Web Analytics
More
    Reklāma

    BMW iepazīstina ar Lemānas noteikumiem atbilstošu izturības sacīkšu auto

    Jaunākie raksti

    Vācu autoražotājs BMW iepazīstinājis ar sporta auto, kas jau nākamgad piedalīsies IMSA sacīkšu čempionātā ASV. Tur sacenšas tādi autoražotāji kā Cadillac, Acura, Porsche, bet 2024. gadā pievienosies arī Lamborghini un Alpine. BMW veidotais sacīkšu auto atbilst Lemānas Deitonas (LMDh) noteikumem un to darbina BMW M V8 motors, kas papildināts ar hibrīdsistēmu. Jaunie izturības sacīkšu noteikumi un elektrificētie jaudas agregāti pamudinājuši daudzus ražotājus iesaistīties šajās sacensībās.

    Čempionāta noteikumi sacīkstēs ļauj piedalīties arī ar mašīnām, kas atbilst “Le Mans Hypercar” noteikumiem, līdz ar to 2023. gada Deitonas 24 stundu sacīkstēs aktuālais Lemānas čempionauto “Toyota GR010 Hybrid” stāsies pretī jaunajam “Peugeot 9X8”, kā arī daudzām citām jaunās paaudzes sporta automašīnām, tostarp jaunajam BMW. Vācu autoražotājs pagaidām nav izziņojis plānus piedalīties Pasaules Izturības sacīkšu čempionātā (WEC), kas nozīmētu braukšanu arī leģendārajā Lemānas 24 stundu braucienā.

    Reklāma

    Tā kā Ziemeļamerika ir galvenais BMW M divīzijas noieta tirgus, tad sākotnējais uzsvars tieši uz Ameriku ir likumsakarīgs. Tiesa, bijušais BMW M divīzijas šefs Markuss Flešs izteicies, ka atgriešanās Lemānā nav izslēgta un ap to virmo zināms optimisms. BMW vienās no pasaules prestižākajām sacīkstēm triumfēja 1999. gadā, tolaik mašīnām sacenšoties, izmantojot V12 motorus. Pēc tam sākās BMW konkurentu Audi dominance, kas no 2000. līdz 2008. gadam neuzvarēja tikai vienā Lemānā.

    BMW pagaidām vēl nav paziņojis V8 motora tilpumu, taču klases noteikumi paredz, ka maksimālā atļautā iekšdedzes dzinēja jauda ir 640Zs. Visas komandas izmanto vienādus Bosch veidotus elektromotorus, kas novietoti uz aizmugurējās ass, attīstot 50kW jaudu. Auto kopējā jaudā nedrīkst pārsniegt 671Zs. Elektromotoru ar elektrību baro baterijas, kas izstrādātas “Williams Advanced Engineering” rūpnīcā.

    AvotsAutocar
    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma