Web Analytics
More
    Reklāma

    Eiropas Savienība plāno aizliegt sniegt Krievijai mākoņpakalpojumus

    Jaunākie raksti

    Tiek ziņots, ka Eiropas Savienība (ES) strādā pie iespējama aizlieguma sniegt Krievijai mākoņpakalpojumus. Tas, protams, saistīts ar sankcijām pret Kremli par iebrukumu Ukrainā. ES amatpersona gan izteikusies, ka šis pasākums esot tehniski ļoti sarežģīts, tāpēc droši vien tik drīz netiks īstenots. Taču, ja tiks – nav īsti skaidrs, kā tas ietekmēs Krieviju, jo galvenie mākoņpakalpojumu sniedzēji Eiropā ir ASV uzņēmumi, tostarp “Amazon”, “Microsoft”, “Google”.

    ES pagājušajā nedēļā pieņēma jaunu sankciju paketi pret Krieviju un Baltkrieviju, kas ietvēra naftas embargo, ierobežojošus pasākumus Krievijas bankām un aizliegumu sniegt Maskavai konsultāciju pakalpojumus. ES Padomes preses relīzes sākotnējā versijā it kā esot bijis norādīts, ka sankciju paketē iekļaus arī aizliegumu Krievijai sniegt mākoņpakalpojumus, taču vēlāk tas izsvītrots.

    Reklāma

    ES Padomes preses pārstāvis sacīja, ka norāde par mākoņpakalpojumu sniegšanas aizliegumu Krievijai esot “būtiska kļūda”. Tikmēr kāda ES amatpersona, kas ir iepazinusies ar lēmumiem par sankcijām, sacīja, ka Eiropas Komisija nekad nav ierosinājusi pasākumu mākoņpakalpojumiem, taču piebilda, ka ES strādā pie aizlieguma ieviešanas turpmākajās sankciju kārtās.

    AvotsReuters
    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    1 komentārs
    Inline Feedbacks
    View all comments
    digitalk
    11.06.2022 12:55

    > ES amatpersona gan izteikusies, ka šis pasākums esot tehniski ļoti sarežģīts

    eirobirokrātam grūtības saprast, ka sankcijas pēc būtības ir administratīvs pasākums. pietiek aizliegt pieņemt samaksu par mākoņiem banku Eiropas kontos un izmantot serverus, kas dislocēti Eiropas teritorijā. vai iniciatīvai pievienosies pārējā antikrievijas koalīcija ir pilnīgi cits jautājums.

    Reklāma