Programmatūras dēļ varētu aizkavēties jaunie Audi, Bentley un Porsche elektriskie modeļi

4

Volkswagen koncernā jaunas auto programmatūras izstrādi šobrīd pārrauga atsevišķa nodaļa ar nosaukumu “Cariad”. Informācijas avoti liecina, ka nodaļā ir problēmas, kas varētu aizkavēt vairāku jauno Audi, Bentley un Porsche elektrisko modeļu laišanu tirgū, proti, to programmatūra nebūs savlaicīgi pabeigta.

Vācu medijs Automobilwoche, atsaucoties uz anonīmiem avotiem uzņēmuma iekšienē, ziņo, ka Audi elektriskais flagmanis varētu aizkavēties pat trīs gadus. Jaunā mašīna tiek izstrādāta “Artemis” projekta ietvaros, bet tās sākotnējā prezentācija bija ieplānota 2024. gadā. Avoti informē, ka šis auto varētu kavēties līdz pat 2027. gadam.

Medija avoti apgalvo, ka Bentley plāni 2030. gadā tirgot tikai elektroauto ir visai apšaubāmi. Iespējama kavēšanās arī ar elektrisko Porsche Macan un citiem modeļiem, kuru laišana tirgū bija plānota jau nākamgad.

Informācija liecina, ka “Cariad” nodaļa ievērojami atpaliek no programmatūras izstrādes grafika jaunajiem modeļiem. Daudzi iepriekš noliktie termiņi šobrīd šķiet neizpildāmi. Ņemot vērā kavēšanos, pirmais “Artemis” projekta auto pie klientiem nonāks vēl pēc Volkswagen Trinity flagmaņa. Tas nozīmē, ka šī mašīna uz ceļiem parādīsies ātrākais 2026. gadā, realistiskāk 2027. gadā. Volkswagen tieši šobrīd būvē jaunu rūpnīcu Volfsburgā, kur ražot savu Trinity projekta flagmani. Tur darbus plānots uzsākt 2026. gadā.

Audi un Porsche vadītāji, protams, ir neapmierināti ar šīm problēmām. Porsche jau esot sācis elektriskā Macan “pre-production” ražošanu savā rūpnīcā Leipcigā, savukārt Audi savā rūpnīcā Ingolštādē līdz gada beigām sāks “pre-production” ražošanu Q6 e-tron modelim, abiem ražotājiem gatavojoties sērijveida ražošanas uzsākšanai nākamgad. Avoti Porsche iekšienē norāda, ka tehniskā puse ir lieliska, taču programmatūras šīm mašīnām joprojām nav. Tiek ziņots, ka maijā Volkswagen pārraugi pieprasījuši pārstrādāt divīzijas darbu plānus.

AvotsInside EV's
Paziņot par jaunumiem
Paziņot par
4 komentāri
Inline Feedbacks
View all comments
Krotow
13.07.2022 11:50

Varbūt lai opensourcē trūkstošās programmatūras taisīšanu. Būs šķībi un līki, par to reāli būs :P

Last edited 1 year ago by Krotow
Elektriķis
13.07.2022 13:58

Tas pats, kas uzsākot ID.3 ražošanu – dzelži bija, SW nebija.

hmmm :)
13.07.2022 23:23

“Audi un Porsche vadītāji, protams, ir neapmierināti ar šīm problēmām. ”

Tie vadītāji kuri plāno pirkt audi pēc 5 gadiem ? :D Domāju ja viņi ir neapmierināti, tad par to vēl pat nezina :D

Morgen
13.07.2022 23:48
Reply to  hmmm :)

Ar vadītājiem šajā gadījumā domāti priekšnieki (executives).