Web Analytics
More
    Reklāma

    Sony un Honda kopā veidotais elektroauto sagaidāms jau 2025. gadā

    Jaunākie raksti

    Japānas tehnoloģiju uzņēmumi Sony un Honda ilgāku laiku analizējuši iespēju veidot kopuzņēmumu elektroauto ražošanai, bet tagad abas kompānijas oficiāli apstiprinājušas jauna kopuzņēmuma tapšanu – tas sauksies “Sony Honda Mobility”, bet pirmais tā radītais elektroauto klientus sasniegs 2025. gadā.

    Abiem mātesuzņēmumiem pieder pa 50% akciju, bet projektā kompānijas iesaistīsies ar savām zināšanām – Sony rūpēsies par izklaides sadaļu, programmatūru un tamlīdzīgām lietām, savukārt Honda uzdevums būs izstrādāt un ražot mašīnu. Sony pirms dažiem mēnešiem prezentēja savus elektroauto prototipus, kas tapa sadarbībā ar “Magna Steyr”, savukārt sadarbība ar Honda aizsākās tikai pēc tam. Vismaz par to tika publiski ziņots vēlāk.

    Honda tikmēr uzsākusi sadarbību ar General Motors, kas japāņu autoražotājam ļaus izmantot GM izstrādāto “Ultium” elektroauto platformu un bateriju tehnoloģijas, kā rezultātā taps pirmais Honda elektriskais SUV. Teorētiski nav izslēdzama iespēja, ka pirmais Sony elektroauto tiks būvēts uz General Motors platformas, bet ar ražošanu nodarbosies Honda.

    Abu uzņēmumu vadītāji šobrīd gan ir ļoti priecīgi par aizsākto sadarbību, jo abi ražotāji iegūst uzticamu partneri ar zināšanām jomās, kur pašiem līdz šim nav bijis pieredzes vai nav veicies tik labi.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma