau ķēries pie nākamā risinājuma izstrādes posma. Tā ietvaros plānots izveidot funkcionējošu ierīces prototipu. Savukārt 2024. gadā smaržu ierakstītāju “Scent Camera” plānots palaist tirgū.

    Lai šādu produktu būtu iespējams radīt, “Murins Startups” sadarbojas ar vairākiem partneriem. Kopā ar Porto Universitāti tiek izstrādāta ķīmiska viela smaržu molekulu glabāšanai, Latvijas Universitātes Ķīmijas fakultāte palīdz izveidot metodoloģiju smaržu ieraksta precizitātes testēšanai, savukārt sadarbībā ar “Design Elevatos” radīts ierīces dizaina koncepts.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    1 komentārs
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Krotow
    29.07.2022 18:45

    Atstājiet to verķi strīmojam stacijas tualetē :)

    Reklāma